2.3.10

Σε αυτή την ιστορική στιγμή, ξεπερνάμε τον εαυτό μας

Σήμερα, διαμορφώνεται ένα νέο ρεύμα στην κοινωνία, πέρα από τα κομματικά πλαίσια. Το ρεύμα των απλών ανθρώπων, που μοχθούν, δουλεύουν οκτάωρα και δωδεκάωρα, δεν είναι τεμπέληδες, πληρώνουν τους φόρους τους, σέβονται τους νόμους και μας λένε, «να τελειώνουμε επιτέλους με τη σαπίλα». Μαζί με όλους αυτούς τους ανθρώπους, θα δώσουμε τη μάχη.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/3/10 11:24

    «Κράμερ εναντίον Κράμερ»
    Τους νόμους, όταν τους αγνοεί ο λαός με ευθύνη των θεσμικών οργάνων για να τον έχουν «υπόδουλο», τότε δεν εφαρμόζονται πέφτουν σε αχρησία και ουσιαστικά καταργούνται. Αυτό συνέβη με τους εργαζόμενους της Κλωστοϋφαντουργίας. Οι λαϊκιστές που αποβλέπουν μόνο το ίδιον πολιτικό τους συμφέρον, παρέσυραν με τους απύθμενους λόγους τους σ΄ένα ταξίδι αυτοκαταστροφής χωρίς γυρισμό. Και ακόμη επιμένουν στην ίδια λογική, αφού χθές τέθηκαν επικεφαλής της πορείας των εργαζομένων. Το χθεσινό σκηνικό θύμισε την ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» με πρωταγωνιστή τον Νομάρχη Ροδόπης κ. Γιαννακίδη, Το δεύτερο μέρος της ταινίας προβάλετε σήμερα στον θερινό κινηματογράφο της Νομαρχίας.
    Ο κ. Νομάρχης αφού τόσο παθιάρικα αγωνίζεται για το δίκαιο του εργάτη, μπορούσε κάλλιστα να συμβουλευθεί την Διεύθυνση Εργασίας, με ποιον τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα των 40 εως 50 εκ. ευρώ των 400-500 εργαζομένων της Κλωστοϋφαντουργίας.
    Αντί να πράξει το αυτονόητο για 2 χρόνια επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου ατέρμονων υποσχέσεων, και σύνταξης δικής του «άκυρης» νομολογίας.
    Εκτός κι’ αν ο αναλφαβητισμός και η ανικανότητα επισκιάζει το «διοικείν και το Αυτοδιοικείν».

    ΥΣ. «να τελειώνουμε επιτέλους με τη σαπίλα»
    Γιώργος Παπανδρέου
    Σε λίγη ώρα ο κ. Πεταλωτής παρά τη θέλησή του (έτσι πιστεύω) αναλαμβάνει τον ποιο δύσκολο ρόλο: Να ανακοινώσει τα νέα οικονομικά μέτρα. Κουράγιο Γιώργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. f. sosialistis3/3/10 13:34

    "Σε αυτή την αν-ιστορική στιγμή,κάποιοι ξε..ρνάνε την υποκρισία τους".


    Υποκριτική άν μή τι άλλο η χθεσινή εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου με το διάγγελμά του προς τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

    Υποκρισία να ζητάει από τον λαό να σηκώσει τά βάρη ξεχνώντας ο ίδιος ότι συμμετείχε στην "φιλολαική και εκσυχρονιστική " κυβέρνηση Σιμίτη, Πάγκαλου, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκη κ.λ.π που κατάπιαν Ταμεία, Χρηματιστήρια και ότι άλλο τους βόλευε και σήμερα ζούν κάτω από το όριο της Φτώχειας!!!!!!!

    Είναι υποκριτικό με διαγγέλματα να εκβιάζεις ,να φοβίζεις τον λαό, να του ζητάς να βάλει πλάτη για να σωθεί η Ελλάδα και να μήν μιλάς για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και για το τί κάνεις με τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών για να μπορέσει να αποδοθεί δικαιοσύνη και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ όλοι αυτοί να πάνε εκεί που τους αρμόζει σαν "λεβέντες" (Τα σίδερα της φυλακής είναι για τους .....!) (να δουλέψουνκαι κάποτε) όπως όλοι και να δώσουν πίσω αυτά που υπαινίσονται ότι έκλεψε ο "ηλίθιος" λαός.(ΦΥΛΑΚΗ).

    Ειναι υποκρισία να μιλάει ακόμα για τον 14ο μισθό ενώ το ορθό είναι ότι μιλάει για τον 10ο.
    Σε τί είδους πολίτες απευθύνεται άραγε?

    Υποκρισία και εξευτελισμός είναι η
    μετά τυμπανοκρουσιών και τηλεοπτικών αλλαλαγμών και εμφανίσεων της συμπαθούς κατά τα άλλα κ. Νανάς Μούσχουρη να προσφέρει την σύνταξή της στο Ελληνικό κράτος για να το σώσει.
    Εγώ θέλω να παίρνω κανονικά το μισθό μου.Δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι κυβερνήσεις που ευθύνοντα ολοκληρωτικά για το χάλι της χώρας, ούτε οι πρωτεργάτες τους (Σιμίτης-Καραμανλής),ούτε η Μούσχουρη με τον Πίπη Στυλιανίδη που πρόσφεραν πολλά στον "δικό τους Πολιτισμό".
    Οσοι θέλουν άς τους μιμηθούν.
    Από μένα μακριά.

    Ας πληρώσουν την κρίση και ο Σιμίτης με τον Καραμανλή, και τα επιτελεία τους καθώς και αυτοί οι οποίοι ήταν συμμέτοχοι στα σκάνδαλα.

    Εάν δεν σπάσουν αυγά ομελέτα δεν γίνεται.

    Απαξιώθηκε και απαξιώνεται το ΠΑΣΟΚ από την επιβολή Αμερικάνικου τύπου διακυβέρνησης.
    Το κόμμα δεν λειτουργεί,παρακάμπτεται και οι βουλευτές και Υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν ότι θέλουν.

    Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κατάντησε γραφικός και άχρηστος, όσο και να πασχίζει ο σύντροφος να αποδείξει ότι το κόμμα δεν ταυτίζεται με την κυβέρνηση.Αλλοι αποφασίζουν.

    Τοπικοί "άρχοντες" αποφασίζουν για απεργίες,για στήριξη απεργών,λαϊκίζουν,και οι εργαζόμενοι κρέμονται από τα ........ περιμένοντας την λύση μέσα από τις αδιέξοδες πολιτικές των αντεργατικών μέτρων που επιβάλλονται από τις φιλολαϊκές κυβερνήσεις, αντί να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
    Οι Εργαζόμενοι άς καταλάβουν ότι μέχρι σήμερα τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα τους δεν τους τα χάρισε κανείς.Κάποιοι θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς να έχουμε? το οκτάωρο,το πενθήμερο?,τα δώρα Χριστουγέννων?,Πάσχα? κλπ.

    Εμείς όμως με την άκρατη γελοιότητα που μας διακρίνει δίνουμε στα παιδιά μας μόνο προβλήματα και τίποτε άλλο.

    Τα ξεπουλήσαμε όλα αντί πινακίου φακής.

    Περαστικά μας και Περαστικά σας.

    Ο καθένας μας άς δώσει λόγο στα νέα παιδιά, τα παιδιά μας.

    f.sosialistis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύντροφε Γιώργο, υφυπουργέ παρά τω πρωθυπουργώ,
    Εύχομαι ολόψυχα εσύ να είσαι ο υπουργός που θα ανακοινώσει και την άρση των έκτακτων οικονομικών μέτρων.
    D-Frida

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.