1.9.10

Έξι στους δέκα υπέρ του ανασχηματισμού, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO

Υπέρ του ανασχηματισμού τάσσονται έξι στους δέκα ψηφοφόροι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας GΡΟ, το δεύτερο μέρος της οποίας προβλήθηκε χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega. Το 59,4% των 1.600 ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Το 39,5% υποστηρίζει ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν νέα πρόσωπα, το 34,2% να αξιοποιηθούν δοκιμασμένα στελέχη, ενώ το 14,8% προτιμά έναν συνδυασμό. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, η πλειοψηφία (42%) προτιμά τα δοκιμασμένα στελέχη, ενώ υπέρ των νέων προσώπων είναι το 32,7%.

Παρά το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση, λόγω της οικονομικής κατάστασης, ο Γιώργος Παπανδρέου εξακολουθεί να κρίνεται θετικά ως Πρωθυπουργός. Πιο συγκεκριμένα το 49,6% απάντησε πως τον κρίνει «θετικά και μάλλον θετικά» και το 48,4% «αρνητικά και μάλλον αρνητικά», ενώ ενδιαφέρον έχει πως θετική άποψη είχαν οι οκτώ στους δέκα ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το 23,7% των Νεοδημοκρατών. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 44%, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς το 24,1% και το 30,4% απάντησε ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος.
Στις δημοτικότητες των υπουργών (θετική- αρνητική γνώμη) καταγράφηκε η εξής σειρά: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (44,1%), Ευάγγελος Βενιζέλος (41,4%), Γιάννης Ραγκούσης (30,8%), Ανδρέας Λοβέρδος (24%), Δημήτρης Ρέππας (23,2%), Χάρης Καστανίδης (21,9%), Γιώργος Παπακωνσταντίνου (21,7%), Παύλος Γερουλάνος (21,5%), Άννα Διαμαντοπούλου (18,1%), Χάρης Παμπούκης (17%), Γιώργος Πεταλωτής (9,5%), Τίνα Μπιρμπίλη (8,6%), Δημήτρης Δρούτσας (8,3%), Κατερίνα Μπατζελή (8%), Θόδωρος Πάγκαλος (6,2%), Λούκα Κατσέλη (6,1) και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (-8,3%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.