23.10.11

Η παρακάμερα της Piazza στις εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας


Δυναμικό παρών έδωσαν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου διοικητικού συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.).

Φώτης Καραλίδης και Γιώργος Παυλίδης εκλέχτηκαν στο Εποπτικό και στο ΔΣ αντίστοιχα.
Στις φωτογραφίες από την παρακάμερα της Piazza διακρίνονται πριν τις διαδικασίες εκτός από τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, οι Μαρίκα Πουρνάρα, Αρχέλαος Γρανάς, Γωγώ Νικολάου, Κώστας Παπακοσμάς, Σταύρος Βαβίας, Ανδρέας Μπαλίκας, Δημήτρης Πέτροβιτς, Γιάννης Ξανθόπουλος, Ορφάν Ουζούν, Παύλος Δαμιανίδης, Γιώργος Ζιμπίδης.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/10/11 14:10

    Καλα περασατε,με τα χρηματα του Ελληνικου Λαου...Ποια ειναι πιο σεξουαλικη η Νικολαου η η Ροροπουλου.Γκαλλοπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/10/11 14:58

    ο πετροβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/10/11 18:30

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ

    Δεν νομίζω ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, που συνεδριάζει τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης και τα μέλη να συμπεριφερθούν σαν άλλοι κοινοί μπαχαλάκηδες, όπως καμιά δεκαριά χρόνια συμπεριφέρθηκαν σε άλλες αναπτυξιακές περιπτώσεις, σε ότι αφορά τη λειτουργία των μεταλλείων της περιοχής του Καλλυντηρίου.
    Οι πολίτες κατά πλειοψηφία στη Ροδόπη είναι άνεργοι, τα νοικοκυριά υποφέρουν, το αβέβαιο μέλλον είναι ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους.
    Αν το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει να πει κάτι να το πει σοβαρά και τεκμηριωμένα, και να το εκφράσει στη διαβούλευση που λήγει στις 15 Νοεμβρίου.
    Οι πολιτικές μαλακίες τελείωσαν, το να μαζεύουν σταθερά το φασισταριό και τους ανεπρόκοπους των οικολογικών οργανώσεων και να συναποφασίζουν με θυμηδία για το ψωμάκι των χιλιάδων ανέργων της Ροδόπης για αυτούς χωρίς αυτούς, να ξέρουν ότι κοντά είναι η στιγμή που θα τους γίνει μπούμεραγκ.
    Αν υπήρχε αμυδρό φώς στο τούνελ της αντιμετώπισης της ανεργίας στο νομό Ροδόπης, τότε όλα τα περιβαλλοντικά θέματα θα ήταν συζητήσιμα .
    Μα στη Ροδόπη δεν έχει προετοιμασθεί το έδαφος για ένα καλύτερο αύριο. Αν είχε προετοιμασθεί δεν θα είχε την πανελλήνια πρωτιά στην ανεργία.
    Ερωτώ την πολιτική ηγεσία της Ροδόπης και ιδιαίτερα τον υφυπουργό κ. Πεταλωτή αν τα αρδευτικά έργα (ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΙΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΚΗΤΩΝ) του δημοτικού διαμερίσματος Αρριανών, είχαν αποπερατωθεί και λειτουργούσαν αυτή τη κρίσιμη οικονομική περίοδο η ανεργία θα είχε αντιμετωπιστεί με επιτυχία και επάρκεια και φθηνά αγροτικά προϊόντα η Ροδόπη θα είχε.
    Δυστυχώς για «άγνωστους» λόγους τα αρδευτικά έργα της Ροδόπης παραμένουν ημιτελή και ανενεργά, και οι βιομηχανίες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων έβαλλαν λουκέτο και ξεπουλιούνται όσο-όσο.
    Τις πταιει;

    $$$$$$$$$$$

    Δημόσιος Μεταλλευτικός Χώρος Καλλυντηρίου Ροδόπης

    Στο Δημόσιο Μεταλλευτικό Χώρο Καλλυντηρίου, το κοιτασματολογικό ενδιαφέρον εντοπίζεται στην παρουσία μεταλλοφορίας Αντιμονίτη και των περιεχομένων μετάλλων Αντιμονίου, Μολύβδου, Ψευδαργύρου, Χαλκού και Αργύρου, ενώ στον ευρύτερο ΔΜΧ υπάρχουν ενδείξεις και για μεταλλοφορία Χρυσού. Ο εν λόγω ΔΜΧ βρίσκεται στην περιοχή Άνω Δροσίνης Καλλυντηρίου του Δήμου Αρριανών του Ν. Ροδόπης.

    Η αξία σε περιεχόμενα μέταλλα αντιμονίου, αργύρου και χρυσού στα δυναμικά αποθέματα ανέρχεται «IN SITU» σε περίπου 0,5 δις. Ευρώ.

    Συνολικά η αξία των περιεχόμενων μετάλλων «IN SITU» και στους τρεις ΔΜΧ είναι περίπου 2,5 δις. Ευρώ στα βέβαια αποθέματα και 10 δις. Ευρώ στα δυναμικά αποθέματα.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, περίπου το 60-65 % των παραπάνω εκτιμήσεων αποτελεί την καθαρά αξία (net return) και σε κάθε περίπτωση αυτό ισχύει μόνο όταν πρόκειται για καθετοποιημένη μεταλλευτική – μεταλλουργική δραστηριότητα.

    Δυναμικά αποθέματα θεωρούνται αυτά των οποίων η εκμετάλλευση είναι δυνατή τόσο στις σημερινές συνθήκες αγοράς, όσο και στο μέλλον.

    Βέβαια αποθέματα θεωρούνται αυτά που είναι κοιτασματολογικά εκμεταλλεύσιμα για βιώσιμη και παραγωγική εξόρυξη με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες.
    http://www.opengov.gr/minenv/?p=3048

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/10/11 00:54

    ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ’ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ
    ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
    Για την εκμίσθωση δημόσιου μεταλλευτικού χώρου, εμβαδού…….στην περιοχή Καλλυντήρι του νομού Ροδόπης, προβλέπονται τα αντισταθμιστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία στη σελίδα (7)
    http://www.opengov.gr/minenv/?p=3048

    Κριτήρια Β4: Αντισταθμιστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία συνολικού συντελεστή βαρύτητας 25%, ο οποίος κατανέμεται ως εξής:

    Στο κριτήριο αξιολογούνται:

    α) Ο αριθμός θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης που πρόκειται να δημιουργηθούν (αριθμητικό κριτήριο) με συντελεστή βαρύτητας 18%

    β) Τα μέτρα για την προστασία των γειτονικών οικισμών από τις οχλήσεις (μη αριθμητικό κριτήριο) με συντελεστή βαρύτητας 2%

    γ) Η δυνατότητα απασχόλησης ΕΝΤΟΠΙΩΝ (μη αριθμητικό κριτήριο) με συντελεστή βαρύτητας 2%

    δ) Η εκτέλεση έργων υποδομής στην ευρύτερη περιοχή (μη αριθμητικά κριτήρια) με συντελεστή βαρύτητας 2%

    ε) Πρόσθετες περιβαλλοντικές δράσεις στην περιοχή, πέραν αυτών που θα απορρέουν από την απόφαση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (μη αριθμητικό κριτήριο) με συντελεστή βαρύτητας 1%

    Αν η διαβούλευση (διαβόλε-υση) παρ’ ελπίδα είναι αρνητική, το περιφερειακό συμβούλιο έχει υποχρέωση να ανακοινώσει μετά τη διόρθωση των «Προβλημάτων Εφαρμογής του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδίου – Ειδική Έκθεση», τι μελέτησαν και τι προβλέπει στο νομό Ροδόπης στον αναπτυξιακό σχεδιασμό για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Όταν παραχωρήθηκαν τα μεταλλεία χρυσού Περάματος και Σαπών δεν προβλέφθηκαν αντισταθμιστικά οφέλη. Από το υπουργείο γίνεται νέα επεξεργασία και θα απαιτηθούν τα αντισταθμιστικά οφέλη από τις εταιρείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/10/11 18:09

    Piazza,ποσο στοιχιζουν τον μηνα αυτοι οι παρατρεχαμενοι, τον χρονο και τα 4 ετη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/10/11 18:16

    Αναπτυξιακή λύση υπάρχει του Καλλυντηρίου Ροδόπης, να καλλιεργήσουμε λαμπόγυαλα και πιτς-φυτίλι, όπως πάνε τα πράγματα αφού η αποκοτιά τους μας φέρνει στην εποχή του ’50, θα μας είναι απαραίτητα αυτά τα οικολογικά εργαλεία πράσινης ανάπτυξης.
    Όμως:
    Εμείς δεν θα έχουμε φώτα και μεγαλεία
    Θα έχουμε μια γκαζόλαμπα και λύχνο με φυτίλι
    υπάρχουν όμως άνθρωποι μ’ αγάπη και αλληλεγγύη
    και συγγενείς και φίλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος27/10/11 13:22

    Τα μεταλλεία χρυσού δεν αρμόζουν στη Θράκη. Δεν είμαστε Αυστραλία που διανύεις μίλια και μίλια για να συναντήσεις οικισμό και άνθρωπο. Εμεις έχουμε πολλά χωριά διάσπαρταστην έκταση του νομού (και Ροδόπης και Έβρου)και είναι απαγορευτικό στα 300 και στα 800 μέτρα από τον οικισμό να εγκαταστάς μεταλλείο με όλα του τα σχετικά. Ντροπή είναι. και ντροπή και σε όσους τους έπιασε ο πόνος για τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ και το χρησιμοποιούν ως δόλωμα για να φέρουν το χρυσό από την πίσω πόρτα. Φύγετε από εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.