2.9.10

Τέλειωσαν οι εκπτώσεις… πάμε για προσφορές


Στην τακτική των προσφορών προχωρούν χωρίς «ανάσα» οι έμποροι της Αλεξανδρούπολης, σε μια ύστατη προσπάθεια να εκποιήσουν τα εποχικά αποθέματα εμπορευμάτων, που δεν κατάφεραν να πωλήσουν κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων. Τη σχετική προαναγγελία έκανε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της ακριτικής πόλης, Στάθης Μακρίδης, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι με βάση τον απολογισμό που έκαναν οι τοπικοί επαγγελματίες, η πτώση του τζίρου στις προηγούμενες 45 ημέρες των επίσημων εκπτώσεων άγγιξε το 20%, προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση και πίκρα στον εμπορικό κλάδο.
«Μπορεί να ήταν η χρονιά που οι επιχειρήσεις είχαν τις μεγαλύτερες προσφορές στα προϊόντα, ωστόσο η οικονομική κρίση κράτησε μακριά τους καταναλωτές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Στάθης Μακρίδης. Με δηλώσεις του στην Ελληνική Ραδιοφωνία ο επικεφαλής του εμπορικού κόσμου της Αλεξανδρούπολης, επισήμανε, επίσης, ότι οι επαγγελματίες και οι έμποροι, αναμένουν από τον πρωθυπουργό, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εξαγγελίες στήριξης του ελληνικού εμπορίου, αφού, όπως σημείωσε ο ίδιος «όλα τα μέτρα που ελήφθησαν έως τώρα ήταν εναντίον των εμπόρων». Συμπλήρωσε δε, ότι «η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά έχει φέρει σε αδιέξοδο πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες κλείνουν η μια μετά την άλλη» και υπενθύμισε πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει από την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, μέχρι το τέλος του χρόνου θα κλείσουν 197.000 εμπορικές επιχειρήσεις, κάτι που θα σημάνει άνοδο, στις 400.000, του αριθμού των ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.