1.6.11

Η αμόλυβδη … τραβά ξανά την ανηφόρα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ! Μεγαλύτερο το πρόβλημα στον Βόρειο Έβρο

Ανεβαίνει ξανά, με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Η μέση τιμή διαμορφώθηκε χτες σε 1,685 ευρώ το λίτρο, καταγράφοντας μικρές αυξήσεις σε καθημερινή βάση, από τα 1,676 ευρώ της Παρασκευής. Σε πολλές περιοχές η τιμή έχει ανεβεί μέσα σε τρεις ημέρες περίπου κατά 3 λεπτά, αγγίζοντας ή ξεπερνώντας και πάλι τα 1,7 ευρώ το λίτρο.
Στον Βόρειο Έβρο τα πράγματα είναι χειρότερα, καθώς εκτός της μειωμένης κίνησης οι πρατηριούχοι αντιμετωπίζουν επιπλέον το διαχρονικό πρόβλημα της μετακίνησης πολλών οδηγών στην Βουλγαρία για να φουλάρουν με καύσιμα τα αυτοκίνητά τους, λόγω της σημαντικής διαφοράς της τιμής αλλά και του πλαφόν, που διατηρείται στο νομό. Ορισμένοι βενζινοπώλες μάλιστα έχουν κλείσει προσωρινά τα πρατήριά τους, αφού δεν μπορούν να διαθέσουν την αμόλυβδη στα επίπεδα της τιμής που έχει οριστεί από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
«Στον Έβρο, το πλαφόν διατηρείται στα 1,724 ευρώ το λίτρο. Επειδή η τιμή που αγοράζουμε έχει ανέβει τις τελευταίες ημέρες, αρκετά πρατήρια διακόπτουν τη λειτουργία τους, ώστε να μη διαθέτουν την αμόλυβδη τζάμπα, χωρίς κανένα κέρδος. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα, αφού δεν έχει επιβληθεί παράλληλα πλαφόν και στις τιμές χονδρικής που εμείς αγοράζουμε την αμόλυβδη. Στην περιοχή μας, επιπλέον, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με τη Βουλγαρία, όπου μετακινούνται πολλοί οδηγοί για να αγοράσουν φτηνότερη αμόλυβδη, καθώς πωλείται περίπου στο 1,25 ευρώ/ λίτρο. Τον τελευταίο χρόνο, στο Βόρειο Έβρο, έξι πρατήρια έχουν κλείσει. Το μοναδικό καλό είναι ότι τα περισσότερα πρατήρια είναι ιδιόκτητα και πολλοί έχουν παράλληλη αγροτική απασχόληση κι έτσι οι περισσότεροι συνεχίζουν να δουλεύουν για ένα πολύ μικρό μεροκάματο», τόνισε η Βασιλική Καλαϊτζή, πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Βόρειου Έβρου.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/6/11 11:32

    Η τιμή της αμόλυβδης δεν ενδιαφέρει υπάρχουν τα Μεσα Μαζικής Μεταφοράς.
    Όποιοι κανουν μπιζνες μπορούν να πληρώσουν την ακριβή αμόλυβδη.
    Η αυξηση της τιμής του πετερελαίου θέρμανσης ενδιαφέρει τους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.