19.7.10

Θα απαντήσει κανείς στον «κύριο»;;;

Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, βγήκε στα τοπικά ΜΜΕ και εξαπέλυσε μια επικοινωνιακή αντεπίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ τοπικά, λέγοντας πως όλα τα «έργα» της προηγούμενης κυβέρνησης, ακυρώνονται, ματαιώνονται ή τα χαρακτηρίζει μια απαράδεκτη καθυστέρηση.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση έκοψε 30% χρηματοδότησης του ΔΠΘ, ακύρωσε το κάμπους των ΑμεΑ, το νέο νοσοκομείο, την απόφαση για το αεροδρόμιο Κομοτηνής, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιμέρου, ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι αγρότες της περιοχής δεν έχουν δει ακόμα τις αποζημιώσεις τους. Επίσης ανέφερε ότι θέλει να δει τη Ροδόπη να διανύει καλύτερες μέρες, κάτι το οποίο όμως δεν είναι αισιόδοξος, ενώ επεσήμανε πως τα λεφτά που εξασφαλίστηκαν για τα «έργα» στη Ροδόπη, χάθηκαν και πήγαν σε άλλες περιοχές … άλλων υπουργών!!!
Θα απαντήσει κανείς τον «κύριο»;;; Εμείς βαρεθήκαμε πλέον να το κάνουμε!

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/7/10 10:44

    Ιουλιανά στο ΠΑΣΟΚ!!!!.... η οργή γίνετε οργάνωση...
    .
    H βάση του ΠΑΣΟΚ βράζει, και αυτό το ξέρει καλά η ηγεσία του κινήματος, εδώ και καιρό τα στελέχη δεν μπορούν να πάνε στις οργανώσεις υπό τον φόβο επεισοδίων ανάλογων αυτόν που βίωσε 2 φορές ο Σωκράτης Ξυνίδης στην Ιπποκράτους. Στους χώρους δουλειάς και σε συνδικαλιστικό επίπεδο πολύ σκέφτονται να ζητήσουν άμεσα την παραίτηση του προέδρου τής ΓΣΕΕ κυρίου Παναγόπουλου, και ετοιμάζονται για σκληρές κινητοποίησης μαζί με την αριστερά ξεκινώντας από την ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, ενώ στελέχη οργανώσεων κινούνται για εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 3 Σεπτεμβρίου ξεχωριστή από την επίσημη!!!! Άλλωστε πριν 15 μέρες επώνυμα 5 συνδικαλιστές υπέγραψαν κείμενο που...

    έδωσαν στη δημοσιότητα και ζητούσαν παραίτηση Παπανδρέου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίχθηκε αρκετά στο διαδίκτυο όπου υπάρχουν πια ελάχιστοι υποστηρικτές, και δεν φτάνει αυτό οι δυναμικότερες διαδικτυακές ομάδες όπως η Κίνηση Πολιτικής Διαβούλευσης και το γκρούπ στο facebook Είμαστε ΠΑΣΟΚ είμαστε ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ είμαστε ΠΟΛΛΟΙ στείλανε χιλιάδες μηνύματα για την εκδήλωση με τίτλο "ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΣΗΕΑ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 20, ΑΘΗΝΑ) Στις 7 το απόγευμα και κεντρικό ομιλητή τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ πλέον βουλευτή ΑΤΤΙΚΗΣ Β. Οικονόμου, όπου χωρίς λεονταρισμούς και μεγαλόσχημα λόγια διατρανώνει παντού ότι "εργάζεται σταθερά για την δημιουργία της μεγάλης κεντροαριστεράς". Παράλληλα πολλά στελέχη από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του Γ. Παναγιωτακόπουλου απαιτούν σκληρότερη στάση, άμεση μαζική αποχώρηση, πριν τις διαδικασίες του επερχόμενου συνεδρίου που κανονικά είναι για τον Μάρτιο του 2011 αλλά ουδείς ξέρει αν θα πραγματοποιηθεί, και αν υπάρχει νόημα συμμετοχής, αφού θεωρούν ότι η κοινωνία με τις αντιδράσεις της θα θέσει την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους 157 "νομοταγής" βουλευτές, στα σχοινιά του πολιτικού & ...οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες μιας και το ΠΑΣΟΚ πια είναι κόμμα με στρατηγούς… αλλά χωρίς στρατιώτες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/7/10 11:02

    ΤΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΕ ΡΕ ΠΙΑΤΣΑ?Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΗΣ.Ο ΜΑΝΑΝΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.ΜΠΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/7/10 11:03

    Εδώ σκατά εκεί σκατά που λέει ο Σουρής….
    Εδώ Πίρι Ρέϊς, εκεί ΣΕΚΑΠ, και παρά πέρα ο Εφραίμ να απειλεί…
    και ο πιο πέρα να μας μαλώνει και να σαμαρώνει……..την ελευθερία του λόγου…..
    Στις απειλές του Εφραίμ ποιος Κύριος έχει τα κότσια να απαντήσει;

    «Απάντηση από την ΙΜ Βατοπεδίου για την αγωγή του Δημοσίου

    "Το Ελληνικό Δημόσιο πρόσφατα ανακοίνωσε την κατάθεση αγωγής σε βάρος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου..

    Η Ιερά Μονή, πιστεύοντας ότι οι δικαστικές υποθέσεις δεν πρέπει να μεταφέρονται εκτός των δικαστικών αιθουσών, δεν προτίθεται να προβεί σε καμία δημόσια αντίκρουση αυτής της αγωγής. Είναι όμως υποχρεωμένη να επισημάνει ότι το Ελληνικό Δημόσιο στην ουσία επαναφέρει επιχειρήματα πουανεπιτυχώς είχαν προβληθεί από το ίδιο εδώ και ένα αιώνα σχετικά με την δήθεν απόκτηση κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου ως διαδόχου του Οθωμανικού –Βουλγαρικού Δημοσίου και την αμφισβήτηση των Χρυσοβούλων ως νόμιμων τίτλων κυριότητας.

    Πιο συγκεκριμένα με τη σημερινή αγωγή του το Ελληνικό Δημόσιο, αμφισβητώντας τους καθόλα νόμιμους τίτλους κυριότητος της Ιεράς Μονής καί με την επίκληση μάλιστα της μη υποστατής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης με αρ. 87/2008, (το ανυπόστατο της οποίας θα κριθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου, μετά από άσκηση σχετικής αναίρεσης εκ μέρους της Ιεράς Μονής την 2α Νοεμβρίου 2011), επιδίδεται σε νομικούς ακροβατισμούς που δεν υπηρετούν ούτε το δημόσιο ούτε τό εθνικό συμφέρον.
    Το μόνο που επιτυγχάνει είναι να συντηρεί μια ανυπόστατη σκανδαλολογία, με στόχο τον διασυρμό της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, του συνόλου του Αγιώνυμου Όρους και γενικότερα του Ορθόδοξου Μοναχισμού.

    Επιστροφή των Ακινήτων από τις ανταλλαγές

    Θεωρούμε σκόπιμο να αναφερθεί ότι πρώτη η Ιερά Μονή πρότεινε την επιστροφή όλων των ακινήτων που νόμιμα είχαν περιέλθει σε αυτήν στα πλαίσια των ανταλλαγών (Οκτώβριος 2008).

    Πρώτη επίσης, πρότεινε την επιστροφή του τιμήματος που έλαβε από την πώληση του προερχόμενου επίσης από τις ανταλλαγές Ολυμπιακού ακινήτου αλλά και την επιστροφή του τελευταίου στο Ελληνικό Δημόσιο, δεδομένης και της περί αυτού συναίνεσης της εταιρείας πού το αγόρασε από την Ιερά Μονή.
    Η πρόταση αυτή της Ιεράς Μονής κρίθηκε νόμιμη με Γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (υπ’ αριθμ. 312/2009). Στη συνέχεια η γνωμοδότηση αυτή έγινε δεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών της προηγούμενης Κυβέρνησης (4 Σεπτεμβρίου 2009) και ανακλήθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών της σημερινής Κυβέρνησης
    (12 Φεβρουαρίου 2010).

    Με την αγωγή του, λοιπόν, το Ελληνικό Δημόσιο επιχειρεί να διεκδικήσει με ατέρμονες δικαστικούς αγώνες και με αμφίβολο γι’ αυτό αποτέλεσμα ό,τι του προσφέρθηκε το 2008! Άραγε ποιος, πλήττει τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου;»

    Η Ιστορία
    Η ιστορία των τελευταίων εκατό ετών δείχνει ότι η Ελληνική Πολιτεία υπαναχώρησε δύο φορές από τις δικές της τελειωτικές αποφάσεις, σύμφωνα με χαρακτηρισμό του τότε Πρωθυπουργού Παπαναστασίου και Υπουργού Γεωργίας Μπακάλμπαση, που ρύθμισαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και ανεγνώρισαν υπέρ της Ιεράς Μονής την κυριότητα επ’ αυτής (Νομοθετικό Διάταγμα του 1924 και σήμερα με αποφάσεις Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων).


    Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου για την δικαίωσή της θα δώσει τη μάχη της ενώπιον των αρμοδίων εθνικών Δικαστηρίων – και αν απαιτηθεί και ενώπιον των αρμοδίων ευρωπαϊκών Δικαστηρίων - τα οποία βέβαια θα δώσουν οριστική και αμετάκλητη λύση σ’ αυτό το ζήτημα.

    ‘Έτσι, ο Ελληνικός Λαός θα αντιληφθεί ότι έπεσε θύμα συστηματικής και σκόπιμης παραπληροφόρησης πού έβλαψε όχι μόνο την τιμή, την προσωπικότητα και την υπόληψη των μοναχών πού υπηρετούν την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, αλλά και την αίγλη αυτής της ίδιας της Ιεράς Μονής και κυρίως, πού κλονίζει την πίστη του λαού στον ορθόδοξο μοναχισμό που διαφυλάττει ευλαβικά τις παραδόσεις του Έθνους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/7/10 12:11

    Προς τον 10:44

    Όταν δημοσιεύετε κάτι, να λέτε και από ποιον το "πήρατε", για να καταλαβαίνουμε κι εμείς... Γιατί οι απόψεις που εκφράζετε δεν είναι διαπιστώσεις δικές σας που προέρχονται από την κοινωνία, αλλά αντιγραφή από συγκεκριμένο blog, μιας συγκεκριμένης ομάδας... που περίμενε εξουσίες και δεν τις βρήκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/7/10 17:17

    Η πολιτική τους «διάλεκτος» κυκλοθυμική, η «μπέσα» τους με χαρακτηρισμούς μόνο για τους εργαζόμενους της ΕΝ-ΚΛΩ που απαιτούν τα αυτονόητα, εργασία και τα δεδουλευμένα. Καλώς εξοφλήθηκαν τα οφειλόμενα στο ΙΚΑ και διασφαλίσθηκε το πολυτιμότερο αγαθό η ΥΓΕΙΑ των ιδίων και των οικογενειών τους.
    Εύχομαι κανένας πολιτικός να μην βρεθεί στη δεινή θέση που βρίσκονται οι απανταχού εργαζόμενοι οι στυλοβάτες της ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι με τον ιδρώτα τους δημιούργησαν τον πλούτο της Ελλάδας, τον οποίο σήμερα ξεπουλά η κυβέρνηση, σαν να είναι κληρονομιά της.
    Κυριακή του Ασώτου. Κάτι γνώριζε ο κοσμοαγάπητος Χριστούλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/7/10 18:45

    Ο Στυλιανίδης δεν κάνει το λάθος να το θέσει προσωπικά εναντίον του Πεταλωτή το θέμα της υποστήριξης της Ροδόπης για να μην έρθει σε αντιπαράθεση με τον Πεταλωτή και πράγματι πάρει την απάντηση που του αξίζει. Ούτε ευθέως στην Κόκλα επιτίθεται, για να υποχρεωθεί κι αυτή να του απαντήσει αρμόδίως.

    Από τη ΝΕ ποιος να του απαντήσει; Οι σοβαροί και επαρκείς είναι είτε δυσαρεστημένοι και περιθωριοποιημένοι είτε έχουν αναλάβει άλλα καθήκοντα. Και δεν είναι και πολλοί αυτοί οι σοβαροί. Γραμματέας πρακτικά δεν υπάρχει, ο ΜΑνανάς είναι λύση ανάγκης επειδή έφυγε ο Παύλος για άλλα μέρη.

    Πάντως κάποια πρόχειρη αντίδραση μπορεί να περιλαμβάνει τα παρακάτω σημεία:

    - Ξεχασε το ... Αρσάκειο το "κεφάλαιο της Ροδόπης". Πώς έτσι και δεν το βάζει στο τραπέζι; Την "στέγη αγάπη";
    - Το 2010 δεν δίνει πολλά περιθώρια. Δεν είναι 2004.
    - Τι ακριβώς άφησε πίσω του στη Ροδόπη ο Στυλιανίδης εκτός από "δεσμεύσεις", λουκέτα, προκάτ, "πανεπιστήμιο" στις Σάπες, συμβασιούχους να ξεροσταλιάζουν για μονιμοποίηση και μόνιμους από την πίσω πόρτα; Τι ακριβώς άφησε; Οράματα; Εύκολες υποσχέσεις σε εποχές πολυτελών γραφείων και γιάμα δανεικού χρήματος;
    - Αν νομίζει ότι η Ροδόπη, η Θράκη γενικότερα, μένουν πίσω και υποβαθμίζονται συγκριτικά με την άλλη Ελλάδα, γιατί δεν κάνει μια ερώτηση στη Βουλή όπως είχαν κάνει πολλές φορές οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ξεγύμνωσαν τη Ν.Δ.; Αν τολμάει ας το κάνει. Εκεί να δει πόσα απίδια χωρά ο σάκος...

    Το καλύτερο από όλα είναι αυτό που λέει για τους αγρότες. Τα παράπονά του στον κολλητό του τον Παπαδάκη του ΟΠΕΚΕΠΕ. Από κει μπορεί εύκολα να μάθει γιατί δεν πληρώνονται οι αγρότες. Όσον αφορά τον ΕΛΓΑ και τις καταστροφές, ε καλά τώρα, δεν είναι κάθε μέρα πασχαλιά ώστε με έναν στρατό αργόσχολων γεωπόνων και δισεκατομμύρια Χατζηγάκεια ευρώ να παίρνει βρέξει χιονίσει, σαν μισθό, ο αγρότης την "αποζημίωσή" του. Εξορθολογίζεται σιγά σιγά το κύκλωμα με τα διαθέσιμα μέσα, και αυτό έχει το κόστος του. Το θέμα είναι να το καταλάβουν οι αγρότες. Για να μην κάνει φθηνή μαγκιά ότι τους νοιάζεται ο ... Στυλιανίδης!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/7/10 19:43

    Piazza ποιος θα πάρει θέση; Οι προστατευόμενοί του; Αυτοί δεν ήταν που προεκλογικά διέθεταν οικόπεδα για να οικοδομηθούν τα ανύπαρκτα έργα χωρίς μελέτες χωρίς εγκεκριμένες πιστώσεις του Ευριπίδη Στυλιανίδη; Αυτοί δεν ήταν που προσπαθούσαν να γίνουν τα εγκαίνια από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη έργων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ; Αυτοί δεν ήταν που φάνταζαν σαν γύφτικα σκεπάρνια παρά τον Ευριπίδη Στυλιανίδη;
    Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διάβρωσε το ΠΑΣΟΚ με συνεργάτες τους χαμελαίοντες Πασόκους και έκανε τη δουλειά του για αυτό έλαβε περίπου και 18000 ψήφους.
    Τι νομίζεις Piazza, αυτοί οι τύποι πίστευαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκλεγεί κυβέρνηση και μάλιστα με διαφορά 10 ποσοστιαίες μονάδες. Το έπαιζαν σε δύο ταμπλώ, και μάλιστα πρώτο και σίγουρο στην ατζέντα τους είχαν του Ευριπίδη Στυλιανίδη.
    Μέσα στον προεκλογικό τυφώνα, ενώ τα έβλεπαν ποιος πήρε θέση, ο κανένας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κυριολεκτικά αλώνιζε, όπως αλωνίζει και τώρα.
    Δεν χαρίζεται ο Στυλιανίδης τους έχει γερά δεμένους, και τους θέλει και υποψήφιους στις εκλογές του Νοεμβρίου, για σιγουριά και καταξίωση δικιά του.
    Τι κοροΐδο είναι; Βρήκε και παίζει μόνος τη μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.