6.2.11

Πόθεν έσχες πάτερ; Υπογράψτε όλοι για την φορολόγηση της Εκκλησίας!

Οι οικονομικές εισφορές του Κράτους προς την Εκκλησία, ανέρχονται περίπου στα 240 εκατομμύρια ευρώ!!! Απ’ αυτά τα 232.000.000 ευρώ για τους μισθούς των κληρικών, συν 3.120.000 ευρώ προς τους διάφορους εκκλησιαστικούς οργανισμούς και 2.250.000 ευρώ για τις μονές του Αγίου Όρους.
Η Εκκλησία μάλιστα έχει στην κυριότητά της 1.300.000 στρέμματα γης, χιλιάδες αστικά ακίνητα, περίπου 9.000.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και πολλά ακόμα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία εκτείνονται πίσω από 10.000 και πλέον νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αστικές εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις.
ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ;;;
Περισσότερα από εκατό χιλιάδες μέλη, μέχρι στιμγής, αριθμεί πλέον η ομάδα πολιτών του Facebook «Υπογράψτε να Φορολογηθεί και η Εκκλησία», η οποία κατέθεσε νέο αίτημα με αποδέκτη το ελληνικό κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και την τρόικα, για την άμεση και ισότιμη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Όπως αναφέρει το εν λόγω αίτημα, το οποίο μπορεί να συνυπογράψει κανείς εδώ, τα «ασφυκτικά οικονομικά μέτρα πλήττουν κυρίως τις κατώτερες και μεσαίες οικονομικές τάξεις» τη στιγμή που το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο συζητείται στη Βουλή, δεν προβλέπει ανάλογες φορολογικές ρυθμίσεις για την Εκκλησία, «παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για συμμετοχή όλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.