5.8.11

Έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου για συμβόλαια παραμεθορίου ζητά η Όλγα Ρενταρή

Την έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου, με την οποία θα γίνεται σαφές ότι δεν είναι απαραίτητη η άδεια παραμεθορίου και το πιστοποιητικό Ελληνικής ιθαγένειας για τις δικαιοπραξίες στις παραμεθόριες περιοχές, ζητά με ερώτησή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Όλγα Ρενταρή.

Να σημειωθεί ότι ο ισχύων νόμος δεν απαγορεύει τα συμβόλαια αγοράς ακινήτων παραμεθορίων περιοχών στους Έλληνες και Ευρωπαίους, ωστόσο, όπως επισημαίνει η κα. Ρενταρή, δεν υπάρχει υπηρεσία ή αρμόδιο υπουργείο που να διαβεβαιώνει ότι η έλλειψη της σχετικής άδειας δεν θα συνεπάγεται ακυρότητα συμβολαίου.
Το ζήτημα, όπως αναφέρουν οι συμβολαιογράφοι του νομού Έβρου, πρέπει να επιλυθεί, καθώς σημαντικός αριθμός συμβολαίων αγοράς ακινήτων Ελλήνων ή Ευρωπαίων πολιτών, «κολλάει» στη συγκεκριμένη ασάφεια του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.