22.9.10

Απάντηση Γιώργου Πεταλωτή στους εργαζομένους των κλινικών Στασινόπουλου


Ανοικτή επιστολή προς τον βουλευτή Ροδόπης και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή απέστειλαν οι εργαζόμενοι των κλινικών Στασινόπουλου, καταγγέλλοντας την αναλγησία, όπως αναφέρουν, που υπάρχει από την μεριά της κυβέρνησης, στο να δοθούν τα χρήματα που οφείλονται από τα ταμεία στις κλινικές, με αποτέλεσμα ο Όμιλος του Στασινόπουλου να βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Από την μεριά του ο Γιώργος Πεταλωτής απάντησε στην επιστολή, στην οποία τονίζει πως αναφέρονται αλήθειες, αλλά και πολλές παρανοήσεις, ίσως από παραπληροφόρησή τους. Η επιστολή έχει ως εξής:
Δεν αμφισβητώ τη δεινή οικονομική κατάσταση των εργαζομένων και ότι δεν πληρώνονται. Το γνωρίζω από τις συναναστροφές μου. Εκείνο όμως που είναι ανυπόστατο, είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πληρώνονται. Από την έρευνα που έκανα στα ασφαλιστικά ταμεία, προκύπτει ότι από το ΙΚΑ οι καταβολές προς τον εργοδότη γίνονται κανονικά, σύμφωνα με τη σύμβαση. Από τον ΟΠΑΔ (Ταμείο Δημοσίου) τα οφειλόμενα είναι ελάχιστα, ο δε ΟΓΑ έχει καταγγείλει τη σύμβαση για σοβαρούς λόγους, που αφορούν την μη νόμιμη συμπεριφορά του εργοδότη (για λόγους δεοντολογίας δεν τους αναφέρω) και μάλιστα υπάρχει δικαστική διένεξη μεταξύ τους. Πρόκειται μάλιστα για ιδιωτική επιχείρηση, η οποία οφείλει να συμμορφώνεται σε συγκεκριμένους κανόνες και αυστηρές προδιαγραφές σε σχέση με το αντικείμενό της που είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας, καθόσον το Κράτος οφείλει να προστατεύει τη Δημόσια Υγεία. Πληροφορώ ακόμη ότι ουδέποτε δέχθηκα «εκπρόσωπο των εργαζομένων» παρά μόνον έναν εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη (εκτός αν ταυτίζεται) και ουδέποτε τον διαβεβαίωσα για αυτά που αναφέρονται. Συνεπώς, την απογοήτευσή τους οι συντάκτες της Επιστολής θα έπρεπε να την απευθύνουν σε όσους τους παραπληροφορούν, όπως και τα δεδουλευμένα τους θα έπρεπε να τα ζητήσουν από τον εργοδότη τους . Εάν μάλιστα ζητήσουν να συναντηθούμε, θα έχω στη διάθεσή μου όλα τα στοιχεία από τα οποία θα προκύπτουν τα παραπάνω και πολλά περισσότερα.
Γιώργος Πεταλωτής
Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/10/10 01:31

    mas exei flomosei sto psema krima giati ton exoume psifisei 2 fores kai ntrepomaste gi auto!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/10/10 22:56

    O Πεταλωτής δεν μασάει από τέτοια.Ο Μαρούδας μάλλον ήθελε να απολογηθεί για το δούλεμα που τους κάνει.Αλλά έπεσε σε σκληρό καρύδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.