7.8.11

Άρση απορρήτου υπό προϋποθέσεις για το Διαδίκτυο ανακοίνωσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Την άρση του απορρήτου υπό προϋποθέσεις για όσους παραβιάζουν το νόμο, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του Διαδικτύου ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. «Δεν μπορεί να υπάρξει δικαίωμα στο ανώνυμο έγκλημα», τονίζει ο υπουργός σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Όπως αναφέρει, η νομοθετική παρέμβαση «θα έχει στόχο την άρση του απορρήτου, υπό προϋποθέσεις, έτσι ώστε να δίδεται η δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να εντοπίζουν όσους επιχειρούν να προσβάλλουν δικαιώματα των πολιτών, να εκβιάζουν, να απειλούν, να συκοφαντούν, δίχως τιμωρία, δίχως να έχουν συνέπειες». Προσθέτει, μάλιστα, ότι δεν θα θιγούν οι αρχές της προστασίας της ελεύθερης έκφρασης.
Ο κ. Παπαϊωάννου σημειώνει ότι αναμένονται οι εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής για το θέμα και δεσμεύτηκε ότι οι τελικές ρυθμίσεις θα είναι αποτέλεσμα δημόσιου διαλόγου. «Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να καταθέσουμε το νομοσχέδιο στη Βουλή».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/8/11 20:10

    Απαράδεκτο να προσπαθούν να ελέγξουν το διαδίκτυο οι πολιτικοί όταν είναι αυτοί που το χρησιμοποιούν συντηρώντας δικά τους blogs για να διαδίδουν πληροφορίες που θέλουν.
    Το πρόβλημα δεν λύνεται με ακόμη έναν νόμο άλλα με την αλλαγή της νοοτροπίας μιας ολιγαρχίας Ελλήνων ,(για να μην πω της δομής της χώρας) που διαχρονικά θεωρούν οτι η χώρα τους ανήκει και δικαιούνται να την χρησιμοποιούν μόνο για τον δικό τους πλουτισμό συνεπικουρούμενοι από ένα κομμάτι της κρατικής δομής (που το συντηρούν και το ελέγχουν ) και από δικούς της πολιτικούς , για να προωθούν νόμους που τους ευνοούν και ολα αυτά στο όνομα του Ελληνικού Λαού. Ενός υπερήφανου λαού που έχει συμβιβαστεί με ένα πολιτικό σύστημα που μέχρι πρόσφατα μας υπνώτιζε μέσα από το καταναλωτικό όνειρο που μας προσέφερε ,για να μπορεί να κερδοσκοπεί ασύστολα (βλέπε χρηματιστήριο ομόλογα κλπ) ακολουθώντας το ,δώσε έναν καθρεφτάκι στον ιθαγενή και θα σου δώσει χρυσό. Αυτό το σύστημα της ακραίας μορφής καπιταλισμού ,με ενισχυμένο το κράτος για να εγγυάται οτι η ομάδα εξουσίας θα μπορέσει να εξασφαλίσει τα κέρδη της. Αυτοί λοιπόν θέλουν να ελέγξουν το εργαλείο μέσω ντου οποίου μπορεί να επικοινωνήσει να συνεργαστεί και να συνεργήσει ο απλός πολίτης ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.