18.4.11

Έβλεπε Παπανδρέου ο Σαμαράς στο ξενοδοχείο στην Κομοτηνή

Πρόχειρο το γεύμα του Αντώνη Σαμαρά στην Κομοτηνή. Ο πρόεδρος της ΝΔ αποσύρθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε και παρακολούθησε μαζί με το στενό του συνεργάτη, Γιώργο Μουρούτη, τις ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου, έτσι ώστε να έχει εικόνα των δηλώσεων του πρωθυπουργού, αλλά και να συζητήσει τις αντιδράσεις της ΝΔ στις ανακοινώσεις.
Κατά τα λοιπά, στην πρώτη μέρα της περιοδείας του στη Θράκη ξεχώρισαν οι παρουσίες. Για παράδειγμα, ήταν συνεχώς δίπλα του ο Αλέκος Κοντός, γεγονός που ερμηνεύτηκε ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα στις σχέσεις τους!!! Περασμένα ξεχασμένα! Ποιο Βατοπέδι τώρα;;; Μάλιστα, σε κάποιο σημείο της περιοδείας, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ επιθεωρούσε γεωργικές καλλιέργειες, έπλεξε το εγκώμιο του πρώην υφυπουργού για το ότι, μετά την παραγραφή της υπόθεσης του Βατοπεδίου, ζήτησε να κριθεί από κανονικό δικαστή και δεν κρύφτηκε πίσω από τη βουλευτική του ιδιότητα.
Μαζί στην περιοδεία ήταν και οι βουλευτές Μαργαρίτης Τζίμας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αλέκος Δερμεντζόπουλος, καθώς και τα κομματικά στελέχη από τη Θεσσαλονίκη Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Νίκος Φώτος και Άγγελος Χατζηδημητρίου.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/4/11 19:11

    Άκουσον άκουσον καλοκάγαθε Κομοτηναίε, ο κ. Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην Κομοτηνή, έθεσε 12 συγκεκριμένα ερωτήματα προς το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη Θράκη. Νομίζει ότι αποτελούν 12 συγκεκριμένα και «αμείλικτα κτυπήματα» στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ για την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.
    Ο κ. Σαμαράς με τα διοχετευμένα ψεύτικα έργα τα μεγάλα από τον κ Στυλιανίδη, και συνεπικουρούμενος από τον κ. Γιαννακίδη και κάτι τύπους σαν τον Κεφαλίδη πριν τα «ανακοινώσει» δεν ρώταγε για να μην ρεζιλευτεί. Όλα τα ψεύτικα τα έργα τα μεγάλα ήταν προεκλογικός αέρας κοπανιστός, τα οποία επιβεβαίωνε και ο Γιαννακίδης.
    Τι πρέπει να ξεχάσουμε τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Κομοτηνής που πριν ξεκινήσει τη λειτουργία του το κατάντησαν «το θέατρο του παραλόγου» ο αρχιτελετάρχης Στυλιανίδης με τελετάρχες τον Κεφαλίδη τον Παπαθανασίου τον Βακιάνη και τα λοιπά νούμερα της μαύρης προπαγάνδας.
    Ο προαστιακός πάλι, τον χειρίσθηκαν σαν χριστουγεννιάτικο παιχνίδι χωρίς προγραμματισμό χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη, εν τη γενέσει του ήταν προβληματικός. Ο βιολογικός πάλι των εργατικών κατοικιών της Ξυλαγανής προεκλογικό πυροτέχνημα. Όπως τον «μελέτησαν» τα φαεινά μυαλά κόστιζε 50 φορές των εργατικών κατοικιών. Ποιος τον ανακοίνωνε και συζητούσε με τον δήμαρχο Μαρώνειας, ο Γιαννακίδης. Ακόμη και παραμονές των εκλογών της ΤΑ ο κ. Γιαννακίδης δεν έκανε πίσω, έλεγε ότι ο βιολογικός καθαρισμός είναι ενταγμένος σε πρόγραμμα. Τελικά αποφασίσθηκε να κατασκευασθούν βιολογικοί βόθροι στα μέτρα εξυπηρέτησης των λιγοστών κατοικιών.
    Όποιος καλοπροαίρετος πολίτης ας ψάξει να εξακριβώσει αν ποτέ υπήρξαν για αυτά τα έργα τα απαιτούμενα:
    Οικόπεδα, μελέτες, εγκεκριμένες πιστώσεις εκτός από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Ο κ. Γιαννακίδης να αναλάβει την ευθύνη και να ενημερώσει το λαό της Ροδόπης γιατί γνωρίζει την αλήθεια από μέσα, αφού την κρίσιμη προεκλογική περίοδο είχε άριστη συνεργασία με τον κ. Στυλιανίδη και τα ψεύδη του.
    Ομοθυμία στο προεκλογικό ψεύδος ναι υπήρξε!!!!!!!
    Έργα προγραμματισμένα δεν υπήρξαν, για αυτό ο κ. Σαμαράς να μην επιμένει να ζητάει και τα ρέστα.

    Το απόσπασμα της ομιλίας Σαμαρά με τα 12 συγκεκριμένα σημεία είναι το παρακάτω:

    1)Γιατί σταμάτησαν οι κάθετοι άξονες, παρατείνοντας έτσι την απομόνωση της Θράκης από την Ευρωπαϊκή ενδοχώρα;

    2)Γιατί ακυρώθηκε το αεραθλητικό κέντρο της Αιγείρου, που θα δημιουργούσε

    3)Προϋποθέσεις απασχόλησης και ανάπτυξης;

    4)Γιατί μειώθηκαν οι χρηματοδοτήσεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο;

    5)Γιατί ακυρώθηκε το Campus για τα ΑμΕΑ και η Διεθνής Βιβλιοθήκη Κομοτηνής;

    6)Γιατί πάγωσαν ή ακυρώθηκαν εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις για νέα σχολικά κτήρια που ξεπερνούσαν τα 80 εκ. ευρώ για κάθε νομό της Θράκης;

    7)Γιατί εγκαταλείφθηκε, για ακόμη μια φορά, το Φράγμα Ιάσμου και η υπόγεια άρδευση του ξανθιώτικου κάμπου, αν και έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ οι χρηματοδοτήσεις τους;

    8)Γιατί υποβαθμίστηκε σιδηροδρομικά η Θράκη;

    9)Γιατί εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ, ενώ ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά τους υποσχόταν ότι θα τους επιλύσουν το ζήτημα; Ως που θα φτάσει η κοροϊδία όλων αυτών των ανθρώπων;

    10)Γιατί πάγωσε η παράδοση και η ολοκλήρωση των εργατικών κατοικιών σε Ξυλαγανή και Ίασμο;

    11)Γιατί καταργήθηκαν τα αναπτυξιακά κίνητρα στην Θράκη και καθυστερούν οι καταβολές του οφειλόμενου 12%, οδηγώντας ακόμα και σε κλείσιμο μια σειρά από βιομηχανίες;

    12)Πώς γίνεται μέσα σε ενάμιση χρόνο να εγκαταλείπονται οι αγρότες του πλούσιου θρακικού κάμπου, να κλείνουν εκατοντάδες επιχειρήσεις και να εκτινάσσεται η ανεργία σε πρωτόγνωρα νούμερα;
    Πώς γίνεται η Θράκη να πρωταγωνιστεί σε διαρροή νέων επιστημόνων και να απογυμνώνεται συνεχώς δημογραφικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/4/11 13:08

    Ο ανημέρωτος ηγέτης κ.Σαμαράς έβαλε το δίλημμα:
    Γιατί εγκαταλείφθηκε, για ακόμη μια φορά, το Φράγμα Ιάσμου και η υπόγεια άρδευση του ξανθιώτικου κάμπου, αν και έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ οι χρηματοδοτήσεις τους;

    Είναι σίγουρος ο κ. Σαμαράς ότι το φράγμα εντάχθηκε μόνο στα λόγια;
    Με τα λόγια και του κέλη η φαλάκρα βγάζει μαλιά. Είδε κανένας μελέτη ολοκληρωμένη. Όχι. Είναι η μελέτη φάντασμα.
    Άντε έτσι-έτσι εντάσσεται ένα έργο στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, χωρίς ωρίμανση και οι λοιπές απαιτήσεις της ΕΕ; Ποιος ποιόν κοροϊδεύει κ. Σαμαρά. Επειδή το είπανε ο κ. Στυλιανίδης και ο κ. Γιαννακίδης, έγινε το έργο.
    Το 2004 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ κ. Σαμαρά, βρήκε τα φράγματα των Ασκητών και του Ιασίου στο τελικό τους στάδιο. Από κεί και πέρα με την συναίνεση της Νομαρχίας Ροδόπης δεν έπεσε φράγκο για την αποπεράτωσή τους.
    Βρήκατε κ. Σαμαρά έτοιμες σχεδόν υποδομές του πρωτογενούς τομέα ανάπτυξης, και τολμάτε να αναρωτηθείτε:

    «Πώς γίνεται μέσα σε ενάμιση χρόνο να εγκαταλείπονται οι αγρότες του πλούσιου θρακικού κάμπου, να κλείνουν εκατοντάδες επιχειρήσεις και να εκτινάσσεται η ανεργία σε πρωτόγνωρα νούμερα»;
    Είστε σίγουρος για αυτά που είπατε κ. Σαμαρά στη Κομοτηνή; Σας κοροϊδέψανε.
    Απλά υπήρξε ομοθυμία και για να σας κοροϊδέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/4/11 17:17

    Το 1950 δούλευαν για να αναστηλώσουν την Ελλάδα..
    Το 1970 δούλευαν για να κάνουν μια καλύτερη Ελλάδα..
    Το 1990 δούλευαν για μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα...
    Το 2011 εξακολουθούν να δουλεύουν για μια ανύπαρκτη Χώρα...
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑME ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ..ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ..!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/4/11 20:12

    Ένα μεγάλο γιατί σε όλα...........ΓΙΑΤΙ;

    Ποιος τυφλός δεν θέλει το φώς του, εκεί που ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή κ. Σαμαρά. Γιατί κ. Σαμαρά αν υπήρχαν τα 80 εκ. ευρώ, οι εγκεκριμένες μελέτες
    και ότι άλλο απαιτείται για την ανέγερση των ειδικών κτιρίων (σχολεία, campus AMEA, Διεθνής Βιβλιοθήκη) τι λέτε εσείς κ. Σαμαρά ποια δύναμη θα μπορούσε να ακυρώσει την ανέγερσή τους. Νομίζω καμία.

    Οποιοσδήποτε και αν ανατρέξει στο τοπικό τύπο θα πληροφορηθεί τι πολιτικό παιχνίδι παίχτηκε προς το τέλος του 2008 και το 2009. Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας και να μάθει ο σκληρός νεοδημοκρατικός πυρήνας της Συγγρού αναδημοσιεύονται τίτλοι εφημερίδων και περιληπτικό ρεπορτάζ.

    Πως οραματίζεται την παιδεία ο νέος υπουργός
    Αγαπητοί φίλοι, αυτά που ακολουθούν, είναι ενδεικτικά του πως οραματίζεται την Παιδεία, ο νέος υπουργός κ. Στυλιανίδης, με δεδομένα αυτά που προωθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κομοτηνή. Η είδηση… ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Αρσάκειο Θράκης με έδρα την Κομοτηνή. Ο πρόεδρος της Αρσακείου σχολής Γεώργιος Μπαμπινιώτης ανακοίνωσε παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Ε. Στυλιανίδη, των πρυτανικών αρχών του ΔΠΘ, την δημιουργία Αρσάκειου σχολείου στην πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής σε χώρο 80 στρεμμάτων που παραχωρεί ως προς την χρήση το πανεπιστήμιο.
    ………………………………………………………………………………………….
    Για την συνεργασία στην Θράκη ο κ. Μπαμπινώτης ανέφερε ότι υλοποιείται ένα παλιό όραμα να συνεργαστεί με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο δημιουργώντας ένα σχολείο περιοπής αυτού του ύψους που είναι τα Αρσάκεια σχολεία. «Το πανεπιστήμιο μας παραχωρεί την χρήση του οικοπέδου των 80 στρεμμάτων για να μπορέσουμε εκεί να κτίσουμε τα σχολεία, αλλά δεν είναι αυτή μόνο η σχέση μας. Έχουμε συνεννοηθεί με τον πρύτανη να έχουμε μία συνεργασία σε καθαρά εκπαιδευτικό επίπεδο.

    *****************

    Μία πολύγλωσση βιβλιοθήκη για την Κομοτηνή
    Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς για τη Ροδόπη από τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη.

    Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής επίσκεψής του γνωστοποίησε την έγκριση δύο κτιριολογικών προγραμμάτων μεγάλης σημασίας για το νομό, με σημαντικότερο αυτό που αφορά την ίδρυση της Δημόσιας Διαβαλκανικής Βιβλιοθήκης στην Κομοτηνή, συνολικού εμβαδού 4.500 τετραγωνικών μέτρων.

    Όπως δήλωσε, πρόκειται για βιβλιοθήκη σύγχρονη, πολύγλωσση, ψηφιοποιημένη, απόλυτα προσβάσιμη στα ΑΜΕΑ, η λειτουργία της οποίας με την υποστήριξη του ΥΠΕΠΘ και του τοπικού πανεπιστημίου θα διευρύνει τις δυνατότητες των νέων της περιοχής, καθώς και των ειδικών πληθυσμιακών μονάδων (παλιννοστούντες, μειονότητες κ.ά.) προσελκύοντας και ξένους επισκέπτες.
    Να προσθέσω ακόμη ότι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μανέας (ο μασόνος) σε ειδική τελετή του ΔΠΘράκης ανακοίνωσε ότι θα κάνει δωρεά ένα κλειστό γήπεδο 1200 τμ.!!! Κόσμος και κοσμάκης πηγαινοερχόταν και προγραμμάτιζε για μας χωρίς εμάς την ψευδεπίγραφη ανάπτυξη της παιδείας κ. Σαμαρά.

    ΥΓ.Προβοκάρω: Κύριε Σαμαρά,φέρτε τις εγκεκριμένες μελέτες και πιστώσεις και τα λοιπά απαιτούμενα, και εμείς είμαστε εδώ, σε χρόνο d-d θα κατασκευασθούν όλα τα υποτιθέμενα έργα του κ. Στυλιανίδη και των συνοδοιπόρων του.
    Πρώτος και καλύτερος ο Δήμαρχος μας κ. Γιώργος Πετρίδης θα υλοποιήσει το όραμά του, την κατασκευή του campus ΑΜΕΑ για κοινωνικό τουρισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Δική του ιδέα ήταν από την εποχή που εκτελούσε καθήκοντα αντιδημάρχου δίπλα στον αείμνηστο Δήμαρχο Γιώργο Παπαδρέλλη και στον πρώην Δήμαρχο κ. Βαβατσικλή.
    Ιδιοποιήθηκαν την ουτοπία του κ. Πετρίδη για προεκλογικούς και μόνο λόγους.
    Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά, υπομονή και δύναμη θα έρθουν και καλύτερες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.