27.7.09

Υποθηκεύεται το μέλλον των Κομοτηναίων

Τέσσερα καινούργια δάνεια θα πάρει ο Δήμος Κομοτηνής
Η δημοτική αρχή της Κομοτηνής το πήρε απόφαση και αρχίζει να δανείζεται με την πρώτη ευκαιρία. Την Τετάρτη 29 Ιουλίου, συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με τα πρώτα τέσσερα θέματα της ημερήσιας διάταξης να αφορούν δάνεια που θα πάρει ο Δήμος Κομοτηνής ή οι δημοτικές επιχειρήσεις! Πιο συγκεκριμένα δάνειο θα πάρει η δημοτική αρχή για να αποπερατώσει τις νέες κερκίδες του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της νέας δημοτικής επιχείρησης «ΟΡΦΕΑΣ», δάνειο για την ΔΕΥΑΚ και τέλος δάνειο για τον ίδιο τον Δήμο Κομοτηνής (κλικ στα έγγραφα).

«Ανάπτυξη» με δανεικά λοιπόν στην Κομοτηνή!!! Προσπάθεια του Δημήτρη Κοτσάκη να αναπτύξει μια πόλη, υποθηκεύοντας όμως το μέλλον των ανθρώπων της. Τα δάνεια του σήμερα, σημαίνει με απλά λόγια, ότι οι επόμενες τέσσερις ή πέντε διοικήσεις του δήμου Κομοτηνής, θα πρέπει να πληρώνουνε για 20 χρόνια, δηλαδή εμείς, οι απλοί πολίτες. Με λίγα λόγια, για να κάνει σήμερα την πολιτική του ο Δημήτρης Κοτσάκης ζητάει από τις επόμενες τέσσερις ή πέντε διοικήσεις του δήμου να πληρώνουν επί 20 χρόνια την δική του «αναπτυξιακή πολιτική». Αυτό το «όραμα» δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά αναπτυξιακά δεδομένα της αυτοδιοίκησης!!!
Άλλωστε, ο καλός νοικοκύρης, όπως διαμηνύει για τον εαυτό του ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης, φαίνεται από τον λογαριασμό του στην τράπεζα. Ο Δήμος Κομοτηνής πολλούς λογαριασμούς άνοιξε … αλλά όλοι χρεωστικοί είναι!!!
Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερο Βήμα, εδώ…

20 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/7/09 22:39

    Μια ερώτηση σχετική με τη νοικοκυροσύνη του Δημάρχου:Δημιουργήθηκε λένε ανώνυμη εταιρία με προεδρίνα τη Γιαμουστάρη, που θα αναλάβει τα δημοτικά ακίνητα. Δηλαδή τα ακίνητα θα μεταβιβασθούν στην α.ε.; Κι αν η α.ε. αύριο πτωχεύσει τα δημοτικά ακίνητα μπορεί και να κατασχεθούν; Απορία εκφράζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/7/09 00:20

    Δανεια για την αποκομιδη των σκουπιδιων δεν θα παρουν,βρωμισε η πολη.Χαμος στις γειτονιες απο τις μυρωδιες,και απο τα πετραμενα κλαδια.Κοιμαται ο ΕΣΑΤΖΗΣ.Οταν ξυπνησει...θα την βρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/7/09 07:04

    Aσφαλώς θα χρεωθεί ένας Δήμος που
    αναθέτει τα έσοδά του σε μονίμως απόντα αντιδήμαρχο, τις ασφαλτοστρώσεις του σ ένα μαθηματικό, τη καθαριότητα σ΄άνα αθλητικό παράγοντα(;) και το πολιτισμό του σ ένα μπάτσο. Ασφαλώς θα χρεωθεί όταν πλρώνει χιλιάδες ευρά σε επικοινωνιολόγους για δουλειές που θα μπορούσαν να κάνουν οι μόνιμοι υπάλληλοι. Ασφαλώς θα χρεωθεί όταν εδώ και τρία χρόνια πληρώνει αδρά για υπαλλήλους-φαντάσματα (βλ. Ιουλία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος 07:04

    Ποια είναι η Ιουλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα σκουπίδια στα σκουπίδια λένε πολύ νεοδημοκράτες για τον εσατζή της χούντας αντιδήμαρχο Μιχελη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ακίνητα του δημου υποθηκεύτηκαν παει τελείωσε, έρχεται η σειρά των δημοτων όπως πάνε τα πράγματα να υποθηκευτούν, οι ψυχούλες μας σε τι φταίνε αφού ο Κοτσάκης και η παρεα του είναι ανίκανοι να διαχειρισθούν τα του δημου.
    Πρώτο και καλύτερο να υποθηκεύσουν τον Δάμωνα Δαμιανό. Τα κιλά του θα υπολογισθούν για 4 δημότες.Παρτε κοσμε με το κιλό η υποθήκευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι γατούλες και τα σκυλάκια μόνο θα ψηφίσουν τον Κοτσακη στις προσεχείς εκλογές. Τα συμπαθεί ζωάκια όλο το 24ωρο κάνουν πανηγύρι στους κάδους αποριμμάτων. Τον δε Μιχελή τον θεωρούν κατι σαν τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασσίζης. Μετα τα μπουντρούμια της Μπουμπουλίνας δικαιούται την συγχώρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/7/09 11:38

    Η ΙΟΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ (ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ, ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος28/7/09 16:45

    Για αθλητικο παραγοντα...Κοτσακη,να τον προσεχεις, καλα εγραψε καποιος εδω,να γινει μια συζητηση,εκτος ημερησιας διαταξης,για τα αναβολικα,και βαλε εισηγητη,τον ΕΣΑΤΖΗ,ξερει πολλα αυτος...τον ψαχνει ενας πατερας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος28/7/09 17:13

    Ανώνυμε της 28/7, 11:38, θα σε μαλώσω... Ξεχνάς ότι η Ιουλία έχει τα αντίθετά της. Τη Δήμητρα 1 που είναι σε όλα τα γραφεία πάντα αλλά δε φαίνεται σε κανένα έγγραφο (τοποθετήσεις, μισθοδοσίες κλπ) και τη Δήμητρα 2 που είναι στα πάντα όλα (και στα γραφεία και στα έγγραφα) αν και ....ντεν έχει πια απόσπαση καρντιά μου. ....Υπάρχει πιο αστείος θίασος; Ίσως γι΄αυτό δεν έχουμε θεατρικές παραστάσεις στη πόλη. Χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είναι προνόμιο Μόνο των Κομοτηναίων η Υποθήκευση του
    μέλλοντος,αλλά ολόκληρου του
    Ελληνικού Λαού,Νομίζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος29/7/09 13:47

    Καλά ρε! Τη φιλαρμονική του Δήμου την είδατε καθόλου? 10 μήνες είχαν να τους πλυρώσουν!!! και τώρα τους έκανα μίωση στο μισθό! 8 χρόνια έχουν να πάρουν αυξηση τα παιδιά!!! Έσχος! Ντροπή! Και για να τους δώσουν τα χροστούμενα δάνειο από την Millenium Bank πήραν...!

    Ο Κομοτη-"νεος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος29/7/09 17:52

    Πάντως εντός της Δημαρχίας τα πράγματα είναι μοιρασμένα. Σ΄άλλους τη δουλειά και τις ευθύνες και σ΄άλλους τις υπερωρίες και τα επιδόματα. Δίκαια πράγματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο μπατακτσής29/7/09 20:39

    Λατέρνα, φτώχεια, καιο δήμος Κομοτηνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος6/8/09 17:34

    Δημοτικο Αθλητικο Γηπεδο.Σταματησε τις εργασιες ο εργολαβος,λογω χρηματων.Αθανατε Κοτσακη,με τα Λεβεντοπαιδα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος6/8/09 18:14

    ΕΛΤΑ: Αδύνατη η αποστολή εγγράφων του Δήμου, λόγω οφειλών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος6/8/09 18:37

    Ευτυχώς δε πρόλαβαν να πάρουν δάνειο για την αε με τα ακίνητα που όπως λέει το υπουργείο και όπως όλοι - εκτός από τους επικοινωνιολόγους - καταλάβαιναν συστήθηκε παράνομα αφού παράνομος είναι ο σκοπός της (εκμετάλλευση δημοτικής ακίνητης περιουσίας) ΕΛΕΟΣ. Πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβει κι ο πιο άσχετος ότι αυτά ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος7/8/09 17:02

    Πάντως δε φταίει για όλα αυτά ο Κοτσάκης. Φταίει και η αντιπολίτευση του Δήμου που αντί να τα αποκαλύπτει και να βρίσκει λύσεις κάθεται και κοκκορομαχεί. Τον Οκτώβρη του 2010 θα βρεθεί μπροστά σ ένα χάος που δε θα μπορεί να το διαχειριστεί. Οφείλει λοιπόν να ενημερώνει τους πολίτες από τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. D-Frida.......7/8/09 20:41

    Φίλε ανώνυμε 7/8/09 17:02, έχεις δίκαιο για όσα εκφράζεις με αγωνία, μόνο που ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.
    Αυτοί της Νέας Πορείας ξεσάλωσαν, ο Βαβατσικλής, που να τους συμμαζέψει. Ο καθένας τους αυτοχρήσθηκε "στρατηγός" χωρίς στρατιώτες. Μέχρι και ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Παύλος Δαμιανίδης αυτοχρήσθηκε «υποψήφιος στρατηλάτης της ΤΑ» χωρίς στράτευμα. Η δε αναπληρώτρια γραμματέας Σοφία Μενεσελίδου εμφανίζεται τουλάχιστον ως Ζαν Νταρκ της Κομοτηνής, έτοιμη να θυσιασθεί για την πατρίδα. Όταν αυτοί οι δύο που είναι υπεύθυνοι για την κομματική συμπεριφορά και πειθαρχία όλων των στελεχών των μελών και των φίλων και παραβαίνουν και ποδογετούν τα άρθρα του καταστατικού αυτοί οι ίδιοι οι «πρωτοκλασάτοι», τι περιμένεις φίλε ανώνυμε χαϊρι και προκοπή στο τοπικό ΠΑΣΟΚ;
    Άσε τις μπηχτές που ρίχνουν σε καθημερινή βάση στον καθ' όλα τίμιο και σέρτικο Βαβατσικλή, για να εξασφαλίσουν την υποψηφιότητά τους.
    Το 2006 είχαμε έναν Δαμιανό, το 2009-2010 έχουμε δυστυχώς τουλάχιστο μια δωδεκάδα Δαμιανούς. Έχουμε την επανάληψη των ίδιων φαινομένων και χειρότερα.
    Τη «δουλειά» αυτή τη γνωρίζουν άριστα, δηλ πώς να ρίχνουν τα κάστρα από μέσα.
    Σύντροφοι και φίλοι του ΠΑΣΟΚ γνωρίζεται οι περισσότεροι ότι το 2006 ο Δάμων Δαμιανός δεν έκανε την κίνηση αποστασίας μόνος. Μαζί του άλλοι φανερά άλλοι κρυφά ήταν όσων «υποψήφιων» δημάρχων για το 2010 οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν πριν 15 μέρες στην εφημερίδα Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ της ΘΡΑΚΗΣ, το έντυπο εκκολαπτήριο των αποστατών. Το εκκολαπτήριο ξαναχτύπησε και το 2009.
    Δεν τους έκατσε όμως η ζαριά το 2006 και μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Βαβατσικλή από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επέστρεψαν στο μαντρί του Βαβατσικλή, η πολιτική ζημιά όμως είχε γίνει σε βάρος της δημοκρατικής παράταξης.
    Το 2006 η «δυνατή» τοπική πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη ήταν «αμέτοχη» για τα όσα συνεβαίνανε, παρατηρούσαν τα γεγονότα εκ του μακρόθεν δήθεν, ενώ ήταν μέσα στα γεγονότα!!!!!!
    Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ήταν μέλη, η Καρδίμη, ο Πετρίδης , η Τσετινέ νομίζω και άλλοι δύο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πεταλωτής, Δαμιανίδης και Δαμιανός.
    Ποια ήταν τότε η παρέμβασή τους στη κίνηση Δαμιανού. Καμιά δυστυχώς.
    Το 2009, με όλα όσα συμβαίνουν, σε ότι αφορά τις εκλογές της ΤΑ του 2010, πια είναι η παρέμβαση των βουλευτών Πεταλωτή και Χ#τζηοσμάν. Καμιά.
    Η παρέμβαση της κομματικής οργάνωσης. Καμιά.
    Η παρέμβαση τους μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, Καρδίμη. Καμιά.
    Τα δε χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ που τους ψήφισαν και εκλέχθηκαν και κατέχουν τις θέσεις, είναι απλοί θεατές στα γεγονότα, δυστυχώς, η πόρτα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ανοιχτή να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους, για να τεθούν τα πράγματα στη θέση τους, αφού οι ίδιοι δεν μπορούν ή δεν το θέλουν.
    Για ότι συμβεί στο μέλλον, θα έχουν την πολιτική ευθύνη.
    Το 2010 δεν θα είναι το 2006. Καμιά ανοχή.
    D-Frida…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος7/8/09 21:20

    Εγώ είμαι πάλι. Θέλω να σου απαντήσω D-FRIDA για να σου πω πως ποτέ δεν υπήρξα ούτε φίλος ούτε και ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ. Αυτό ακριβώς με βοηθά να έχω μια πιο ουδέτερη κι αντικειμενική ματιά. Δε ξέρω τα εσωκομματικά σας προβλήματα ή παιχνίδια. Ξέρω όμως να αξιολογώ πρόσωπα και καταστάσεις. Θαυμάζω το Βαβατσικλή γιατί είναι οξυδερκής, χειμαρρώδης και διαβασμένος. Είναι σκληροπυρηνικός μα και ποιητής κι η κουβέντα μαζί του ξυπνάει μέσα μου κάτι απ΄την επαναστατημένη μου νιότη.
    Οι συνεργάτες του ποτέ δε κατάλαβαν το πολύπλευρο του χαρακτήρα του. Ήταν στη πλειοψηφία τους κατώτεροι και του ίδιου και του χώρου τους και των περιστάσεων. Ωστόσο για το κόσμο είναι πάντα ορατές οι πραγματικές αξίες. Ακόμα πιο ορατή είναι η βλακεία των αρχηγίσκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.