11.2.11

Προτιμούν τη … Νιγηρία από την Ελλάδα!!!

Η Νιγηρία διαθέτει ένα ασφαλέστερο επιχειρηματικό περιβάλλον για την εταιρεία, παρά η Ελλάδα. Αυτά είναι τα λόγια του Jean-François van Boxmeer, γενικού διευθυντή της Heineken, ο οποίος κατά την διάρκεια πρωινού εργασίας που είχε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum στο Νταβός της Ελβετίας. Και εμείς πίνουμε την μπύρα τους!!!
Να τι είπε ο …αθεόφοβος
Heineken CEO: Η Νιγηρία είναι ένα ασφαλέστερο χώρο για την Εταιρία μας από την Ελλάδα
Στο πρωινό στο Νταβός, ο Heineken CEO Jean-Francois van Boxmeer, είπε σε στελέχη στο συνέδριο ότι σκέφτηκε η Νιγηρία είναι πιο ασφαλές μέρος για την εταιρεία του από την Ελλάδα, σύμφωνα με DealBook.
Αυτός φέρεται να έχει πει: «Η Νιγηρία είναι πιο προβλέψιμη από την Ελλάδα. Μιλώ της επιχείρησής μας».
Ο Boxmeer είπε ότι μετριέται μια χώρα με τρία βασικά κριτήρια:
1. Πληθυσμός
2. Η αύξηση του ΑΕΠ
3. Σταθερότητα.
Αν και οι συμβουλές του μπορεί να είναι ένας καλός εμπειρικός κανόνας ο ίδιος επισήμανε ότι ίσως αυτό το νόημα, διότι η εταιρεία του ήταν στην επιχείρηση της λήψης μπίρας. Σύμφωνα με τη δήλωσή του όμως, Heineken απέκτησε δύο επιχειρήσεις στη Νιγηρία στις 12 Ιανουαρίου, μια κίνηση που θα ενισχύσει τις δυνατότητές της σε 3,7εκατομμύρια εκατόλιτρα.
Στην τρίτη της κέρδη τριμήνου στην έκθεσή τους, η εταιρεία κυκλοφόρησε μια δήλωση αποδίδοντας κατά 1% μείωση σε όγκο στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και την πτώση της κατανάλωσης οφείλεται σε μέτρα λιτότητας σε μέρη όπως η Ελλάδα. Σε σύγκριση σημειώθηκε αύξηση του όγκου πωλήσεων 12% στην Αφρική, τη Νιγηρία με τη λογιστική για τις πιο ανάπτυξης στην περιοχή.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/2/11 21:40

    ΔΙΚΙΟ ΕΧΟΥΝ! ΠΗΓΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ? ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ''ΚΑΥΤΟ'' ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ?

    ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ''ΠΑΡΕΕΣ'' ΣΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/2/11 14:51

    Μίλησε ο πανσοφολογιότατος "Johnnie Walker"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαίως! Η Νιγηρία έχει σκλάβους που σου φτιάχνουν μπύρα χωρίς να τους πληρώνεις.

    Σαφώς προτιμότερο για τις ζυθοποιίες και όλες τις άλλες -ίες.

    Και για τι μας το λέει? Για νέο?

    Αν υπάρχει πολιτικός που να θέλει να γίνουμε... ευνοϊκοί για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως είναι οι Νηγηριανοί, να βγει να το πει ανοικτά...

    ... για να ξέρουμε κι εμείς ποιον να σφάξουμε (με Νηγηριανό machete)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.