11.7.10

18% μπροστά το ΠΑΣΟΚ στην δημοσκόπηση της Public Issue

Οι έντονες κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αποτυπώνονται ευδιάκριτα στο Βαρόμετρο Ιουλίου της Public Issue, καθώς σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι Έλληνες χαρακτηρίζουν «κοινωνικά άδικα» τα μέτρα της κυβέρνησης. Πάντως, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται σταθερά -και, μάλιστα, με ευρεία διαφορά έναντι της ΝΔ- στην πρόθεση ψήφου-, την ίδια στιγμή που η νεοσύστατη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη φαίνεται να εξασφαλίζει το εκλογικό όριο του 3% που επιτρέπει την είσοδο στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη μέτρηση της Public Issue (για την εφημερίδα «Η Καθημερινή»), στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 43%, έναντι 25% της ΝΔ, 10% του ΚΚΕ, 6% του ΣΥΡΙΖΑ, 5% του ΛΑΟΣ, 4% των Οικολόγων Πρασίνων και 3,5% της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Επιπλέον, στην ερώτηση για τη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων το ΠΑΣΟΚ έχει 38% θετικές γνώμες έναντι 59% αρνητικών, ο ΛΑΟΣ 31% θετικές και 65% αρνητικές, η ΝΔ 26% θετικές και 68% αρνητικές, ο ΣΥΡΙΖΑ 22% θετικές και 71% αρνητικές και το ΚΚΕ 20% θετικές γνώμες και 75% αρνητικές.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου, η δημοτικότητα του οποίου υποχωρεί κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς, η δημοτικότητα του οποίου υποχωρεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Τρίτος σε δημοτικότητα είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με το 40% των ερωτηθέντων, ενώ 19% λαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς.

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.