23.9.10

Διεκόπη η δίκη των Βατοπεδινών Εφραίμ, Αρσένιου και της δικαστού Ψάλτη για τις 7 Οκτωβρίου

Διεκόπη για τις 7 Οκτώβρη από το Πενταμελές Εφετείο Θράκης, η δίκη της πρώην προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, Μαρίας Ψάλτη, του Ηγούμενου Εφραίμ και Μοναχού Αρσένιου, για την υπόθεση Βατοπεδίου. Αρχικά ο συνήγορος υπεράσπισης Στέργιος Γιαλάογλου ζήτησε αναβολή, χωρίς αυτό να γίνει δεκτή, οπότε η δίκη ξεκίνησε και διεκόπη για της 7 Οκτώβρη, τρέχοντος έτους.
Εφετείο Ροδόπης - Δίκη Βατοπεδίου
Ο λόγος της διακοπής συνίσταται στο ότι δεν μπορούσε να παραστεί ο Μοναχός Αρσένιος, καθώς νοσηλεύεται λόγω υποτροπής παλαιότερου ανευρύσματος του εγκεφάλου. Δεν παρέστη ούτε η δικαστικός Μαρία Ψάλτη, καθώς είχε πληροφορίες για αναβολή της δίκης. Παρέστη μόνο ο ηγούμενος Εφραίμ. Η δικαστικός Μαρία Ψάλτη είναι κατηγορούμενη για παράβαση καθήκοντος και διαρροή δικαστικού απορρήτου και οι Εφραίμ και Αρσένιος για ηθική αυτουργία πάνω σε αυτό.
Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα είχε επιβληθεί η ποινή 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης. Πρόκειται για την υπόθεση της δίκης του Νοεμβρίου του 2003, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, όπου είχε καθυστερήσει να βγει η απόφαση, η οποία υπενθυμίζεται ότι ήταν 2-1 υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και αρνητική για την Μονή, σε ότι αφορά τους τίτλους κυριότητας, για τη λίμνη Βιστωνίδα.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/9/10 17:52

    Επειδή τα παιδιά μου δεν θα έχουν σε λίγο όχι μόνο φαγητό αλλά και σπίτι διότι απέλυσαν και την σύζυγο μου από το σούπερ μάρκετ που δούλευε λόγω της κρίσης και εμένα πρίν τρείς μήνες από τις αποθήκες της ΦΑΜΑΡ και δουλειά δεν βρίσκω πουθενά και το επίδομα ανεργίας ακόμα δεν μας το αποδίδει το κράτος του βαθέος ΠΑΣΟΚ, θα γράφω ότι θέλω για αυτή την κυβέρνηση που με οδήγησε σε αυτή την κατάσταση. Και στους δρόμους εάν τους συναντήσω στο υπόσχομαι ότι θα τους τσακίσω στο ξύλο όσο προλάβω έως ότου με τσακίσουν οι πραιτωριανοί τους. Αυτά προφανώς καλοπληρωμένο μπλοκ του ΠΑΣΟΚ...
    Υ.Γ. ο κόσμος (και δικαίως) έχει σαλτάρει με τον Τζέφρυ. Κάντε μας την χάρη τώρα έτσι???
    Ασχολούμαστε με τις μαλ@κίες του βατοπεδίου. Ναι ρε γούσταρω τον Καραμανλή γιατί πέρναγα καλύτερα μαζί του, δεν έβαλε το χέρι του στην τσέπη μου και διότι είναι πατριώτης. Τελεία και παύλα.
    Καλά αυτός ο Πεταλωτής τι φάτσα είναι αυτή που έχει και το μαλί πάντα φτιαγμένο με το πιστολάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/9/10 19:27

    ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ. ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.