15.12.10

Απώλειες 46,7% θέσεων εργασίας μετρά η βιομηχανία στη Ροδόπη

Στο 33% ανέρχεται το ποσοστό ανεργίας στον Νομό Ροδόπης, ακολουθώντας αυξητικές τάσεις λόγω των θέσεων εργασίας που έχουν χαθεί από τα εργοστάσια της περιοχής και οι οποίες αγγίζουν το 46,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, Παντελής Μαγαλιός. Ειδικότερα, ανέφερε:
«Από τα 68 εργοστάσια που απέμειναν εκ των 99 που υπήρχαν, οριστικά έκλεισαν τα 24 και από τα 44 που έμειναν, τα 10 λειτουργούν κανονικά, ενώ τα 5 οφείλουν μισθούς στους εργαζομένους. Τριάντα τέσσερα εργοστάσια υπολειτουργούν με καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας, με άδειες και διαθεσιμότητες», υπογραμμίζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του «για το εάν τα συγκεκριμένα εργοστάσια κατατάσσονται σε λειτουργούντα ή μη».
Αναφερόμενος στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, έκανε λόγο για τραγικά αποτελέσματα, με 888 χαμένες θέσεις εργασίας. Χαμένες θέσεις εργασίας μετράνε και τα δύο εργοστάσια αλουμινίου και η βιομηχανία πλαστικών, της τάξης του 36%. Σε ότι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μίλησε για απώλειες θέσεων εργασίας της τάξης του 27%. Πτώση στον τομέα της εργασίας, της τάξης του 85%, παρουσιάζει, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής και η οικοδομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.