7.10.10

Ειδικό Δικαστήριο για Κοντό, Δούκα και Μπασιάκο!

Την παραπομπή τριών πρώην γαλάζιων υπουργών στο Δικαστικό Συμβούλιο για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου εξετάζουν στο ΠΑΣΟΚ, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται πως κρατούν αποστάσεις για το εάν θα τηρήσουν ίδια στάση και για τους Θόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο Βουλγαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυβερνητικοί βουλευτές που μετέχουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής προσανατολίζονται να συμπεριλάβουν στο πόρισμά τους την παραπομπή των Πέτρο Δούκα, Ευάγγελου Μπασιάκου και Αλέκου Κοντού, με το επιχείρημα ότι οι συγκεκριμένοι πρώην υπουργοί υπέγραψαν τις αποφάσεις για τις ανταλλαγές των εκτάσεων ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και τη Μονή Βατοπεδίου.
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έλεγαν χθες ότι ποινικές ευθύνες έχουν βρει συνολικά και για τους πέντε πρώην υπουργούς της ΝΔ, αλλά ιδιαίτερα για τους Θόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο Βουλγαράκη, «θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια», ενώ διαβεβαίωναν ότι έχει βρεθεί και η νομική κάλυψη ώστε να μην υπάρξει παραγραφή των αδικημάτων.
Πάντως στην άτυπη συνεδρίαση της Προκαταρκτικής Επιτροπής που έγινε χθες, στην οποία μετείχαν εκτός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ (έχει αποχωρήσει η Νέα Δημοκρατία ενώ απουσίαζε για προσωπικούς λόγους και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος), φάνηκε ότι θα έχουμε τη σύνταξη τεσσάρων διαφορετικών πορισμάτων τα οποία θα κατατεθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.