19.5.11

Στην τελική ευθεία ο φράχτης στον Έβρο

Στην τελική ευθεία μπαίνει, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, το θέμα της ανέγερσης του φράχτη στον Έβρο.
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και η κοστολόγηση του έργου και εντός των ημερών αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εκροή κονδυλίων, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και σχεδιάγραμμα του φράχτη.
Μάλιστα, ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και οι περιοχές της χώρας στις οποίες θα δημιουργηθούν πέντε κέντρα υποδοχής μεταναστών. Αξίζει να αναφερθεί ότι απηύθυνε και έκκληση στις τοπικές κοινωνίες και την αυτοδιοίκηση να συνεργαστούν για την υλοποίηση του προγράμματος, κάνοντας λόγο για «εθνικό συμφέρον».
Σύμφωνα με το σχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο φράχτης θα είναι διπλός, «γεμάτος» με κουλούρες συρματοπλέγματος, ενώ από τη μεριά της Τουρκίας θα υπάρχει και «τάφρος».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/5/11 20:20

    Αν σας αρέσουν οι προφητείες εδώ σας έχω μια και καλή.
    Ελαφρώς παλαιότερη κατά 2000-2500 χιλ χρόνια από τις χριστιανικές
    προφητείες και απίστευτα ακριβής.
    Άφθαστος η σημασία του Ησιόδου δια την κατανόηση του Πνεύματος της Αρχαίας Ελλάδος.
    Εκείνος εκ των Αρχαίων Συγγραφέων, ο οποίος δικαιολογεί περισσότερο, ότι επί του Ελληνικού Πολιτισμού στηρίζεται ολόκληρος ο Πολιτισμός της Δύσεως, είναι ο Ησίοδος τον οποίον και πας Έλλην και Ευρωπαίος οφείλει να γνωρίζει εκ στήθους, εάν φιλοδοξεί να κατέχει τα στοιχεία της Τριπλής Ιστορίας.
    Θα δώσουμε τις σχετικές περιγραφές του Ησιόδου επί των Πέντε Γενών, οι οποίες, ως γνωστόν, ευρίσκονται εις το ποίημά του “Εργα και Ημέραι”.
    Το Χρυσούν, το Αργυρούν, το Χάλκειον, το Ηρωικόν και Σιδηρούν Γένος.

    Αλλά ας δούμε λεπτομερώς τι λέει ο Ησίοδος …..
    ……………..
    ΧΡΥΣΟΥΝ ΓΕΝΟΣ-Πρώτο έπλασαν το χρυσό γένος των μερόπων ανθρώπων οι αθάνατοι που κατοικούνε στου Ολύμπου δώματα. Αυτοί (οι άνθρωποι) υπήρχαν τον καιρό του Κρόνου, όταν βασίλευε στον ουρανό. Ζούσαν σαν θεοί, μη έχοντας καμία έγνοια στο μυαλό τους και μακριά και έξω από κόπους και βάσανα. Ούτε υπήρχαν τα γερατειά που εμείς τα τρέμουμε, και έχοντας πάντα νεανικά τα χέρια και τα πόδια τέρπονταν με συμπόσια, μακριά από κάθε κακό. Και πέθαιναν σαν να τους έπαιρνε ο ύπνος. Και είχαν όλα τα καλά. Η ζωοδότρα γη ανάδινε μονάχη της πολύ και άφθονο καρπό. Και εκείνοι ευχαριστημένοι, ζούσαν ξεκούραστοι από τα κτήματα τους ανάμεσα σε πολλά καλά, (πλούσιοι σε πρόβατα και φίλοι των μάκαρων θεών. Λοιπόν, από τον καιρό που σκέπασε πια η γαία αυτό το γένος, τούτοι έγινα με την θέληση του μεγάλου Διός Δαίμονες, εσθλοί, επιχθόνιοι, φύλακες των θνητών ανθρώπων [και τούτοι παρακολουθούν τις δίκες και τα εγκλήματα, αεροντυμένοι περιέρχονται επί Αίαν], και χαρίζουνε πλούτη. Αυτό το βασιλικό προνόμιο πήρανε.

    ΑΡΓΥΡΟΥΝ ΓΕΝΟΣ-Ύστερα πάλι δεύτερο γένος, πολύ κατώτερο, ασημένιο έπλασαν αυτοί που κατοικούν στου Ολύμπου τα δώματα, που δεν ήταν όμοιο με το χρυσό ούτε στου κορμιού ούτε στου νου τη δύναμη. Παρά εκατό έτη μεγάλωνε το παιδί, παίζοντας στον οίκο του δίπλα στην στοργική μητέρα του, όλως διόλου νήπιο. Μα όταν ερχόταν ο καιρός να γίνουν παλληκάρια και έπαιρναν τα σημάδια της ήβης, πολύ λίγο καιρό ζούσαν, αφού τραβούσαν βάσανα από την αμυαλιά τους. Γιατί δεν μπορούσαν να κρατούν μακριά ο ένας από τον άλλον την ανόσια αλαζονεία, και δεν ήθελαν να λατρεύουν τους αθανάτους, ούτε να θυσιάζουν επάνω στους ιερούς βωμούς των μακάρων, σύμφωνα με τα έθιμα που έχουν οι άνθρωποι ο καθένας στον τόπο του. Ύστερα από αυτά ο Κρονίδης Ζεύς θύμωσε και τους έκρυψε, αφού πρόσφεραν τιμές στους μακαρισμένους θεούς που κατοικούν στον Όλυμπο. Όταν και τούτο το γένος κατά γαίαν καλύφτηκε, αυτοί καλούνται υποχθόνιοι μάκαρες θνητοί, και έρχονται σε κατώτερη τάξη, μα τους ακολουθεί και τούτος κάποια τιμή.

    ΧΑΛΚΕΙΟΝ ΓΕΝΟΣ-Και ο Ζευς ο πατήρ ένα άλλο τρίτο γένος έπλασε μερόπων ανθρώπων, χάλκινο, που δεν έμοιαζε καθόλου με το ασημένιο, εκ μελίας, σκληρό και δυνατό. Τούτοι καταγίνονται στα πολυστέχνατα έργα του Άρεως και σε πράξεις βίας. Ούτε έτρωγαν καθόλου σιτάρι, παρά είχαν αδάμαντος είχαν κρατερόφρονα θυμό, και έπνεαν τρόμο. Μεγάλη ήταν η δύναμη τους, και τα ανίκητα χέρια τους ξεφύτρωναν από τους ώμους επάνω στα στιβαρά κορμιά τους. Τα όπλα τους ήσαν χάλκινα και χάλκινοι οι οίκοι τους, και με τον χαλκό εργαζόταν, γιατί δεν υπήρχε μαύρος σίδηρος. Και τούτοι αφανισμένοι ο ένας από το χέρι του άλλου μπήκαν στο μουχλιασμένο δόμα του κρυερού Άδη, χωρίς να αφήσουν όνομα. Αν και ήσαν τρομεροί, τους πείρε ο θάνατος κι έχασαν το λαμπρό φώς του ήλιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/5/11 21:55

    Δύο αλλοδαποί, αφγανικής καταγωγής, προσήχθησαν την Πέμπτη ως βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, στις 4:50 τα ξημερώματα της Τρίτης 10 Μαΐου, στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου.

    Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ενός τρίτου ατόμου, συνεργού τους, πακιστανικής καταγωγής.

    Οι προσαχθέντες, ηλικίας 27 και 20 ετών, προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ομολόγησαν την πράξη τους με λεπτομέρειες.

    Όπως αποκαλύπτεται, κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία, καθώς αφαίρεσαν τη βιντεοκάμερα από τον 44χρονο και στη συνέχεια την πούλησαν στο Μοναστηράκι για... 120 ευρώ.

    Η δημοκρατική μου προταση. Να τιμωρηθούν οπως στη χωρα τους. Ετσι ...δεν θα τους προσβαλουμε τον... πολιτισμο τους κα ουτε οι εδω δημοκρατες θα ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.