19.12.10

Ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν

Η εποχή μας απαιτεί ηγέτες με όραμα που να το πιστεύουν και να μην το διαμορφώνουν ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις. Σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο ανακαλύπτουμε αρχηγούς κρατών που ήρθαν στην εξουσία χωρίς να αποδείξουν την ηγετική τους ικανότητά. Οι περισσότεροι είναι διαχειριστές και όχι ηγέτες που οδηγούν τους λαούς τους σε μια κατεύθυνση που δεν ανταποκρίνεται σε ένα όραμα τους.
Βλέπουμε αρχηγούς σαν την Μέρκελ που υποθηκεύει το μέλλον της Ε.Ε. και τόσων εκατομμυρίων κατοίκων καθυστερώντας να πάρει αποφάσεις για να μην δυσαρεστήσει μικρές εθνικές ομάδες. Παραβλέπει βέβαια ότι αυτοί οι κάτοικοι των άλλων ευρωπαϊκών χώρων είναι οι καταναλωτές των Γερμανικών προϊόντων και αν σταματήσουν να αγοράζουν η ισχυρή Γερμανία θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.
Οι σημερινοί αρχηγοί των κρατών δεν ζήσανε τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και εκφράζουν την γενιά που δεν γνώρισε τον πόλεμο και ως εκ τούτου δεν έχει τις εμπειρίες της κακουχίας του πόνου και την μυρωδιά του θανάτου. Αυτό φαίνεται και από την συμπεριφορά τους οι περισσότεροι ακολουθούν ανώδυνες πολιτικές ώστε να είναι πάντα αρεστοί με καλή εικόνα, προσπαθώντας να κερδίσουν πολιτικό χρόνο μεταθέτοντας τα προβλήματα στο μέλλον.
Σήμερα η Ευρώπη και ο κόσμος αναζητά ηγέτες που να μην φοβούνται να ματώσουν και να υποφέρουν για το καλό των λαών τους, που έχουν την ικανότητα και την θέληση θα οδηγήσουν τους λαούς τους σε μονοπάτια δύσβατα αλλά με προορισμό και ελπίδα. Ηγέτες που αδιαφορούν για την προσωρινή τηλεοπτική τους εικόνα αλλά τους ενδιαφέρει η εικόνα τους μέσα στην ιστορία. Ηγέτες με αρχές και αξίες που με τον τρόπο ζωής τους να την περνούν στους πολίτες τους όχι με παραπλανητικές εικόνες των ΜΜΕ.
Στην εποχή μας αυτό είναι δύσκολο διότι είναι μια μεταβατική εποχή για την εξέλιξη της ανθρωπότητας, στερημένη από ιδεολογικές βάσεις που να αποτελέσουν το υπόβαθρο για την άσκηση και εφαρμογή πολιτικών. Η μόνη εφαρμοσμένη ιδεολογία στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αυτή του Καπιταλισμού που κατά την ταπεινή άποψη, έχει περισσότερες κοινωνικές αποτυχίες παρά επιτυχίες, σήμερα που δοκιμάζεται παγκόσμια η εφαρμογή του. Στα επόμενα χρόνια μέσα από τις κοινωνικές συγκρούσεις θα προκύψουν καινούργιες ιδεολογίες που θα αποτελέσουν τις κυρίαρχες θεωρίες της κοινωνίας μας. Ας ευχηθούμε και ελπίσουμε να μεταβούμε στο επόμενο στάδιο χωρίς οποιασδήποτε μορφής πολέμους.

Άρθρο – παρέμβαση του Στάθη Κεφαλίδη
Διευθυντή Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε.

3 σχόλια:

  1. ΗΓΕΤΕΣ:
    ΗΓΕΤΗΣ και να είναι ΕΠΑΙΤΗΣ γίνεται;;;

    Φαίνετε πως δικαιώνετε ο ορισμός μου: Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2003 4:01 πμ ΕΛΕΓΑ:
    Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι υψηλής ποιότητος λογικής και αντικειμενικότητας με μπέσα και παρρησία να μην συμφωνούν οι απόψεις τους. Στην αντικειμενική αντικειμενικότητα δεν υπάρχουν πολλές αλήθειες, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ και οι απόψεις μας (τους) αναγκαστικά συμπίπτουν ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΔΙΚΉ. Η υποκειμενική αλήθεια εμπεριέχει τα συμφέροντά μας, τις απόψεις μας, την μόρφωση μας, τον εγωισμό μας κ.λ.π.

    Έλεγε πως οι φιλόσοφοι να γίνονται κυβερνήτες πρωθυπουργοί ηγέτες κλπ.

    Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΊΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ τους πρωθυπουργούς τους υπουργούς το κράτος τους ηγέτες κλπ.

    Έζησα σε μια εποχή: Που μέχρι στιγμής μας κυβερνούσαν απατεώνες, καθάρματα, δουλοκίνητη, ρυμουλκούμενοι, κτηνάνθρωποι και *Μ-βλάκες.

    Και οι *Μ-βλάκες (Τα ανθρωπάκια) εσείς που τους ψηφίζανε.

    Όλες οι ενέργειες των ανθρώπων συνειδητός ή ασυνείδητος, από τους ποιο αγίους ως τα ποιο καθάρματα είναι ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΕΣ, έχουν σκοπό λόγο ανάγκη και ενέργεια. Δυστυχώς: Άνθρωποι υψηλής ανευθυνότητας (κατωτερότητας) είναι αρχηγοί της ανθρωπότητας, και χωρίς καμιά αξία, σε πολλούς τομείς έχουν τα πρωτεία. Γιατί μας δέρνει η μ-βλακεία.



    ΠΕΡΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ. (Νο 3)
    @ Ψάχνοντας μες του αρχηγούς και μες τους "μορφωμένους",
    τους βρήκα "όλους" καθάρματα και "όλους" πωρωμένους.
    =Αν είσαι ΔΙΑΣΗΜΟΣ και οι μαλακίες σου γίνονται διάσημες.

    Ηγέτες κτήνη καθαρμάτων κανίβαλοι φτωχών πτωμάτων,
    με πρόσχημά τους την ΕΙΡΗΝΗ στη γη μας φέρνουν την οδύνη.
    Ξεφτίλισαν τα ιδεώδη με της σφαγές τους τις κτηνώδη,
    στον εικοστό πρώτο αιώνα, και στον βομβών τον οπωρώνα..
    Λαούς με τέτοια κτηνωδία ή και φυλή τόσο αγρία,
    τέτοια τρανή θηριωδία τι θε να γράψει η ιστορία; (Τους κάηκαν!)
    =Όταν ο διπλανός πεθαίνει, κ 'από την πείνα αρρωσταίνει,
    και σκελετός μονάχα μένει, πως ζεις χαρούμενα "Ευγένη";
    =ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ; Για να τους κάνει αλοιφή για τα α-φρύδια:


    Αυτά τα ανθρωπάκι ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ οι σοβαροφανής "φωτισμένοι ηγέτες" (δεσποτάδες παπάδες βασιλιάδες πολιτικοί κλπ. ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΨΕΥΤΕΣ) και γενικός οι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, οι αιρέσεις οι μάγοι, (όχι οι ταχυδακτυλουργοί) οι σατανιστές, ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ, ΜΕΝΤΙΟΥΜ, κλπ. "ηγέτες".

    *(ΕΕΕ)

    Δεν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ, είναι ξεφτελιστικό, ο ΘΕΟΣ να είναι ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ και να μας απειλεί με (δυο όπλα στο κεφάλι) παράδεισο και κόλαση, ενώ θεωρείτε ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ. Πως ανέχονται να ζούνε μέσα στην πλάνη; Χρησιμοποιούν τον θεό ως μπαμπούλα οι θρησκείες και οι ηγέτες τους για να φοβερίζουν τον κοσμάκη. Είναι δυνατόν ο θεός να είναι μπαμπούλας εκβιαστής κλπ.
    Θρησκείες: Όσο ποιο πολύ ζωωφέρνει ο λαός ενός κράτους, τόσο μαλάκες είναι και αυτός, και προπάντων οι ηγέτες τους. Αυτά τα ευνουχισμένα ανθρωπάκια λόγω θρησκευτικού ντοπαρίσματος αφελή αγαθά άβουλα ανόητα, επιχρισμένα από θρησκευτικό σουβά με αστάρι από βλακεία εκμεταλλεύονται ηγέτες και τα ΜΜΕ.

    Θαύματα και προφητείες κάνουν ΜΟΝΟΝ: Οι θρησκευτικοί φαντασιόπληκτοι "αμόρφωτοι" αγαθοί ή βλάκες.
    Δηλαδή κάτι απατεώνες και κάτι αγαθά, ψώνια, αρχηγοί, ηγέτες συνειδητά ή ασυνείδητα χωρίς γνώσεις αντικειμενικής φυσικής και πραγματικότητας στα θρησκευτικά τους ζώα Αμήν. Και οι έμποροι των θαυμάτων τα οικονομούν και κάνουν και κανένα φιλανθρωπικό έργο για θολώσουν τα νερά τους οι σουπιές.

    Οι θρησκείες και οι ηγέτες τους κινδυνεύουν, μόνον αν ξυπνήσουν τα κορόιδα τους.

    Ένας θρησκευτικός ηγέτης πρέπει να είναι, αμόρφωτος, αγαθό ανθρωπάκι, μαλάκας, ή απατεώνας, διαλέξτε.



    =Για τους θρησκευτικούς ηγέτες του κόσμου και κάτι αγαθά ανθρωπάκια.
    Δέστε στον καθρέφτη τη μάπα σας και αναρωτηθείτε, είναι δυνατόν να έχει ξέπεσε ο θεός σε σας να τον υπερασπίζεστε και να μεσολαβείτε με παρακάλια δεήσεις κλπ. Ως νταβατζήδες; Μα είναι δυνατόν;

    Περισσότερα: http://users.otenet.gr/~tzinis/b5-filosofia.htm


    Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://users.otenet.gr/~tzinis http://www.tzinis.blogspot.com/ zinis@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καρναβαλι20/12/10 19:25

    Ο κ. Κεφαλ.ιδης δεν δευκρινίζει στο σχόλιό του αν στους "ανίκανους" ηγέτες της Ευρώπης συμπεριλαμβάνεται και ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Γιώργος Παπανδρέου!!!!!!!
    Διαβάζοντας το "πόνημά¨του συμπέρανα ότι αξίζει του κ. Κεφαλίδη να αναλάβει Πρόεδρος της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΤΝΗΣΗΣ γιατί πιστεύω ακράνδατα ότι μόνο και μόνο αυτός μπορεί να βάλει σε τάξη την παγκόσμια κοινότητα.
    "Το καρναβάλι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αποτυχίες του καπιταλισμού είναι περισσότερες από τις επιτυχίες???

    Πως αυτό? Και πως αντέχει ο καπιταλισμός εκεί που όλα τ' άλλα καθεστώτα παίρνουν την άγουσα για τα... αφοδευτήρια?

    Η ίδια η ανθρώπινη φύση, κατ' αρχάς, δεν επιτρέπει την εφαρμογή των ιδεών του Marx, χωρίς καταπίεση. Δίνει τη δυνατότητα όμως για την εφαρμογή της θεωρίας του Smith.

    ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΝΕΙ! Γιατί δεν είναι θέμα αλληλεγγύης, αλλά θέμα νοημοσύνης: δεν μπορεί να μοιράζεται το ίδιο ο πλούτος μεταξύ του σκληρά εργαζόμενου και του χαραμοφάη! Δεν μπορεί αυτός που δουλεύει σε ρυθμό... 6 χιλ. στροφών την ώρα να απολαμβάνει τα ίδια με αυτόν που δουλεύει στο μισό.

    Θα μου πεις, υπάρχουν αποτυχίες στην εφαρμογή. Και θα υπάρχουν, όσο υπάρχουν άνθρωποι, γιατί... ουδείς άσφαλτος, όπως είπε και γνωστή "καλιτέχνις". Σαφώς και ο χαραμοφάης του υπουργού απολαμβάνει περισσότερα από τον εργάτη, αλλά αυτά είναι οι εξαιρέσεις του συστήματος - λίγοι εντάσσονται σε αυτές τις ομάδες εδώ, κι ακόμη λιγότεροι στην Ευρώπη. Κι ελάχιστοι (ποσοστιαία) στις ΗΠΑ - τη χώρα που εφαρμόζει τον καπιταλισμό όσο πιο "by the book" γίνεται.

    Θεωρώ, λοιπόν, ότι ο εφαρμοσμένος καπιταλισμός, παρότι όχι ιδεατός, έχει περισσότερες επιτυχίες από αποτυχίες. Και σε μια κοινωνία απαρτιζόμενη από κοινούς θνητούς (κι όχι θεούς), αυτό τελικά είναι το ζητούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.