3.6.11

Μετασεισμοί στην κυβέρνηση από το κείμενο - παρέμβαση των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Κραυγή αγωνίας 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το πού πάει η χώρα, προκαλεί από χθες σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης και τροφοδοτεί σενάρια για σοβαρή επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων, στο βάθος των οποίων μπορεί να προκύψουν ακόμη και πρόωρες εκλογές.
Με ένα κείμενο που στην ουσία απαιτεί εξηγήσεις για την έως τώρα εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική και προειδοποιεί εμμέσως πλην σαφώς ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2012-2015 είναι στον αέρα, οι βουλευτές απαιτούν την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και του κόμματος προκειμένου να υπάρξει, σύμφωνα µε τον έχοντα την πρωτοβουλία για τη συλλογή των υπογραφών βουλευτή Κοζάνης Πάρι Κουκουλόπουλο, ευρεία συζήτηση σε µία σειρά ζητημάτων, όπως:
Απολογισµός εφαρµογής ενός χρόνου του Μνηµονίου. Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα, πρόσθετα µέτρα 2011, αποκρατικοποιήσεις -διαδικασία εισαγωγής συζήτησης και ψήφισης των µέτρων στη Βουλή.
Οι βουλευτές Τόνια Αντωνίου, Βασίλης Γερανίδης, Σοφία Γιαννακά, Εύα Καϊλή, Κώστας Καρτάλης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Κουρουµπλής, ΟδυσσέαςΚωνσταντινόπουλος, ∆ηµήτρης Λιντζέρης, Αθανασία Μερεντίτη, Εκτορας Νασιώκας, Ολγα Ρενταρή, Βασίλης Τόγιας, Θωµάς Ροµπόπουλος, Νικόλας Σαλαγιάνης, Μιχάλης Τζελέπης, οι οποίοι συνυπογράφουν το κείµενο, υποστηρίζουν πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσµου δεν πρέπει να γίνει µε τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ούτε να ψηφιστεί ως «άρθρο 1», αλλά να ακολουθηθούν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, έσπευσε να καθησυχάσει τους βουλευτές υποστηρίζοντας ότι θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κανονισµό της Βουλής και δεν θα ακολουθηθεί για το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα η συγκεκριµένη διαδικασία. Είχε προηγηθεί σύσκεψη των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα, Μανώλη Μπεντενιώτη και Πέτρου Ευθυµίου µε τον γραµµατέα της Κ.Ο. Βασίλη Έξαρχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.