8.9.10

Επίκαιρα – Καλόκαιρα – Κακόκαιρα

Περί φαιάς ουσίας:
Ο Πρωθυπουργός ήταν έτοιμος για τη μεγάλη γκάφα στην ΑΜ-Θ, αν πιστέψουμε τις εφημερίδες. Αλλά, η φαιά ουσία του, σταμάτησε την… «πατάτα» στον αέρα τελευταία στιγμή, πριν πέσει σε κα’να κεφάλι. Και δη… απροστάτευτο κι ακάλυπτο στα στοιχεία της φύσης (περιλαμβανομένων των… ζαρζαβατικών). Και έκανε τελικά το σωστό, όπως όλοι μας είχαμε την πεποίθηση ότι θα κάνει. Και η καρδιά μας (μαζί μ’ αυτήν της Περιφέρειας) επέστρεψε από το χέρι μας –όπου την είχαμε με σκοπό να την εκσφενδονίσουμε σε κα’να κεφάλι (είπαμε!)– και πίσω στη θέση της.
Κάτι μου λέει, βέβαια, ότι μέρος της φαιάς ουσίας του Πρωθυπουργού ονομάζεται επίσης… Γιώργος! Και, στην υπόθεση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, μάλλον αυτό το μέρος της φαιάς ουσίας του Πρωθυπουργού ήταν ΤΟ ΜΟΝΟ που δούλευε. Ευτυχώς, εντός της κεφαλής του. Γιατί αν του ‘ρχόταν απ’ την απέξω… δεν ξέρω για Άρη ή… Καβαλ-άρη (απ΄την Καβάλα), αλλά για σίγουρο… καρούμπαλο – καθώς πρόκειται περί υποδήματος μεν (ο εκσφενδονισμός των οποίων τελευταίως είναι στη μόδα), αλλά όχι δερμάτινου και μαλακού σαν… Αθηναίου Υπουργού, αλλά σιδερένιου και σκληρού σαν… αλόγου! Και μάλιστα Θρακιώτικου… Χιιιιιιιιι……… (δεν ξέρω πώς γράφεται το χλιμίντρισμα).

Περί μόμολων:
Πάλι ξεσπάθωσε ο… 1,30-με-τα-χέρια-στην-ανάταση-μαυροτσούκαλος-ηγέτης-της-πορδής! Ή, για να συντομογραφούμε, ο «ηγέτης» του Ιράν, Αχμαντινετζάντ (κι εσείς νομίζατε ότι μόνον ο Σαρκό κάνει… ανατάσεις για να ψηλώσει). Το μομολάκι, λοιπόν, μας έκανε να γελάσουμε για… πολλοστή φορά αυτήν την εβδομάδα, ισχυριζόμενος ότι θα κάνει… «ντα» το Ισραήλ (θα το «εξαφανίσει», μάλιστα, είπε), αν αυτό επιτεθεί στο Ιράν! Άντε, καλέ ‘σύ… Ναι; Μόλις έβγαλα το… Ισραήλ μου από το παντελόνι – το ‘χω εδώ και κρέμεται – έλα να το κάνεις «ντα» και να το εξαφανίσεις (όπου γουστάρει η ψυχούλα σου) κι ότι θες. (Μόνον πρόσεξε μην… αγριέψει η γυναίκα μου και τα κάνει όλα… Γάζα!).
Κάποιος, τέλος πάντων, πρέπει να δώσει στο εν λόγω μόμολο τι εστί… πόμολο και να του χώσει ένα από δαύτα εκεί που δεν πιάνει ήλιος. Κι εγώ νομίζω ότι αυτή είναι δουλειά του Βenji του Netanyahu. Όπως είπαν και οι Αμερικάνοι, είναι καιρός πλέον το Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν και να τελειώνουμε με δαύτους. Άιντε, γιατί… μια ο Χομεϊνί, μια ο Χαμενεΐ, μια ο τελευταίος τάπας-που-το-΄χει-εντελώς-Χαμένο, έχει αρχίσει αυτή η χώρα να μου τη δίνει στο… Ισραήλ και κοντεύει να με πιάσει… συχνουρία. Άιντε να τους χώσει κανένας κα’να δύο… Εβραιοσκάμπιλα, μπας και ξεμουχλάσει το κουρκούτι που τους έχωσε ο Mohammad για κασιδοπουρέ….

Περί διεθνούς κοινότητας:
Η εγχώρια κοινότητα Πλατανίτης-5η-πόρτα-στα-ζερβά (δηλαδή… εγώ!), διαφωνεί με τη… ΜΙΣΗ διεθνή κοινότητα (της από δώθε μεριάς του Ατλαντικού) ότι θα πρέπει η χήρα με τη μπούρκα να ΜΗΝ εκτελεστεί. Συμφωνούμε ότι η μοιχεία ΔΕΝ είναι λόγος εκτέλεσης (εδώ μερικές φορές δεν είναι λόγος… διαζυγίου!), αλλά η δολοφονία είναι. Και μάλιστα, η δολοφονία στα πλαίσια τέλεσης ενός άλλου αδικήματος, όταν τέτοιο υφίσταται (π.χ. μοιχεία στο Ιράν) δεν είναι απλό έγκλημα αλλά capital crime και επισείει capital punishment, δηλαδή θάνατο. Κι επειδή εγώ, όπως όλοι γνωρίζετε, είμαι της γνώμης του να επισείουν όλα τα εγκλήματα κατά της ζωής, ή τα ιδιαζόντως ειδεχθή ακόμη κι όταν δεν είναι άμεσα κατά της ζωής, τη θανατική ποινή, δεν μπορείτε να περιμένετε να υποστηρίξω κάτι λιγότερο για ένα capital crime, από το να θανατώνεται ο θύτης… ΔΙΣ (να τον σκοτώνουν και… δεύτερη φορά μετά την πρώτη)!!!
Το ζήτημα που με προβληματίζει στην περίπτωση της μπουρκοφόρου χήρας από το Ιράν είναι ότι – όπως αποδόθηκαν οι κατηγορίες για ανάμιξη στη δολοφονία του συζύγου της – δεν είμαι σίγουρος αν είναι αναμεμειγμένη. Βέβαια, αν το σύζυγο τον σκότωσε ο εραστής, είναι εκ παραδρομής (δηλ., όπως λέμε, by default) αναμεμειγμένη, είτε την είχε ρωτήσει αν ήθελε είτε όχι, και είτε αυτή το ήθελε είτε όχι (ας πρόσεχε!). Αλλά δεν μας είπαν ξεκάθαρα αν το σύζυγο τον σκότωσε ο εραστής και γιατί οι κατηγορίες περί συζυγοκτονίας προέκυψαν αργότερα, ΑΦΟΥ πρώτα η διεθνής κοινότητα άρχισε να… τρίζει σαν… αλάδωτος αραμπάς για τον επικείμενο λιθοβολισμό της χήρας (που ‘χασε τα 5 της ορφανά μαζί με το γαμπριάτικο δαχτυλίδι).
Τέλος πάντων: η απόφαση της τοπικής κοινότητας Πλατανίτης-5η-πόρτα-στα-ζερβά, είναι ότι, εφόσον η κυρά είναι αναμεμειγμένη σε φόνο, κομμάτια να γίνει (ή κιμάδες να γίνει, ή στάχτη να γίνει, ή οτιδήποτε…). Γιατί, πρώτον είμαστε υπέρ της γνώμης «10 οφθαλμούς –κι ας μην έχεις τόσους!– αντί οφθαλμού» και «10 οδόντες –τους έχεις, δεν τους έχεις!– αντί οδόντος» και, δεύτερον, το αν ένα κράτος εκτελεί με ένεση ή… χάπια, πέτρες ή… ξύλα, καρέκλες ή… παράθυρα, θανατηφόρα αέρια ή… πορδές, ή οτιδήποτε άλλο είναι δικός του λογαριασμός και δεν μας αφορά.
Εκτός από τον Αχ-μαντινετζάντ, χαμένο το ‘χουν και μερικοί… Αχ-κακομοίρηδες, που τους την έχει δώσει τόσο το… πετρέλαιο θέρμανσης που καταναλώνουν (ΧΩΡΙΣ παγάκια!!!), που κλέβουν ότι βρουν: φαγητά, σκουπίδια, φαγητά-στα-σκουπίδια, μαγαζιά κλειστά, μαγαζιά ανοικτά (βιαστικός έλεγχος εντός φερμουάρ για να σιγουρευτούμε ότι… το Ισραήλ ζει και βασιλεύει ΕΚΕΙ-ΠΟΥ-ΠΡΕΠΕΙ και δεν μας το βούτηξε κανένας… Χαμένος απ΄τη Χαμάς)… ακόμη και γαμήλια δώρα από μέσα από τ’ αυτοκίνητο με τα συρόμενα… ντενεκέδια «just married»!!! Και αναρωτιέμαι, ξανά και ξανά, τόσο εγώ, όσο και μερικά φιλαράκια που ανήκουν στην… τοπική κοινότητα Πλατανίτης-5η-πόρτα-στα-ζερβά: ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΥΧΕΙ ΕΜΑΣ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΛΟ ΣΕ ΚΑ’ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ, ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ;;; Δεν γινόταν δηλαδή (γαμώ τη γκαντεμιά μου κι excuse my French!) να προσπαθήσουν κάτι τοιούτοι ν’ ανοίξουν αυτοκίνητα για να κλέψουν γαμήλια δώρα σε κα’να γάμο της γειτονιάς μου;;; Γιατί μετά, στο γαμήλιο τραπέζι, εμείς που δεν γουστάρουμε το κατσίκι, θα είχαμε μια εναλλακτική λύση που δεν θα επιβάρυνε οικονομικά τους νεόνυμφους: Αχ-κακομοίρηδες σχάρας με τη ρίγανη. Και θα ‘χανε γλιτώσει κι αυτοί μια και καλή το… λιθοβολισμό!!!
Τον καλό μας; Τον κακό μας; Ποιόν καιρό μας απ’ τους δυο;
H γυναίκα μου αν μ’ αφήσει, τον Ben θα κάνω πεθερό!!!
Και αφού απ’ τους… Χαμένους πρώτα θα την καθαρίσω,
στην ωραία παραλία της Γάζας θα μετακομίσω…

Uli Chris

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.