19.7.11

Εντάξεις έργων Κοινωνικών Υποδομών στο ΕΣΠΑ από τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης υπέγραψε τις εντάξεις στον Άξονα Προτεραιότητας 9 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ» του Ε.Π. «Μακεδονίας – Θράκης 2007 - 2013», (θεματική προτεραιότητα 77) «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ», των παρακάτω έργων:

• «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ» προϋπολογισμού 6.300.000 ευρώ με δικαιούχο τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
• «ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ» προϋπολογισμού 2.201.700,00€ ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Νέστου.
• «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Ν. ΚΑΡΒΑΛΗΣ προϋπολογισμού 1.560.000 ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Καβάλας.
• «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Ν. ΚΡΩΜΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ» προϋπολογισμού 806.425,30€ ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Δράμας.
• «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ» προϋπολογισμού 219.577,14€ ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Καβάλας.
• «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ» προϋπολογισμού 538.141,85€ ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Δράμας
Με αφορμή τις παραπάνω εντάξεις έργων που είναι και οι πρώτες που υπογράφει στα πλαίσια της υλοποίησης του ΕΠ «Μακεδονίας Θράκης 2007-2013»,ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κοινωνική πρόνοια αποτελεί για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης απόλυτη πολιτική προτεραιότητα όπως είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά. Οι πρώτες εντάξεις έργων σηματοδοτούν εμπράκτως αυτή την πολιτική επιλογή η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το μοντέλο που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε στην νέα Περιφέρεια. Είχα δηλώσει ότι το επίπεδο κοινωνικών παροχών μίας κοινωνίας αποτελεί και το μέτρο ανάπτυξης της. Σε μία εποχή κοινωνικών και οικονομικών ανακατατάξεων η επιλογή στήριξης με υποδομές προνοιακών και εκπαιδευτικών αναγκών είναι ουσιαστικά η σημαντικότερη επένδυση στο μέλλον».

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/7/11 10:12

    Αν θυμάμαι καλά σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γ.Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δήλωσε ότι με αποφάσεις του εντάχτηκαν έργα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων σε όλους τους Νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πλην Νομού Ροδόπης. Στο Ν. Ροδόπης υπήρχε ωριμότητα μόνο για ένα έργο ύδρευσης ύψους 750.000 Ευρώ που αφορούσε τους οικισμούς του Δήμου Αιγείρου. Αν κατάλαβα καλά δηλαδή από όλους τους φορείς του νομού Ροδόπης (Νομαρχία και δήμους) μόνο ο Δήμος Αιγείρου είχε ωριμότητα για το ΕΣΠΑ. Πάλι καλά γιατί αλλιώς ο νομός Ροδόπης θα εμφάνιζε μηδέν (..0..!!!) εντάξεις κατά τη διάρκεια της θητείας του Σώκου. Καλά οι άλλοι αιρετοί τι έκαναν; Εκείνος ο ογκόλιθος της νοικοκυροσύνης ο Κοτσάκης δεν είχε ετοιμάσει τίποτα; Ολόκληρη Νομαρχία ούτε ένα έργο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/7/11 19:39

    Ρε παιδιά τι έγιναν τόσες μελέτες τόσες εξαγγελίες τόσες φανφάρες για έργα που μας έλεγαν; Χάθηκαν τα πήρε όλα ο Θρακιάς και έφυγαν. Τι να πει κανείς και τι να μην πει, μας έμειναν οοι χαιρετούρες και τα φιλάκια του κ. Γιαννακίδη.
    Πλάκα έχουμε στη Ροδόπη είμαστε άβουλα ανθρωπάκια, ο κάθε τζαναμπέτης μας δουλεύει. Ούτε έστω ένα εργάκι στη Ροδόπη δεν υπάρχει, να μας ρίξει στάχτη στα μάτια ο Περιφερειάρχης και πρώην νομάρχης. Καλά μας κάνουν όλοι μας βλέπουμε να βολέψουμε τον εαυτό μας και από κει και πέρα τσιμέντο να γίνει.
    Όσα ανακοίνωσε κατά καιρούς ο κ. Αρίκος, ένα τόμο με τα ψεύτικα τα έργα τα μεγάλα μπορεί να συγγράψει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/7/11 21:13

    Συγχωνεύσεις νοσοκομείων, το Σισμανόγλειο της Κομοτηνής με το πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης


    Χωρίς λουκέτα σε νοσοκομεία, αλλά με πολλές διοικητικές συγχωνεύσεις, επιστημονικές συνεργασίες και μείωση των κλινών σε αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα, προχωρά το υπουργείο Υγείας την αναδιάταξη του ΕΣΥ.

    Μέρος του τελικού σχεδίου ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στο υπουργείο, το οποίο, όπως είπε, με την αναδιάταξη προσπαθεί να δώσει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, οι οποίοι πληρώνουν 25 δισ. ευρώ τον χρόνο και εξακολουθούν να δηλώνουν ότι δεν έχουν καλή υγεία.

    Με τη φράση «το αχανές δεν διοικείται» ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε τη μείωση των διοικητών από 131 σε 77 στα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας, την μετατροπή οκτώ υγειονομικών δομών, την επιστημονική συνεργασία έξι νοσοκομείων με άλλα και τη μείωση των οργανικών κλινών από 46.873 σε 35.815.

    Όπως είπε, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις και για τις συνενώσεις των κλινικών και εξήγησε ότι προσδοκά να μειωθούν περισσότερο οι κλίνες στις νέες δομές, οι οποίες θα είναι πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές. Επίσης, θα γίνουν γνωστές οι όκτω δομές, που αλλάζουν χρήση.

    Οι έξι επιστημονικές συνεργασίες αφορούν: «Το Ωνάσειο με το Αττικό, το νοσοκομείο Ρόδου με αυτό της Λέρου, το Τζάνειο με το Μεταξά, το Γρεβενων με αυτό της Καστοριάς, το Σισμανόγλειο της Κομοτηνής με το πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης και το Παίδων Καραμανδάνειο με το πανεπιστημιακό της Πάτρας».
    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.