3.2.11

Γιώργος Πεταλωτής: «Θα αποκατασταθεί η ζημιά από τη Siemens»

Αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αποκατάσταση της ζημίας του ελληνικού Δημοσίου από το σκάνδαλο Siemens δηλώνει η κυβέρνηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή.
Όπως τόνισε ο ίδιος σε ερώτηση στο press room, για το συντονισμό των κυβερνητικών ενεργειών στο ζήτημα της υπόθεσης Siemens:
«Για το σκάνδαλο της Siemens πέρα από τον καταλογισμό ευθυνών σε πρόσωπα, η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αποκατάσταση της ζημίας του ελληνικού Δημοσίου. Αναφερόμαστε σε μια σειρά από ενέργειες που ήδη γίνονται και κάποιες άλλες ήδη έχουν αποφασιστεί, έτσι ώστε η ζημία του ελληνικού δημοσίου από το σκάνδαλο της Siemens πλήρως να αποκατασταθεί.
Γιατί είναι λογικό ότι εφ’ όσον υπήρχαν "μίζες " σε συγκεκριμένους παράγοντες της πολιτικής ζωής, αυτές τις" μίζες" τις επιβαρυνόταν το ελληνικό Δημόσιο και συνεπώς ο ελληνικός λαός. Ακριβώς αυτές τις ζημίες, με ένα πολύ σύνθετο νομικό τρόπο, είμαστε αποφασισμένοι και ήδη προχωρούν οι ενέργειες, έτσι ώστε να τις απαιτήσει το ελληνικό Δημόσιο και να αποκατασταθεί η τεράστια ζημία του ελληνικού Δημοσίου.
Από εκεί και πέρα, βέβαια, υπάρχουν οι κυρώσεις οι οποίες επιβάλλονται λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού, υπάρχουν οι οργανισμοί οι οποίοι έχουν βλαφτεί από αυτές τις συμβάσεις και έχουν μέτοχο το ελληνικό Δημόσιο και η διαδικασία της έγερσης των σχετικών αξιώσεων ήδη έχει ξεκινήσει. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες και από εκεί και πέρα θα υπάρχει μια βάση υπολογισμού της ζημίας. Είναι ευθύνη του ελληνικού Δημοσίου, πλέον, να προβεί σε όλες τις ενέργειες, έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η ζημία του ελληνικού Δημοσίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.