10.2.11

Ερώτηση στην Βουλή για την ενσωμάτωση των βιοκαυσίμων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από την Ελένη Τσιαούση

Να ενσωματωθούν τα βιοκαύσιμα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που συνεισφέρουν στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας μας, όπως αυτές προσδιορίζονται από τη σχετική κοινοτική οδηγία, ζητά με ερώτησή της προς την υπουργό Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Τσιαούση.
Η βουλευτής επισημαίνει ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου και στη χάραξη στρατηγικής για την ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς βιοκαυσίμων, προκαλούν «σειρά επιπτώσεων, όπως είναι οι αξεπέραστες αρρυθμίες στη συνολική απορρόφηση ανανεώσιμων καυσίμων και σοβαρότατα προβλήματα στη βιωσιμότητα των εταιρειών του κλάδου».
Η Ελένη Τσιαούση ερωτά, καταλήγοντας, την υπουργό εάν θα αυξηθεί η ποσότητα κατανομής αυτούσιου βιοντίζελ πάνω από τα 164.000 χιλιόλιτρα για το έτος 2011, ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί στρατηγικό απόθεμα για την αντιμετώπιση μελλοντικών ελλείψεων και εάν θα προχωρήσουν, η ίδρυση ειδικού Παρατηρητηρίου βιοκαυσίμων αλλά και το θεσμικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίσει τις στρεβλώσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που παρουσιάζει η αγορά ανανεώσιμων καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.