8.9.11

Ανακοινώθηκε η λίστα με τα 6.000 ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου


Την περιβόητη μαύρη λίστα με οφειλέτες του δημοσίου έδωσε τελικά σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Η λίστα αυτή αφορά στις επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ και για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Ωστόσο, πολλές από αυτές οι εταιρείες έχουν ήδη κλείσει, όπως για παράδειγμα το γνωστό πολυκατάστημα Minion και αυτό προκαλεί πολλά ερωτήματα. Η κυβέρνηση λοιπόν πέρα από τη δημοσίευση των ονομάτων θα πρέπει να αναφέρει και πόσα από όλα αυτά τα ληξιπρόσθεσμα χρέη μπορούν να εισπραχθούν από το κράτος έτσι ώστε να μην αποτελεί απλά ένα επικοινωνιακό τρικ, αλλά μία πράξη ουσίας που θα αποφορτίσει επιτέλους το δημόσιο χρέος.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/9/11 20:10

    Τζάμπα ο κόπος δεν πρόκειται να εισπράξουν φράγκο. Βρήκα δύο Κομοτηναίους δεν χρωστάνε μόνο στα αγάλματα της πλατείας γιατί δεν μιλάνε. Άσε που είναι υπό πτώχευση ή πτώχευσαν κιόλας. Είναι όμως μια χαρά ο επενδυτικός νόμος τους βοήθησε και ξανοστίσανε νέες επιχειρήσεις. Και συ λαέ βασανισμένε πλήρωσε τα σπασμένα τώρα. Αυτά συμβαίνουν όταν στην επιχειρηματικότητα παρεμβαίνουν οι πολιτικοί και η δημόσια διοίκηση παίζει τα βρωμερά παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/9/11 08:01

    ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΑΝΩΝΥΜΕ. ΒΑΛΕ ΣΤΗΝ "ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ" ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΙΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ! ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/9/11 08:53

    Για αυτής της ποιότητας επιχειρηματιών αγωνίζεται η Περιφέρεια για να εισπράξουν το 12% επιδότησης.
    Τι να πεις και τι να μην πεις, δεν αξίζει να ασχολούματσε με το σαπιο οικονομικο και πολιτικο συστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/9/11 10:10

    Μας δουλευόυν και οι Πιάτσες και όλα τα ΜΜΕ με την δημοσίευση των οφειλετών.
    Πού είναι όλα τα ονόματα λαμόγια?
    Παπαριές!!!!!!!!!!!Κουφάλες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει όραμα για το μέλλον της Ελλάδας. Οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται και θα γίνουν έχουν σκοπό να καθαρίσουν την συσσωρευμένη κόπρο του Αυγείου που έφερε τη πατρίδα μας στο χείλος του γκρεμού.
    -Πολέμιοί του σήμερα είναι οι χιλιάδες Ελληναράδες που εκμεταλλεύτηκαν τη δημοκρατία για να πλουτίσουν σε βάρος των ασθενέστερων τάξεων και του πλούτου της πατρίδας μας. Είναι όλοι αυτοί που καταέκλεβαν τη πατρίδα και το λαό της από τότε που ιδρύθηκε εδώ και 200 χρόνια το Ελληνικό κράτος (κληρονομικό δικαίωμα είναι η κλεψιά γι΄αυτούς τους Ελληναράδες).
    -Το λυπηρό είναι ότι τη κατασυκοφάντηση του Πρωθυπουργού από τους κατσαπλιάδες βασιλοχουντικούς δεξιούς ακροδεξιούς, ακολουθούν και ορισμένα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εκλέχθηκαν με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ σε διάφορες καίριες θέσεις και νομίζουν ότι καταξιώθηκαν. Εμ δεν είναι έτσι τα πράγματα, μπούμεραγκ θα τους γίνουν οι άκομψες ενέργειές τους, αφού συμπορεύονται με όλο αυτό το συνονθύλευμα των κατσαπλιάδων.
    -Το γελοίο και στενάχωρο ταυτόχρονα είναι ότι οι κοψοχέρηδες πασόκοι εδώ και μια δεκαπενταετία εμφανίζονται ως εκσυγχρονιστές και μεταρρυθμιστές μιας νέας γενιάς πολιτικών που θα ανόρθωναν την Ελλάδα και το λαό της.
    «Τρίχες κατσαρές»…..Ενώ είχαν καίριες πολιτικές θέσεις ποτέ δεν έκαναν έλεγχο των βεβαιωθέντων οφειλών των απατεώνων εθνικοφρόνων πατριωτών στο δημόσιο ταμείο για να εισπραχθούν με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος κατά τη δική τους γνώμη.
    -Στο κόλπο και η δημόσια διοίκηση αντάμα, εντεταλμένοι της κενής περιεχομένου πολιτικής ηγεσίας ασυνείδητοι δημόσιοι λειτουργοί, οι οποίοι το έπαιζαν και παράγοντες. Απαιτούσαν 1.65 ευρώ από νεκρούς «οφειλέτες», και αφήναν στο περιθώριο του «ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΠΑΤΗ» τα εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι να παραγραφούν εντός 5ετίας όπως το επιθυμεί η «τάξη της αφαίμαξης του πλούτου της πατρίδας».
    -Οι ίδιοι αυτοί κύκλοι χαρακτηρίζουν τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου δοσίλογο γιατί ξεπουλάει σε ξένους τον εθνικό πλούτο. Βαριά κατηγορία. Η Ελλάδα ξεπουλήθηκε από καιρό από τους εκμεταλλευτές της δημοκρατικής ανάπτυξης, ο λαός τα γνώριζε, απλά οι κατσαπλιάδες είχαν τον τρόπο και τα μέσα να απαξιώσουν και να τιμωρήσουν όποιον ανιδιοτελή έλεγε ή έγραφε την αλήθεια. Επιτέθηκαν και σε πολιτικούς που προσπαθούσαν να παράγουν αναπτυξιακό έργο, μέσα από τις γιάφκες τους, εκμεταλλευόμενοι τα περιθωριακά Μ Μ Ενημέρωσης!!!!!!!!
    -Σήμερα οι ίδιοι προπαγανδιστές της «λευκής προπαγάνδας» είναι εκτεθειμένοι για υπεξαίρεση του εθνικού πλούτου!!!!!!!!! Τρείς τον αριθμό στην περιοχή μας.

    -Έχω τη διαίσθηση ότι ο κ. Πρωθυπουργός στην κεντρική αυριανή ομιλία του θα τα πει έξω από τα δόντια και όποιος θέλει τον ακολουθεί.
    Η επιλογή του λαού είναι: Ή του βάθους ή του ύψους, διαλέγουμε και παίρνουμε.
    Penche

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/9/11 23:25

    Μια απορία : πώς είναι δυνατόν να χρωστάει κάποιος στην εφορία για περισσότερο από ένα χρόνο και μάλιστα τέτοια μυθικά ποσά και να έχει φορολογική ενημερότητα;(άσε που αυτοί συνήθως χρωστάνε και στα ταμεία ασφάλισης και μην έχοντας ούτε ασφαλιστική κλειδώνουν και από κει την πιθανότητα να έχουν φορολογική).
    Πάντως αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει μόνο θέμα παρανομίας από τα χρέη στην εφορία καθεαυτά αλλά και άλλων ενεργειών, καθαρά και στενά ποινικού ενδιαφέροντος. Πάντως τα ποσά είναι τεράστια και έχω μείνει άναυδος.
    Το επόμενο βήμα είναι πραγματικό και εξονυχιστικό "πόθεν έσχες" στους εφόρους που τους παρακολουθούσαν όλους αυτούς (ή εναλλακτικά "πόθεν διατάχθηκες να κάνεις τα στραβά μάτια").
    Ο μπαταχτσής φταίει αν χρωστάει μέχρι τα μυθικά ποσά δυσανάλογα με το ενεργητικό τους.
    Για τα παραπάνω φταίει ο πιστωτικός έλεγχος του φεσωμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/9/11 08:35

    «Μαζί τα φάγαμε», δίκαιο έχει ο Πάγκαλος. Με τη διαφορά άλλοι τα φάγανε με τους κουβάδες γερανών, και άλλοι με το κουταλάκι του γλυκού, ανάλογα τι βύσμα διέθεταν, με λάδωμα τα τσουβάλια ευρώ ή χωρίς λάδωμα για να το βουλώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/9/11 12:00

    Να μας πουν αν ένας, έστω ένας ΔΥ διώχθηκε έστω πειθαρχικά, έστω αν δέχτηκε προφορική επίπληξη για κάποια ιδιωτική επιχείρηση που ξέφυγε από τον έλεγχο-επίβλεψη του.
    Τέτοιοι καταφερτζήδες οι ιδιώτες ρε παιδί μου... Σου κλέβουν εκατομμύρια και ούτε που παίρνεις χαμπάρι. (Η παίρνεις μίζα... ή εσύ ο ΔΥ οργανώνεις τη δουλειά και έχεις την επιχείρηση ως βιτρίνα σε όνομα "φίλου-συνεργού"...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/9/11 21:56

    Το δίλημμα αν και αμείλικτο είναι σαφές: θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα και να μείνουμε στο ευρώ ή θέλουμε να σώσουμε τον υπερτροφικό δημόσιο τομέα;
    Διαλέγουμε και παίρνουμε. Τις φάμπρικες της Αυστραλίας ή την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.