18.2.10

Η Millenium Bank που έχει δανείσει τον Δήμο Κομοτηνής εκατομμύρια ευρώ, περνάει σε Τούρκο επιχειρηματία!

Ο Husnu Ozyegin, ο Τούρκος μεγιστάνας, ιδρυτής της τράπεζας Finansbank, την οποία πούλησε στην Εθνική Τράπεζα το 2006, επέστρεψε στον τραπεζικό κλάδο της χώρας του, αφού έληξε η συμφωνία αποχής που είχε με την Εθνική και ήταν διάρκειας τριών ετών. Την προηγούμενη εβδομάδα συμφώνησε να αγοράσει έναντι 85 εκατ. δολαρίων (61,8 εκατ. ευρώ) το 95% της Millenium Bank AS από τον πορτογαλικό όμιλο BCP (Banco Comercial Portugues), ο οποίος διαθέτει και στη χώρα μας θυγατρική με την ίδια επωνυμία.

Ο Τούρκος τραπεζίτης είχε βάλει στο μάτι την Millenium Bank, από το καλοκαίρι, καθώς ο όμιλος BCP είχε βγάλει στο σφυρί τη θυγατρική του από τον Ιανουάριο του 2009. Με αυτόν τον τρόπο, 2 τράπεζες τουρκικών συμφερόντων, μαζί με την Ziraat Bank, αναπτύσσουν δραστηριότητες εντός της Ελλάδας.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κομοτηνής έχει συνάψει με την συγκεκριμένη τράπεζα, δάνεια ύψους σχεδόν 15 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία καλείται να πληρώσει ο Κομοτηναίος δημότης! Το ζήτημα είναι κατά πόσο η συγκεκριμένη τράπεζα, τουρκικών συμφερόντων πλέον, θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα ή αν χρειαστεί με τη νέα διοίκηση της, να αλλάξει τους όρους του … δανεισμού!!!
Διαβάστε σχετικά:

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/2/10 11:13

    «Ανάχωμα Δημήτρη Σταμάτη».

    Σκηνές απείρου κάλλους εξελίχθηκαν στο χθεσινό βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ TV, μεταξύ του νομάρχη Έβρου κ. Ζαμπουνίδη και του κ. Βαμβακερού.
    Ο ανιστόρητος διάλογος περιστράφηκε στο επίκαιρο θέμα των πλημμυρών του Έβρου και τα αντιπλημμυρικά έργα. Αναφέρθηκαν οι αναθέσεις των έργων κατά την θητεία του κ. Σταμάτη και του κ. Αγγελόπουλου. Οι λέξεις που «εκφωνήθηκαν» από τους δύο πολιτικούς για να περιγράψουν την ανάθεση των εργολαβιών και αν τα αντιπλημμυρικά έργα εκτελέστηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές των μελετών ήταν:

    «Τα πάρτι των χωμάτων, οι ανεξέλεγκτοι κουβάδες των χωμάτων, στο μιλητό!, στο δώσιμο!, στη μοιρασιά!. Τα μελετημένα αλληλοκαρφώματα έπεφταν σύννεφο.

    Αναφέρθηκαν στα αναχώματα της εποχής Αγγελόπουλου, και στο ανάχωμα
    με την ονομασία «Δημήτρη Σταμάτη» που δεν άντεξαν στις τελευταίες πλημμύρες και παρασύρθηκαν από τα νερά.
    Ο κ. Σταμάτης πριν αναχωρήσει από την Περιφέρεια φρόντισε να Βαπτίσει το ανάχωμα (11) με το όνομά του. «Ανάχωμα Δημήτρη Σταμάτη».Η ματαιοδοξία του ανθρώπου δεν άντεξε στην πλημμύρα, δεν θα τον θυμούνται οι Εβρίτες.
    Ο όλος διάλογος των δύο πολιτικών θυμίζει «σκυλοκαυγά» για ένα λουκάνικο, οι δε δημοσιογράφοι ο κ. Δούκας και ο κ. Πετρίδης παρακολουθούσαν το ξεκατίνιασμα χαμογελώντας με νόημα, δεν έκαναν τον κόπο να κάνουν ερωτήσεις αφού οι δύο πολιτικοί εξομολογήθηκαν μέσα από τα φυλλοκάρδια τους, εξομολόγηση εκ βαθέων που λένε.
    Το λάθος της ΔΕΛΤΑ TV ήταν που δεν έβγαλε το σήμα:
    ΣΤΗΝ ΟΘΌΝΗ «ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ»!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/2/10 15:29

    Λοιπόν, ο Τούρκος αγόρασε το 95% της τουρκικής θυγατρικής (Millenium Bank AS) για ~62 εκατ. €. Η ελληνική εξακολουθεί να ανήκει στην πορτογαλλική BCP και φυσικά, η αξία της δεν έχει καμία σχέση με την αξία της τουρκικής.

    Τώρα, πού κολλάει η υστερία της τελευταίας παραγράφου σχετικά με την Κομοτηνή, δεν μπορώ να το καταλάβω... Μάλλον κάποιος έχει μπερδέψει τη γραβάτα με το σώβρακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Millenium Bank της Ελλάδας δεν πουλήθηκε τελικά σε Τούρκους! Πουλήθηκε η Τουρκική Millenium. Η Ελληνική ανήκει ακόμα στον Πορτογαλικό Όμιλο. Δηλαδή τα λεφτά μας τα έχουν Πορτογάλοι. Τους χρωστάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/2/10 15:37

    σαφώς δεν είναι καλό που χρωστάμε στους Πορτογάλους, αλλά την επόμενη φορά που θα κάνετε ένα τόσο σοβαρό λάθος κυριοι popoloi, καλό θα ήταν να το παραδεχτείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.