15.11.11

Φωτογραφικό αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973


Δείτε σε πολύ καλή ανάλυση, φωτογραφίες εκείνης της εποχής, που απεικονίζουν όσο πιο γλαφυρά γίνεται τα γεγονότα του τριημέρου της εξέγερσης κατά της ξενοκίνητης χούντας στο Πολυτεχνείο. Πολλές από τις φωτογραφίες είναι αυθεντικές και σκαναρίστηκαν ειδικά για το διαδίκτυο και το ιστολόγιο μας!

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ…

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/11/11 13:03

    Να τα στείλετε στον Ντόλιο αυτά και στους υπόλοιπους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσουν αύριο τον π. πρόεδρο της νεολαίας ΕΠΕΝ και τον Γεωργιάδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/11/11 13:37

    17η Νοέμβρη 1973 τα τανκς….10η Νοέμβρη 2011 η αντίσταση της πυτζάμας..
    Τι Πλαστήρας τι Παπάγος…..

    Την 10η Νοεμβρίου 2011 θα τη θυμόμαστε για πολύ καιρό, ως την αντίσταση της πιτζάμας των ένθερμων «μεταρρυθμιστών».
    Σηματοδοτεί την τέλεση της πρώτης φάσης ενός ενδό-βουλευτικού πραξικοπήματος. Το βουλευτικό αυτό πραξικόπημα οργανώθηκε από το ντόπιο παρασιτικό και μεγάλο κεφάλαιο που θέλησε να υπερασπιστεί τα στρατηγικά του συμφέροντα και από την ευρωπαϊκή δεξιά που κυβερνά στην Ευρώπη σχεδόν παντού, επιβάλλοντας τη στρατηγική της ολοκληρωτικά, ειδικά δια της Γερμανίδας καγκελαρίου.
    Υλοποιήθηκε από τα κατεστημένα ΜΜΕ, που αναδείχθηκαν σε πρωταρχικό προπαγανδιστικό και εκφοβιστικό πυλώνα υπέρ της ντόπιας ολιγαρχίας, από ένα μεγάλο τμήμα των μελών των κοινοβουλευτικών ομάδων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που λειτουργούν ως φερέφωνα του παρασιτικού κεφαλαίου εδώ και χρόνια. Με τη συνεργασία της κοινοβουλευτικής έκφρασης της ακροδεξιάς του ΛΑΟΣ και του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.

    Ο πανικός, ο φόβος, η ισοπέδωση συνοδεύθηκαν όχι βέβαια από επικρίσεις στη στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού, η οποία μετά από ένα χρόνο εφαρμογής της οδήγησε την Ελλάδα στα πρόθυρα της – ομολογημένης πια- χρεοκοπίας και την ευρωζώνη στα πρόθυρα της διάλυσης αλλά από επικρίσεις μόνο στις ανεπάρκειες των επιμέρους διαχειριστών της και ειδικότερα του εξής ένα:
    Του απερχομένου πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

    Στο απυρόβλητο έμειναν οι “κορυφαίοι” υπουργοί και υφυπουργοί που υπηρετούν τη κυβέρνηση Παπδήμο, με πρώτο και κύριο τον αντιπρόεδρο και υπουργό οικονομικών, που αφού συμφώνησαν με τους πρωθυπουργικούς χειρισμούς, ένα βράδυ μετά θυμήθηκαν και ανέσυραν τις διαφωνίες που είχαν ψελλίσει δύο βράδυα πριν.
    Ωστόσο είναι ακραία συντηρητικό και χυδαίο ψέμα να υποστηρίζει κανείς ότι η πηγή κάθε δεινού εντοπίζεται αποκλειστικά στο πρόσωπο του Παπανδρέου, προκειμένου να μείνει ανέγγιχτη η ίδια αποτυχημένη στρατηγική, το ντόπιο παρασιτικό κεφάλαιο, οι δεξιές ηγεσίες διεθνώς και φυσικά οι συνδιαχειριστές- υπουργοί και υφυπουργοί, πρώην και νυν, τα δεξιά ελληνικά κόμματα και οι πρόθυμοι παπαγάλοι των ΜΜΕ.


    Έτσι λοιπόν το σύστημα αποφάσισε να “θυσιάσει” τον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να επιβιώσει το ίδιο, ανασύροντας έναν ακόμα “λαγό από το καπέλο”. Τον παράκλητο Παπαδήμο.

    Και συ Λαέ βασανισμένε……….. Κλαίει κι η μάνα τώρα μόνη, κλαιν τα δέντρα, τα πουλιά στην πατρίδα μας νυχτώνει, ορφανή η αγκαλιά………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/11/11 18:33

    Le Monde: Μια αόρατη «κυβέρνηση Goldman Sachs» στην Ευρώπη
    Τί συνδέει Παπαδήμο, Μόντι και Ντράγκι

    Ένα αδιόρατο και ταυτόχρονα φανερό «δίκτυο επιρροής της Goldman Sachs» που απλώνεται στην Ευρώπη «βλέπει» η γαλλική εφημερίδα Le Monde. «Ο νέος πρόεδρος της ΕΚΤ, ο διορισθείς πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ανήκουν, σε διαφορετικά επίπεδα ο καθένας, στην ευρωπαϊκή ''κυβέρνηση Sachs''» σημειώνει χαρακτηριστικά η Monde.
    Περισσότερα: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=430212

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/11/11 22:04

    Ο Γιώργος είναι πονηρός και αυτά που λένε μην τα τρως.
    Γνώριζε ο Γιώργος ότι θα επιβάλουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι θα επιβάλουν Πρωθυπουργούς των τραπεζών. Καθυστερούσε μπας ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης «Εθνικής Σωτηρίας»? να είναι άτομο που θα στηρίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας και του Λαού της.
    Τώρα; Εβραϊκή Χάβρα……… Να είναι καλά αυτοί που υποτάχθηκαν στα σχέδια της Παγκόσμιας Οικονομικής Διακυβέρνησης…. Μόνο τα ρέστα να μην ζητάνε…….
    Το ποιος είναι……….. θα το γράψει η ιστορία….

    Δείτε την Γαλλική έκδοση της “LE MONDE:

    http://www.lemonde.fr/europe/article/2011/11/14/goldman-sachs-le-trait-d-union-entre-mario-draghi-mario-monti-et-lucas-papademos_1603675_3214.html
    *********
    http://www.lemonde.fr/crise-financiere/article/2011/11/14/la-droite-grecque-ne-votera-pas-de-nouvelles-mesures-d-austerite_1603569_1581613.html#ens_id=1603680

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/11/11 00:18

    Δ Ι Π Λ Η φέτος η Ε Π Ε Τ ΕΙ Ο Σ
    Μια άλλη 17 Νοέμβρη για τους αγώνες της και τις ανάγκες του σήμερα.

    Φέτος η επέτειος του Πολυτεχνείου έχει άλλο αέρα .Ήρθαν τα πράγματα έτσι, να ορκίζεται αυτή η κυβέρνηση της «εθνικής σωτηρίας» τέτοιες ημέρες, που η εξέγερση των φοιτητών το 73 πυροδότησε το λαϊκό ξεσηκωμό και κλόνισε το πάλαι ποτέ «εθνοσωτήριο» καθεστώς της ξενοκίνητης χούντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/11/11 14:18

    Για ποια εξέγερση των φοιτητών μιλάτε, για τις 17 Νοέμβρη...πείτε μας για τη "γενιά" του Πολυτεχνείου, που έχει υποβαθμίσει τη χώρα...αυτά γιατί δεν τα λέτε;;;; Κάποιοι αυτής της "γενιάς" του Πολυτεχνείου, φώναζαν κατά της ς ΕΕ και του ΝΑΤΟ..και τώρα έχουν γίνιε τσιράκια τους και έχουν γίνει όλοι τους επαγγελματίες πολιτικοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.