25.8.10

Κάτοικοι της Κομοτηνής διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της περιοχής τους

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Κομοτηναίων, τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, τον Νομάρχη Ροδόπης, τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, την Υγειονομική Υπηρεσία Ροδόπης, απέστειλαν οι κάτοικοι της περιοχής πίσω από το θερινό δημοτικό θέατρο και το αρχαιολογικό μουσείο, θέλοντας έτσι να εκφράσουν την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία μας στο θέμα της άθλιας υποβάθμισης της περιοχής τους. Η επιστολή έχει ως εξής:
Για άλλη μια φορά εμείς, οι κάτοικοι της περιοχής πίσω από το θερινό Θέατρο και το αρχαιολογικό μουσείο, και συγκεκριμένα οι κάτοικοι των οδών Βύρωνος αδιέξοδο Γ, Βύρωνος αδιέξοδο Α, Μακράς Γέφυρας και Μακεδονίας, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία μας στο θέμα της άθλιας υποβάθμισης της περιοχής μας. Προγενέστερες διαμαρτυρίες είχαν μόνο πενιχρά αποτελέσματα.
Περιγράφουμε τους λόγους της διαμαρτυρίας:
Ενώ το σχέδιο πόλης προέβλεπε την απαλλοτρίωση και κατεδάφιση των εγκαταλελειμμένων οικημάτων που βρίσκονται στο τέλος του αδιεξόδου Γ, η απαλλοτρίωση αυτή δεν δρομολογείται εδώ και δεκαετίες, με αποτέλεσμα στα ετοιμόρροπα αυτά ακίνητα να βρίσκουν καταφύγιο δεκάδες αδέσποτες γάτες που κάθε χρόνο πολλαπλασιάζουν τον πληθυσμό τους θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία μας αλλά κυρίως την υγεία των παιδιών μας.
Επιπλέον η πυκνή και άναρχη βλάστηση των οικοπέδων αυτών αλλά και του οικοπέδου στην αρχή του Γ αδιεξόδου, αποτελεί εστία αναπαραγωγής εντόμων τρωκτικών και ερπετών.
Η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου στην εν λόγω οδό έχει ως αποτέλεσμα να λιμνάζουν τα νερά της βροχής κάνοντας της περιοχή απροσπέλαστη.
Ενώ ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της ορεινής Ροδόπης οι δρόμοι έχουν ασφαλτοστρωθεί, εμείς εδώ, στο κέντρο της πόλης, ακριβώς πίσω από χώρους τέχνης και πολιτισμού, είμαστε υποχρεωμένοι να πατάμε σε λασπόνερα προκειμένου να πάμε στα σπίτια μας καθώς οι οδοί Βύρωνος αδιέξοδο A και Μακράς Γέφυρας δεν είναι καν ασφαλτοστρωμένες.
Συν τοις άλλοις, φέτος στην περιοχή εντοπίστηκαν και ΨΥΛΛΟΙ!!! Παρά το γεγονός ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημερώθηκαν σχετικά, δεν λήφθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος παρά αφεθήκαμε οι κάτοικοι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα μόνοι μας. Όμως ενώ οι αδέσποτες γάτες κατά τους χειμερινούς μήνες περιορίζονται στα τρία εγκαταλελειμμένα ακίνητα της περιοχής, τους θερινούς μήνες εκτείνονται σε μια μεγαλύτερη περιοχή από την παιδική χαρά στη συμβολή Βύρωνος – Μακεδονίας ως την παιδική χαρά του θερινού Θεάτρου, λειτουργώντας έτσι ως διακομιστές των ψύλλων. Έτσι δεν κινδυνεύουμε μόνο οι περίοικοι από τις ασθένειες που φέρουν τα αδέσποτα αλλά και όλοι οι Κομοτηναίοι και κυρίως τα μικρά παιδιά που κάνουν χρήση των παιδικών χαρών.
Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε:
1) την άμεση εφαρμογή τους σχεδίου πόλεως την απαλλοτρίωση και κατεδάφιση των εγκαταλελειμμένων οικημάτων Βύρωνος αδ. Γ15 και του οικήματος που εφάπτεται σε αυτό του οποίου την ακριβή διεύθυνση αγνοούμε.
(ενημερώνουμε πως δεν τίθεται θέμα απλής ασφάλισης αυτών των
οικημάτων γιατί είναι από παντού διάτρητα και άρα προσβάσιμα
στις αδέσποτες γάτες)
2) την ένωση τους αδιεξόδου Γ με την οδό Μακράς Γέφυράς, την πεζοδρόμηση δεντροφύτεψη και φωταγώγηση της νέας οδού.
3) την πεζοδρόμηση, δεντροφύτεψη και φωταγώγηση της οδού Βύρωνος αδιεξ. Α
4) την ανάπλαση όλης της περιοχής καθώς αυτή εφάπτεται στην ήδη αναπλασμένη περιοχή του μουσείου και της περιφέρειας.
5) Την περίθαλψη και στείρωση των αδέσποτων ζώων.
6) Τον καθαρισμό της περιοχής πίσω από το Θέατρο από την παρασιτική βλάστηση.
Επίσης ζητάμε:
7) Να υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου στην αρχή του Γ αδιεξόδου να αποψιλώσουν την πυκνή βλάστηση στην ιδιοκτησία τους
8) Να υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες του εγκαταλελειμμένου οικήματος Βύρωνος αδιεξ. Γ 17 να εκκενώσουν το ακίνητό τους από παλιά αντικείμενα (στρώματα, κρεβάτια, παλιές οικοσκευές κτλ) και να το ασφαλίσουν ώστε να μην έχουν πρόσβαση και καταφύγιο σε αυτό οι αδέσποτες γάτες.
Ακόμη και αν υπάρχουν νομικά η οικονομικά κωλύματα που δυσχεραίνουν τις απαλλοτριώσεις, θεωρούμε πως τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα πρέπει να χαρακτηριστούν ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΑ από τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς αποτελούν ανθυγιεινή εστία που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Παρακολουθούμε τακτικά τους αιρετούς της πόλης να επισκέπτονται το ανοιχτό θέατρο προκειμένου να παρακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα. Στην επόμενη εκδήλωση λοιπόν, τους προσκαλούμε να εισέλθουν στο θέατρο από την πίσω πόρτα ώστε να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση που εμείς αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Τελικά θεωρούμε πως πολιτισμός δεν είναι να καταλαμβάνεις τις πρώτες θέσεις του θεάτρου και να ανταλλάσσεις συγχαρητήριες φιλοφρονήσεις με τους διοργανωτές των εκδηλώσεων, αλλά πολιτισμός είναι να εξασφαλίζεις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης στους δημότες σου. Και εμάς, η διαβίωση ανάμεσα σε ετοιμόρροπα σπίτια, δεκάδες αδέσποτα ζώα, ερπετά και ψύλλους θεωρούμε πως δεν μας αξίζει.

Ευελπιστούμε στο ενδιαφέρον σας
Οι κάτοικοι
Επιτροπή κατοίκων:
Αραμπατζή Ειρήνη τηλ 25310 85865
Πετράκης Θεόδωρος τηλ 25310 34674
Ισμαήλ Ιμπραήμ τηλ. 2531037883
Γουδανάκης Θεόδωρος 6945366141

Ακολουθούν υπογραφές

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/8/10 18:34

    Ας δημιουργήσουμε το Κίνημα των Πολιτών που είναι Ενάντια στα Μέτρα του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ που πλήττουν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους και ας στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλα τα δημοκρατικά μπλογκς πρέπει να στηρίξουν αυτό το σύνθημα.
    Τον κ Καμίνη στην Αθήνα προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι θα τον στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ. Προσοχή είναι κόλπο!
    Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Μαύρο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και η ΔΑ. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην ξεχνάτε!!! Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/8/10 18:47

    Να ρίξουμε μαύρο και στα κόμματα που ψήφισαν υπέρ στο να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες ή καθρομετανάστες και δικαίωμα ψήφου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.