29.5.10

Γλυτώνει το «λουκέτο» η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία!

Η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (ΕΝ.ΚΛΩ.), φαίνεται πως γλύτωσε από το «λουκέτο», έστω και την τελευταία στιγμή. Έτσι, οι εργαζόμενοι στις μονάδες του ομίλου, πρόκειται να πάρουν, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, τα δεδουλευμένα τους για το 2009.
Η παρέμβαση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, «έπιασε τόπο» και οι υπογραφές με τις τράπεζες «έπεσαν», με αποτέλεσμα το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ να δοθεί στην ΕΝ.ΚΛΩ., η οποία θα αποκτήσει έτσι τη ρευστότητα την οποία επιζητούσε. Την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη πρόκειται να εκταμιευτεί η πρώτη δόση από τις τράπεζες - το ποσό θα ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια ευρώ - και στη συνέχεια, μέσα σε χρονικό διάστημα 30 ημερών, θα δοθούν και τα υπόλοιπα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα τα χαρμόσυνα νέα έγιναν γνωστά σ’ ένα από τα εργοστάσια του πρώην Ομίλου Λαναρά, με την υπουργό Λούκα Κατσέλη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή να δηλώνουν πως «η σημερινή είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για την περιοχή μας»!

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει ένα γνωμικό που συχνά λέγεται για του μαυρογιαλούρους πολιτικούς:
    «Άλλα σκέφτεται, άλλα λέει, άλλα κάνει». Το αποτέλεσμα μηδέν στο «πηλίκιο»=μηδέν

    Με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό κ. Γιώργου Πεταλωτή συμβαίνει το αντίθετο»:
    «Αυτά που σκέφτεται, δεν τα λέει, αλλά τα κάνει». Το αποτέλεσμα μηδέν στο «πηλίκιο»= «άπειρο».
    Άπειρα προοδευτικά έρχονται στη Ροδόπη, για όποιον πρόσεξε σε βάθος την ομιλία του κ. Πρωθυπουργού.

    Αυτό είναι το συμπέρασμά μου άπω την χθεσινή επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού, στη Κομοτηνή τον οποίο συνόδευε ο κ. Γιώργος Πεταλωτής.
    D-Frida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Zamanfou», το «κόμμα συνεργασίας» των Στυλιανίδη – Γιαννακίδη

    «ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ, έλεγε ο Γάλλος αριστερός φιλόσοφος, JEAN-PAUL SARTRE, είναι οπλισμένα πιστόλια». Στη Ροδόπη της γλωσσικής φθοράς, της πολιτικής σήψης και της πνευματικής παραφθοράς, οι λέξεις κατάντησαν στομωμένα, άχρηστα μαχαίρια.
    Χειρότερα: Έγιναν παίγνιο στο στόμα του Ευριπίδη Στυλιανίδη και του Άρη Γιαννακίδη και κομματαρχών της δεξιάς και της παραδεξιάς, που με περισσή ευχέρεια παραπλανούσαν με υποσχέσεις και ψέματα τους εργαζόμενους της ΕΝ.ΚΛΩ, τους ενέπαιζαν και τους αποπροσανατόλιζαν με μια κατ’ επίφαση σοβαροφάνεια, που δεν μπορεί να συγκαλύψει την αβαθή αντίληψη περί σεβασμού στην άσκηση υπεύθυνης πολιτικής.
    Το «κόμμα συνεργασίας» των Στυλιανίδη – Γιαννακίδη, ουδέποτε χρειάσθηκε να διακινήσει στα σοβαρά την ιδεολογική του «πραμάτεια», κατά το νεοτερικό πρότυπο. Η ενσάρκωση του δημοσίου λόγου από τους δύο «Ροδοπαίους κομματάρχες» δεν ευδοκίμησε στη περιοχή μας, αφού ο σκοπός της πολιτικής τους– και άρα της κυβέρνησης που υπηρέτησαν με πάθος – είναι διαφορετικός από τους πολιτικούς της μετα-φεουδαλικής μετάβασης.
    Ψάξτε να βρείτε στους Στυλιανίδη και Γιαννακίδη τον πολιτικό, που αν έχουν την ευθιξία με ευτολμία να βγουν μπροστά μας, να ζητήσουν συγγνώμη για λάθη και αστοχίες τους, να λογοδοτήσουν και να υποβάλουν την παραίτησή τους για τον εμπαιγμό των εργαζομένων της ΕΝ.ΚΛΩ για δύο συνεχή χρόνια (Και τις λοιπές ψευδείς υποσχέσεις και εξαγγελίες επί 5,5 χρόνια».
    Για αυτούς τους δύο «κυρίους» ισχύει η γνωστή Γαλλική έκφραση, «zamanfou», που αποδίδει τη νοοτροπία, την αντίληψη και την αντίδραση πολλών στο ενδεχόμενο να παραδεχθούν ότι έκαμαν λάθος, απέτυχαν, δεν ήταν ικανοί και άξιοι για τη θέση ή την αποστολή που τους ανέθεσαν, και παραδεχόμενοι την ανεπάρκειά τους, να αποχωρήσουν.
    Το DNA τους είναι διαποτισμένο μέχρι μυελού οστών με το γνωστό άθλημα, στο οποίο αριστεύει η πλειοψηφία των δήθεν «ανδρών»: «Δεν φταίμε εμείς! Φταίνε οι άλλοι, οι τρίτοι, κυρίως ευθύνονται οι ξένοι και οι συνωμοσίες τους». Σε όλη τη ζωή τους, προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική, πολιτική, πιστεύουν, σε ότι στην Εσπερία αποκαλείται «θεωρία συνωμοσίας». Αυτή η θεωρία είναι η πιο βολική και η πιο αποτελεσματική αντίδραση πολλών όταν έρθει η στιγμή της αναζήτησης και απόδοσης ευθυνών. Δεν φταίει κανείς άλλος εκτός απ’ αυτούς τους «κυρίους» Στυλιανίδη και Γιαννακίδη που δυστυχώς έχουν σωρευθεί η κοινωνία, το κράτος, οι θεσμοί, οι αξίες, τα «πιστεύω», οι αγώνες και οι αγωνίες των ανθρώπων και του τόπου, σε καπνίζοντα ερείπια στη Ροδόπη.
    D-Frida
    «Αναλαμβάνω την ευθύνη» σημαίνει: Λογοδοτώ, απολογούμαι, παραιτούμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.