20.6.11

«Ριγμένος» ο Γιώργος Πεταλωτής στον ανασχηματισμό!

Μπορεί να είναι τιμή για την Ροδόπη και τον Γιώργο Πεταλωτή προσωπικά, η συμμετοχή του σε όλα τα κυβερνητικά σχήματα, αλλά όλοι συμφωνούν ότι αυτή την φορά … «ρίχτηκε», καθώς από Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ανέλαβε υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων! Και γιατί το λέμε αυτό;

Ο Γιώργος Πεταλωτής δεν θα συμμετέχει πλέον στην Κυβερνητική Επιτροπή, δεν θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου και στον πρωινό καφέ με τον Πρωθυπουργό, ενώ δεν θα συμμετέχει και στα κρίσιμα ταξίδια του Γιώργου Παπανδρέου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό! Μέσα σ’ όλα αυτά θα βρίσκεται και στην σκιά του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ενός παλιού εκσυγχρονιστικού στελέχους, πράγμα που δεν θα σηματοδοτεί την ανανέωση στην κυβέρνηση.
Παρόλα αυτά ο Γιώργος Πεταλωτής φάνηκε μεγαλόψυχος και στηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου με τα μπούνια! Ο ίδιος έκανε την εξής δήλωση:
«Σε δύο κυβερνητικά σχήματα του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Α. Παπανδρέου μου έκανε την εξαιρετική τιμή να με ορίσει Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.
Προσπάθησα, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις που συνόδευσαν τη θέση αυτή.
Στο τρίτο πλέον κυβερνητικό σχήμα μου ανατέθηκε η θέση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε έναν τομέα που έχει πολλές και άμεσες προκλήσεις να αντιμετωπίσει υπέρ του πολίτη και υπέρ της αναβάθμισης των δικαιϊκών και πολιτικών θεσμών.
Η Κυβέρνηση ξεκίνησε και θα συνεχίσει περισσότερο δυναμικά και πιο γρήγορα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη, οι οποίες μπορούν να εγγυηθούν μια ασφαλή και διαρκή ευημερία του ελληνικού λαού».

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/6/11 22:10

    Εμένα σαν τάιμ άουτ, χρυσή εφεδρεία, 'πάγκο' για ανάσες κτλ μου φάνηκε η εφεύρεση ειδικού υφυπουργείου για τον Γιώργο Πεταλωτή. Λέτε οι συνάδελφοί του να τον αντιμετωπίζουν σαν απλό ξέμπαρκο υφυπουργό; Πάντως όλο χαμόγελα ήταν και έλαμπε στην ορκωμοσία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/6/11 12:21

    Είναι μια χρυσή ευκαιρία να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τους Ροδοπίτες γιατί στο γραφείο του τα έχουν κάνει μπάχαλο. Δεν εξυπηρετούνται όχι μόνο οι πολίτες αλλά ούτε και οι θεσμικοί φορείς (Δήμαρχοι, Επιμελητήρια κτλ). Όλο το προηγούμενο διάστημα όλοι έλεγαν ότι η Ροδόπη είχε Υπουργό αλλά δεν είχε Βουλευτή. Ο Χατζηοσμάν ήταν απείρως πιο εξυπηρετικός ακόμα και για εκατοντάδες χριστιανούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/6/11 15:23

    Βρετανικό στυλ ενημέρωσης
    21/6/2011 ΤΑ ΝΕΑ-μικροπολοτικός

    ΚΑΝΕΙΣ δεν πάει στο «μπρίφινγκ» απροετοίμαστος. Ο Ηλίας Μόσιαλος δεν αποτελεί εξαίρεση. Ντεμπουτάρισε χθες με ενημέρωση που κράτησε σχεδόν μιάμιση ώρα. Ο Μόσιαλος, καθηγητής του London School of Economics με αντικείμενο τα οικονομικά της υγείας, εξέπληξε τους συντάκτες με την ευρυγώνια προσέγγισή του σε όλα τα πολιτικά θέματα. Αυτό δεν οφείλεται στο ότι χρησιμοποίησε χθες το πρωί το τριψήφιο για να ενημερωθεί από άλλους υπουργούς. Κανέναν δεν πήρε! Οφείλεται στις πολλές θεματικές ενότητες που έχει δουλέψει τους τελευταίους είκοσι μήνες ως πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ.

    Ο ΜΟΣΙΑΛΟΣ είναι international. Εξήγησε ευγενικά στους δημοσιογράφους ότι δεν θα ασχοληθεί μόνο με τα ελληνικά αλλά και με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Είχε μάλιστα δίπλα του τον Βασίλη Παπαδημητρίου, συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου που ασχολείται αποκλειστικά με τα ξένα μέσα. Εξήγησε ότι πέρυσι η Ελλάδα προκάλεσε 24.000 δημοσιεύματα και ρεπορτάζ – όχι όλα θετικά. Και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα πάει Λονδίνο για επαφές.

    ΕΜΠΕΙΡΗ συνάδελφος που καλύπτει το «μπρίφινγκ» αντελήφθη τον Μόσιαλο ως κυβερνητικό εκπρόσωπο που θα παράγει πολιτική και δεν θα είναι διεκπεραιωτικός όπως ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ. Η άλλη διαφορά του Μόσιαλου από τον προκάτοχό του είναι ότι απαντά σε όλα τα τηλεφωνήματα των δημοσιογράφων. Τους ξένισε όμως μια κάποια ψυχρότητα που έχει.

    Σπεύδω να εξηγήσω ότι πρόκειται για αγγλοσαξονική επικάλυψη του θεσσαλικού ταμπεραμέντου του Μόσιαλου, που οφείλεται στην ακαδημαϊκή καριέρα του στη Γηραιά Αλβιώνα. Βρετανικού στυλ ήταν και η χειραψία με καθέναν και καθεμία από τους δημοσιογράφους που κάλυψαν το «μπρίφινγκ».

    Η Ι∆ΙΑ δημοσιογραφική πηγή καταλογίζει στον υπουργό Επικρατείας άγνοια πολιτικού κινδύνου, με την έννοια ότι απαντούσε στις ερωτήσεις χωρίς να μασάει τα λόγια του και να υπολογίζει επετηρίδες, ισορροπίες ή το δελφινάριο της κυβέρνησης. Ας πούμε, δεν φοβήθηκε, σε ερώτηση για τα ρηθέντα από τον Θόδωρο Πάγκαλο για τον ΣΥΡΙΖΑ, να πει «εγώ δεν υιοθετώ ακραίες εκφράσεις». ∆ηλαδή, επιτέλους ένας άνθρωπος που δεν επιλέγει ξύλινη γλώσσα και δεν φοβάται να πει τη γνώμη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/6/11 16:31

    Ωραία η προπαγάνδα της δεξιάς.Και στο κείμενο και στα "σχόλια".Μακάρι και οι άλλοι να είχαμε Πεταλωτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/6/11 16:34

    Απάντησε σε ένα δημοσίευμα, έμειναν αναπάντητα 23.999 δημοσιεύματα.
    Απάντησε με μήνυση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φωνή της Ροδόπης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/6/11 17:06

    O Πεταλωτής ήταν και είναι πρώτος.Ο Παπανδρέου ξέρει τι κάνει.Αναθεώρηση Συντάγματος σας λέει τίποτε?Αν εσείς συνηθίσατε στα ρουσφέτια τότε πάτε στον Χατζηοσμάν και Στυλιανίδη...και στον Λευτέρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/6/11 21:37

    O Πεταλωτης,ο καταδρομεας,απο καραμπολα πηγε στην Δικαοσυνης,ηταν μεχρι τελευταια υφυπουργος στο Αμυνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/6/11 09:00

    Δέστε τι λέει ο Κώστας Ζούλας στην Καθημερινή 18 Ιουνίου:

    Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής προφανώς θα αισθάνεται ευτυχής για την πιο ξεκούραστη δουλειά που θα έχει στο υφυπουργείο Δικαιοσύνης.
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_18/06/2011_446238

    Εγώ νομίζω ότι και η Ροδόπη κέρδισε, και η Δικαιοσύνη, και ο Πεταλωτής. Είναι φανερό ότι έκανε την πολύ δύσκολη δουλειά ο Γιώργος, έδωσε άλλη υπόσταση στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου τιμώντας την και αυτό εκτιμάται από όλους. Τον περιμένουν πολλά καλύτερα, και αυτό θα επιβεβαιωθεί και από το έργο που θα αφήσει και στο νέο του Υπουργείο. Το καλύτερο σέρβισ πάντως του Πεταλωτή του το κάνουν αυτοί που τον υποτιμούν τοπικά για να τον κοντύνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/6/11 12:46

    Ο Πεταλωτής και ο Παπακωνσταντίνου είναι οι δύο πιο ευτυχισμένοι υπουργοί σήμερα. Ήταν σίγουρα αβάσταχτο το φορτίο τους. Για τον Πεταλωτή, ελπίζω να ασχοληθεί περισσότερο με τη Ροδόπη τώρα που θα έχει χρόνο. Και όταν λέω να ασχοληθεί δεν εννοώ με τα ρουσφέτια του Στυλιανίδη, αλλά με ουσία, όσο αυτό γίνεται με τα στενά οικονομικά δεδομένα. Εγώ ως Ροδοπίτης, θέλω να με μάθει να ψαρεύω, όχι να μου δίνει το ψάρι έτοιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24/6/11 06:12

    Οι υπόλοιποι Έλληνες εκτός του κ.Παπακωνσταντίνου και του κ. Πεταλωτή που τους βγαίνει ο αδόξαστος για 20 ευρώ την ημέρα και αν βρούνε το μεροκάματο τι να πούνε φιλαράκο. Άλλο κάτι χιλιάδες ευρώ το μήνα και άλλο 500 ευρώ το μήνα με 2 παιδιά. Πάντως στη φωτογραφία δεν φαίνεται και τόσο κουρασμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος24/6/11 15:06

    Ρε μεγάλε με τα 2 παιδιά και τα 500 € το μήνα, αν σου έδιναν εσένα τα χιλιάδες ευρώ το μήνα που παίρνουν ο Πεταλωτής και ο Παπακωνσταντίνου θα αναλάμβανες; ΟΧΙ!!! Οπότε ασε τις ζήλειες και το φθόνο και το λαϊκισμό και αναρωτήσου γιατί έκανες δύο παιδιά χωρίς να έχεις προοπτικές. Και κάτι άλλο, σου λέει τίποτα ότι σε μεγάλες εταιρείες και μεσαίες τα 6000 € / μήνα είναι πάτωμα για τα πρώτα 10-15 στελέχη; Γνωρίζουμε πολλές τέτοιες θέσεις. Όποτε θες ρώτα να σου απαντήσω. ΆΡα από πού σου προκύπτει ότι πρέπει οι πολιτικοί να αμείβονται όσο ανειδίκευτος εργάτης στη Ντιαξόν για να ικανοποιήσεις το ένστικτό σου ότι κάπου πρέπει να γκρινιάξεις για το προσωπικό σου ναυάγιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος26/6/11 18:24

    Λεξικό Μπαμπινιώτη τελευταία έκδοση:

    ριγμένος: (μτφ) αυτός που υποβαθμίζεται*, αυτός που έχει σχετική χασούρα σε μια μοιρασιά*, αυτός που δεν είχε την προσδοκώμενη ευνοϊκή αντιμετώπιση*

    *εξαίρεση σε όλα τα παραπάνω μόνο μία, το "ριγμένος" ταυτίζεται με το "ενθουσιασμένος" και το "ανακουφισμένος" και το "ευτυχής" και το "δικαιωμένος", σε περιπτωσεις που αντιστοιχούν στον τ. Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή μετά την επιτυχή του τοποθέτηση σε θέση της αρεσκείας του σε ανασχηματισμό του 2011, παρά το τυπικά ελλιποβαρές νέο πόστο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.