3.2.11

Εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ. απέκλεισαν το τελωνείο Κήπων

Σε αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού Κήπων Έβρου, προχώρησαν την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου στις 10:30 το πρωί, εργαζόμενοι στις μονάδες της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας», από Ροδόπη, Έβρο αλλά και άλλες περιοχές της χώρας. Βασικά τους αιτήματα είναι η καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς και η επαναλειτουργία των εργοστασίων του ομίλου.
Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των εργαζομένων, η κινητοποίηση ήταν το ύστατο μέσο αντίδρασης, έπειτα από τη διαφαινόμενη άρνηση των πιστωτριών τραπεζών να χρηματοδοτήσουν το επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάρθρωσης και επαναλειτουργίας εργοστασίων του ομίλου.
Η διοίκηση του ομίλου είχε ζητήσει, ως την περασμένη Παρασκευή, την έγγραφη απάντηση των τραπεζών στο αίτημα της, για έμμεση χρηματοδότηση του ομίλου με 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο. Τα 4,5 εκατ. θα διατίθεντο για την πληρωμή μέρους των οφειλόμενων στους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα για αποπληρωμή υποχρεώσεων προς τρίτους και δημόσιους οργανισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες των εργαζομένων, δύο από τις πέντε τράπεζες υπήρξαν επιφυλακτικές στο να προχωρήσουν στη χρηματοδότηση. Όπως ανέφεραν, θέλουν ν' αποφασίσουν μόνον εφόσον λάβουν σχετική απάντηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως με τα 10 εκατ. ευρώ θα καθίστατο δυνατή η επαναλειτουργία των κλωστηρίων στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, καθώς και δυο ακόμη μονάδων στη Νάουσα, οι οποίες έχουν ακόμη παραγγελίες προς εκτέλεση.
Οι εργαζόμενοι, που έχουν στο πλευρό τους συναδέλφους τους από τα εργοστάσια, Κόπλαν Πέλλας, Δούδος Θεσσαλονίκης και Ναούσης, προειδοποίησαν ότι θα κρατήσουν κλειστό το τελωνείο Κήπων, έως ότου λάβουν υπεύθυνες απαντήσεις από τους αρμόδιους. Εν τούτοις, η επιτροπή αγώνα διευκρίνισε ότι κατά διαστήματα θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων, που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/2/11 15:43

    Μιά νέα υπόσχεση και επανερχόμαστε. Τζάμπα είναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/2/11 17:50

    Περιμένω με αγωνία πότε θα προσγειωθεί με ελεύθερη πτώση ο λοκατζής αλεξιπτωτιστής υφυπουργός και να υπογράψει τη συμφωνία των του τελωνείου των Κήπων, για να ησυχάσουν οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ. Πες ότι κι΄ αυτοί είναι οικονομικοί μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/2/11 20:41

    Ο Πεταλωτής είναι ο μόνος που στάθηκε στα σοβαρά και με ειλικρίνεια δίπλα στους εργαζόμενους σε ένα πολύ δύσκολο - πρακτιά άλυτο - πρόβλημα. Ή μήπως υπάρχει κάποιος 'ειδήμονας' ή 'ειδικός' για να πει ότι στην περίπτωση του Λαναρά
    'πατάς ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή;' Και βεβαίως μοιράζει γιάμα χρήμα στους εργαζόμενους επειδή είναι όμορφοι; Η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα έχουν ευθύνες, πολύ λιγότερες η κυβέρνηση και πολύ περισσότερες η δεξιά και η αριστερά. Οι οποίες εκτός από το να καταστρέφουν, να γκρινιάζουν και να διορίζουν δεν ξέρουν τίποτα άλλο. Αυτά έφαγαν τη χώρα και προσπαθεί και όλους μας, και αυτά πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Την απουσία λογικών και ρεαλιστικών προτάσεων. Την απουσία εργασίας από τους τεμπέληδες. Καλά που εργάζονται με όρεξη, υπομονή και μαεστρία ο Παπανδρέου, ο Πεταλωτής και λοιποί και έχουμε σωθεί μέχρις στιγμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.