25.10.11

Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της Ελλάδας, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Fitch


Την εκτίμηση ότι θα είναι δύσκολο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της Ευρωζώνης εξέφρασε ο γνωστός οίκος αξιολόγησης Fitch, εν όψει της αυριανής κρίσιμης συνδιάσκεψης των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Η ευρωπαϊκή ύφεση μοιάζει όλο και πιθανότερη, αναφέρει η Fitch, θεωρώντας παράλληλα την Ελλάδα είναι αφερέγγυα και η χρεοκοπίας της «αναπόφευκτη».
«Γρήγορη λύση δεν θα υπάρξει, άσχετα από το τι θα προκύψει από τη σύνοδο της Τετάρτης», είπε σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πληροφορίες του πρακτορείου Dow Jones, ο Τόνυ Στρίνγκερ, επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων στη Fitch.
Το ίδιο στέλεχος, χαρακτήρισε αφερέγγυα την Ελλάδα και προέβλεψε ότι η χρεοκοπία της χώρας είναι «αναπόφευκτη», ενώ προσδιόρισε ως παράγοντα ανησυχίας τις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας. Ο οίκος σημειώνει ότι οι τράπεζες στις περιοχές αυτές έχουν αθροιστικά έκθεση της τάξης των 360 δισ. ευρώ στο προβληματικό κρατικό χρέος της Ευρώπης, ενώ η αγορά ήδη προεξοφλεί σημαντική υποβάθμιση του ιταλικού και του ισπανικού χρέους.
Για την Ιρλανδία, αντίθετα ο κ. Στρίνγκερ, σημειώνει πως «έχει κάνει πολύ καλή δουλειά φέτος», σε ότι αφορά στη δημοσιονομική διαχείριση.

2 σχόλια:

  1. Σήκωσε σε παρακαλώ ένα τηλέφωνο.Είναι επείγον.Σου άφησα μήνυμα στον τηλεφωνητή και στο mail.Δες τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Β Τηλεφωνητή;;; Έλεος! Πότε άκουσα μήνυμα σε τηλεφωνητή; Σήμερα το μεσημέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.