23.5.11

Γιώργο γιατί θέλεις την συναίνεση;;;

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζητάει την συναίνεση από τον Αντώνη Σαμαρά και τη νέα ΝΔ! Γιατί τους παρακαλάει. Τόσο άγχος!
Προσπαθείς να φέρεις, όπως λες, την Ελλάδα στον σωστό δρόμο και ζητάς συναίνεση από τους ανθρώπους που σε οδήγησαν σ’ αυτό το χάλι; Εκτός κι αν είμαστε ήδη χρεοκοπημένοι και θέλουμε … «συμπαραστάτες» στην προσπάθεια.
Πάντως Γιώργο … και μόνοι μας μπορούμε! Δεν θέλουμε καμιά συναίνεση!

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/5/11 13:02

    Επιστροφή στους σκοτεινούς αιώνες και στην φεουδαρχία, ζήτω η μοιρολατρία του αυτονοήτου .Τελικά έχουν δίκιο ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα και ενίοτε σαν τραγωδία, κι ας ανοίξουν τα μάτια τους όσοι δεν το βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/5/11 14:35

    Giati oi eurwpaioi oi daneistes mas thn theloune.. aplo.. opote skas kai to kaneis..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Σκεπτόμενος"23/5/11 20:30

    Τι λέει ο Μαρξ στο έργο του «Ταξικοί αγώνες στη Γαλλία», χωρίς βέβαια να θέλουμε να ισχυριστούμε ότι η σημερινή Ελλάδα είναι σαν τη Γαλλία τουΛουδοβίκου Φιλίππου:

    «Ενώ η χρηματιστική αριστοκρατία (πιο πριν την έχει περιγράψει σαν τμήμα της αστικής τάξης αποτελούμενη από τραπεζίτες, βασιλιάδες του χρηματιστηρίου, βασιλιάδες των σιδηροδρόμων, ιδιοκτήτες ορυχείων κάρβουνου και μεταλλείων σίδερου, ιδιοκτήτες δασών) και τμήμα της μεγάλης έγγειας ιδιοκτησίας που συμμάχησε μ’ αυτή που υπαγόρευε τους νόμους, διαχειρίζονταν το κράτος, διέθετε όλες τις οργανωμένες δημόσιες εξουσίες, εξουσίαζε την κοινή γνώμη με τη δύναμη των γεγονότων και μέσω του τύπου σ’ όλες τις σφαίρες της κοινωνίας, απ’ την αυλή μέχρι τα καφενεία συνεχίζονταν η ίδια πορνεία, η ίδια ξετσίπωτη απάτη, η δίψα για πλουτισμό, όχι με την παραγωγή αλλά με την δόλια υποκλοπή του υπάρχοντος πλούτου των άλλων. Στις κορυφές ιδιαίτερα της αστικής κοινωνίας, η ικανοποίηση των πιο νοσηρών και έκλυτων επιθυμιών αναπτύσσονταν ξέφρενα και έρχονταν σε σύγκρουση κάθε στιγμή με τους ίδιους αστικούς νόμους γιατί είναι τελείως φυσικό ο πλούτος που προέρχεται απ’ την κερδοσκοπία να γυρεύει την ικανοποιήσή του, εκεί ακριβώς όπου οι απολαύσεις γίνονται ακολασία, εκεί όπου γίνονται ένα το χρήμα, η βρωμιά και το αίμα. Η χρηματιστική αριστοκρατία, με τον τρόπο πλουτισμού της όπως και με τις απολαύσεις της, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αναγέννηση του λούμπεν προλεταριάτου στα ανώτατα στρώματα της αστικής κοινωνίας.
    Όσο για τα τμήματα της γαλλικής αστικής τάξης, που δεν βρίσκονταν στην εξουσία, φώναζαν: “Διαφθορά”. Κι’ όταν το 1847 στα πιο διάσημα θέατρα της αστικής κοινωνίας, παρουσίαζαν δημόσια τις ίδιες σκηνές που οδηγούν συνήθως το λούμπεν-προλεταριάτο στα πορνεία, στα φτωχοκομεία και στα τρελοκομεία, μπροστά στους δικαστές, στα κάτεργα και στην κρεμάλα, ο λαός φώναζε:” Κάτω οι μεγάλοι κλέφτες, κάτω οι δολοφόνοι”.

    Αναρτήθηκε από "Σκεπτόμενος" 8/12/08 20:07 όταν ερχόταν η καταιγίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/5/11 07:41

    Η Ισπανία ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ και η ΕΛ-λάδα… Χτενίζεται

    Μεγάλο φτύσιμο αρμόζει στους ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ δημοσιογράφους
    των ΕΛ-ληναράδικων ΜΜΕ που ΕΚΡΥΨΑΝ την ΕΞΕΓΕΡΣΗ
    της Ισπανίας, με κάθε τρόπο, τόσον καιρό…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/5/11 17:39

    O Σαμαράς να απολογηθεί πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/5/11 19:50

    Nα παραιτηθει η Νομαρχιακη επιτροπη ΠΑΣΟΚ Ροδοπης.Μετα απ αυτα τα μετρα,να παραδωσετε τα κλειδια,και ας βαλουν τα λαμογια... που οικονομησαν τοσα χρονια,και τωρα απολαμβανουν τους κοπους τους...Καιρος ειναι να αρχισουμε να γραφουμε ονοματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/5/11 09:00

    Σύνθημα που ακούγετε στην plaza del Sol

    «Νεολαία χωρίς μέλλον, δεν έχει σπίτι, δεν έχει εργασία, δεν έχει συνταξιοδότηση, δεν υπάρχει φόβος».

    Toma la calle (πάρε το δρόμο) λένε οι Ισπανοί για τη δική τους ειρηνική επανάσταση.
    Το Manifesto της Νεολαίας

    Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν εσάς: τους ανθρώπους, που ξυπνούν κάθε πρωί για να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Οι άνθρωποι, που δουλεύουν σκληρά κάθε ημέρα για να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον για τους γύρω τους.
    Μερικοί από μας θεωρούνται προοδευτικοί, άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί από εμάς πιστεύουν στο Θεό, μερικοί όχι. Μερικοί από εμάς έχουν σαφώς καθορισμένες ιδεολογίες, άλλοι είναι απολιτίκ, αλλά είμαστε όλοι ανήσυχοι και εξοργισμένοι για τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές που βλέπουμε γύρω μας: τη διαφθορά ανάμεσα σε πολιτικούς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, αφήνοντας μας αβοήθητους, χωρίς φωνή.

    Αυτή η κατάσταση έχει γίνει κανονικά, μια καθημερινή ταλαιπωρία, χωρίς ελπίδα. Αλλά αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να την αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα, ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε μια καλύτερη κοινωνία μαζί. Ως εκ τούτου,υποστηρίζουμε ότι:

    Οι προτεραιότητες για κάθε προηγμένη κοινωνία πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία του πολιτισμού, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη, η ευημερία και η ευτυχία των ανθρώπων.

    Αυτά είναι αναφαίρετες αξίες που πρέπει να ισχύουν στην κοινωνία μας: το δικαίωμα στη στέγαση, την απασχόληση, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, την πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, καθώς και τα δικαιώματα των καταναλωτών για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

    Η τρέχουσα κατάσταση της κυβέρνησης και του οικονομικού μας συστήματος, δεν φροντίζουν αυτά τα δικαιώματα, και με πολλούς τρόπους αποτελούν εμπόδιο για την πρόοδο της ανθρωπότητας.

    Η δημοκρατία ανήκει στο λαό το οποίο σημαίνει ότι η κυβέρνηση αποτελείται από κάθε έναν από εμάς. Ωστόσο, στην Ισπανία, τα περισσότερα μέλη της πολιτικής τάξης δεν μας λαμβάνουν καν υπόψη. Οι πολιτικοί θα πρέπει να μεταφέρουν τη φωνή μας στα θεσμικά όργανα, διευκολύνοντας την πολιτική συμμετοχή των πολιτών μέσω άμεσων καναλιών, κάτι που θα προσφέρει το μεγαλύτερο όφελος για την ευρύτερη κοινωνία. Ο ρόλος τους είναι να πλουτίσουν και να ευημερούν εις βάρος μας, που είμαστε απλοί θεατές της δικτατορίας των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων που έχουν στην κατοχή τους στην εξουσία μέσω του δικομματισμού των PP & PSOE.

    Η επιθυμία για η εξουσία και τη συσσώρευση της σε λίγους δημιουργεί ανισότητα, ένταση και αδικία, η οποία οδηγεί στη βία, την οποία εμείς απορρίπτουμε.Το πεπαλαιωμένο και αφύσικο οικονομικό μοντέλο ωθεί την μηχανή της κοινωνίας σε έναν συνεχόμενο κύκλο όπου οι λίγοι πλουτίζουν και οι πολλοί γίνονται φτωχότεροι. μέχρι την κατάρρευση.

    Η θέληση και ο σκοπός του ισχύοντος συστήματος είναι η συσσώρευση του χρήματος, όχι όσον αφορά την απόδοση και την ευημερία της κοινωνίας. Σπαταλώντας πόρους, μολύνοντας τον πλανήτη, δημιουργώντας ανεργία και δυσαρεστημένους πολίτες.

    Οι πολίτες είναι τα γρανάζια μιας μηχανής σχεδιασμένης για να εμπλουτίσει μια μειοψηφία η οποία δεν αφορά τις ανάγκες μας. Είμαστε ανώνυμοι, αλλά χωρίς εμάς τίποτε από αυτά δεν θα υπήρχε, γιατί εμείς κινούμε τον κόσμο.

    Αν ως κοινωνία δεν μάθουμε να εμπιστευόμαστε το μέλλον μας, ζώντας σε μια ανεξέλεγκτη οικονομία η οποία δεν επιστρέφει ποτέ τον παραγόμενο πλούτο στους περισσότερους, δεν θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε τις αδικία απ’ την οποία υποφέρουμε.

    Χρειαζόμαστε μία ηθική επανάσταση. Αντί να τοποθετούμε τα χρήματα πάνω τους ανθρώπους, ας τα φέρουμε στην υπηρεσία των ανθρώπων. Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα. Δεν είμαι ένα προϊόν αυτού που αγοράζω ,του λόγου για τον οποίο το αγοράζω, ούτε αυτού από τον οποίο το αγοράζω
    Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.
    Νομίζω ότι μπορώ να τα αλλάξω.
    Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
    Γνωρίζω ότι μαζί μπορούμε .Γνωρίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.

    Ξέρω ότι μαζί μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/5/11 10:55

    Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η “κρίση” είναι πραγματική. Θεωρώ ότι είναι ένα τεχνητό δημιούργημα, μια “τραπεζική φούσκα”, στο όνομα της οποίας η (τωρινή, αυριανή…) κυβέρνηση θα εφαρμόσει μια αντικοινωνική πολιτική και θα πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις που θα καταστρέψουν όσα οι άνθρωποι χρόνια τώρα κατέκτησαν με θυσίες και αγώνες και θεωρούνται πλέον … αυτονόητα. Μιλάω για την παιδεία, για το δικαίωμα στην εργασία, για τη σύνταξη, για την υγεία, για την προστασία της ζωής. Αυτά θα αρχίσουν να αμφισβητούνται (ήδη έχει αρχίσει να γίνεται). Και δεν είναι κάτι που γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Είναι παγκόσμιο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/5/11 11:16

    Cristo si e fermato a Eboli.
    Ο Χριστός σταμάτησε στο Έμπολι.
    Η «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ» σταμάτησε στο Νέστο.

    ...εκεί όπου ο δρόμος και το τραίνο αφήνουν την παραλία και στρέφουν στην εγκατάλειψη , φθάνεις στη Λουκανία . Ο Χριστός δεν έφθασε τόσο μακριά , ούτε ο χρόνος , ούτε ανθρώπου ψυχή , ούτε η ελπίδα , ούτε η σχέση μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος , ούτε η Λογική ούτε και η Ιστορία . Κανείς δεν ήρθε εδώ εκτός από κατακτητές , εχθρούς ή αναίσθητους επισκέπτες .
    Οι εποχές περνούν χωρίς συναίσθηση για του χωρικού το μόχθο , όπως και 3000 χρόνια προ Χριστού . Σ' αυτή τη σκοτεινή γη χωρίς αμαρτία χωρίς λύτρωση , όπου το κακό δεν είναι ηθική αλλά γήινος πόνος που υπάρχει σε γήινα πράγματα , ο Χριστός δεν ήρθε .
    Ο Χριστός σταμάτησε στο Έμπολι.» ( Κάρλο Λέβι )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/5/11 11:31

    Κουτσό άλογο ποιός "αγοράζει" piazza σε τιμή spreds;
    Μόνο κάποιος οι α-λόγιστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος25/5/11 13:52

    Από τις τελευταίες πόλεις υπέρ του μνημονίου 2 είναι η Κομοτηνή η πόλης του 12% της επιδότησης των κλειστών επιχειρήσεων. Είμαστε μόνο στα έτοιμα, μάθαμε οι γείτονές μας να υπερασπίζονται και να αγωνίζονται για τα δικαιώματά μας.
    Αλλά από μια μεριά δικαιολογώ τη νεολαία φοιτητές άνεργοι νεολαίοι, απλήρωτοι εργάτες, έρχονται στη μνήμη τους τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008.
    Τότε που οι νεολαίοι της Κομοτηνής ξεσηκώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για τον άδικο χαμό του 16χρονου Αλέξη. Και ακόμη θυμούνται τους οργανωμένους πολιτοφύλακες.
    Ο φόβος φυλάει τα αμπέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος26/5/11 01:35

    Συγκεντρώσεις του αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου θύμισαν το ξέσπασμα των αγανακτησμένων "υπηκόων".
    Να τα βλέπουν και να βάλουν μυαλό.
    Με μυαλό εμβέλειας κότας σκέπτονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος26/5/11 08:36

    Να τα βλέπει ο ΓΑΠ και να καμαρώνει για την κληρονομιά που άφησε στο πολιτικό DNA στους Έλληνες ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα διεκδικούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.