4.7.10

Ρυθμίζονται τα χρέη των νοσοκομείων του Έβρου

Σε ρύθμιση των χρεών του, που για την τελευταία τριετία (2007-2010) ξεπερνούν τα 45.000.000 ευρώ, προχώρησε το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Ραπτόπουλος, τα συγκεκριμένα χρέη θα εξοφληθούν με «ρευστό χρήμα», ενώ για τα χρέη της περιόδου από το 2005 έως το 2007, η ρύθμιση προβλέπει πληρωμή με ομόλογα.
«Μπορεί με αυτές τις κινήσεις να μπαίνει τάξη στο οικονομικό πρόβλημα του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ωστόσο ακόμη υπάρχει δυσκολία στο να πληρώσουμε τους τοπικούς προμηθευτές οι οποίοι συνεργάζονται σε καθημερινή βάση με το νοσοκομείο», σημείωσε ο Νίκος Ραπτόπουλος.
Στη ρύθμιση χρεών ύψους 18,6 εκ. ευρώ προχώρησε και το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, από τα 20 εκ. ευρώ που οφείλει συνολικά σε προμηθευτές φαρμάκων, ιατρικού υλικού και τρίτους. Ήδη μάλιστα έχουν καταβληθεί οι οφειλές των ετών 2005 και 2006 ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εκδίδονται τα εντάλματα πληρωμής και για το 2007. Το ποσό των 1,4 εκ. ευρώ, που δε ρυθμίστηκε, αφορά οικονομικές υποχρεώσεις του τρέχοντος έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.