8.2.11

Γενική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιείται την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου με απόφαση της ΑΔΕΔΥ, ενώ η οργάνωση έχει προγραμματίσει γενική απεργία για τις 23 του μηνός από κοινού με τη ΓΣΕΕ.
Η κινητοποίηση αφορά το οικονομικό πρόβλημα της επικουρικής ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων που έχει ως αποτέλεσμα την πολύχρονη καθυστέρηση απόδοσης του εφάπαξ.
Τα Επικουρικά Ταμεία του Δημοσίου βρίσκονται ήδη σε δραματική κατάσταση, με σοβαρότατες επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους. Το Ταμείο Πρόνοιας παρουσιάζει έλλειμμα 1,7 δισ. ευρώ, ενώ το έλλειμμα στο μετοχικού ταμείου (Μ.Τ.Π. Υ) έχει φτάσει τα 240 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα οργανικό έλλειμμα παρουσιάζει και το επικουρικό ταμείο ( ΤΕΑΔΥ). Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η χορήγηση του εφάπαξ για τρία (3) και πλέον χρόνια, να μην χορηγείται το 13ο μέρισμα στους ασφαλισμένους του Μ.Τ.Π.Υ. κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.