30.9.10

Εντείνονται οι προσπάθειες διάσωσης της ΕΝ.ΚΛΩ

Αποφεύχθηκε χθες το «χειρότερο» για την εισηγμένη «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία», καθώς αναβλήθηκε πλειστηριασμός που είχε επιβληθεί έπειτα από κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διεργασίες για τη διάσωση της παραπαίουσας βιομηχανίας έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, έπειτα και από τις επισκέψεις της διοίκησής της στις περιοχές όπου βρίσκονται οι παραγωγικές μονάδες της επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, εκτός από την αναβολή του πλειστηριασμού, στην Αθήνα βρέθηκε και το σύνολο των σωματείων εργαζόμενων της εταιρείας από Νάουσα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Η παροχή της τραπεζικής χρηματοδότησης ύψους 27 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία έχει «κολλήσει» και δεν έχουν ακόμη γίνει πράξη οι σχετικές κυβερνητικές δεσμεύσεις, οι οποίες δόθηκαν στο τέλος Μαΐου.
Έτσι, σήμερα, 3,5 μήνες μετά τις σχετικές εξαγγελίες και 2,5 μήνες μετά τη δημοσίευση του 956 30/6/2010 ΦΕΚ, η εταιρεία είναι κοντά στην κατάρρευση. Το πρόβλημα πλέον λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς εκτός από το γεγονός πως δεν λειτουργεί κανένα τμήμα ή εργοστάσιο της εισηγμένης, οι 800 - 900 εργαζόμενοι της επιχείρησης σε πολλές περιοχές της χώρας είναι απλήρωτοι από 12 έως και 20 μήνες.
Από την πλευρά της, η διοίκηση της εισηγμένης έχει ανά χείρας γραπτή εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση της βιομηχανικής εγκατάστασης στα Οινόφυτα για δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας αποβλήτων. Παράλληλα, εκτός από την προοπτική του εργοστασίου αποβλήτων στα Οινόφυτα, ανάλογη εκδήλωση ενδιαφέροντος υπάρχει και για τη μίσθωση και άλλων μονάδων παραγωγής της εταιρείας, που δεν περιλαμβάνονται στο αρχικό επιχειρησιακό σχέδιο, με αποτέλεσμα τη διατήρηση 170 και πλέον θέσεων εργασίας (εκτός των 245 που προβλέπονται στο business-plan) στις περιοχές Νάουσας και Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.