23.2.10

Να κόβονται σιγά σιγά οι ηλιθιότητες (ντόπιες ή εισαγωγής)!!!

Ηλιθιότητα 1η (εισαγωγής): Οι τιμές της βενζίνης ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρέπει να εξομοιωθούν παντού. Το κράτος πρέπει να εξετάσει –ανάλογα με το κόστος– σε τι τιμές θα πωλούνται τα καύσιμα σε διάφορες περιοχές: κοντά ή μακριά από τα κέντρα διανομής και ανάλογα με την απόσταση, πόλεις ή χωριά, πεδινά ή ορεινά και να πει: η αμόλυβδη στο τάδε μέρος θα έχει €1 / lt. Η super τόσο. Στο άλλο μέρος θα έχει τόσο η αμόλυβδη και τόσο η super, κ.ο.κ. ΜΟΝΟΝ έτσι μπορεί να διασφαλιστεί λογικό κέρδος για τους βενζινοπώλες και να μην κερδοσκοπεί κανείς. Κι αν αυτό σημαίνει ότι τα βενζινάδικα από 30 θα γίνουν 5… ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ!!!
Ηλιθιότητα 2η (εισαγωγής): Η απαγόρευση του τσιγάρου σημαίνει ότι… μάλλον είμαστε υπερπαραγωγικός λαός και θέλουμε… cutbacks στην παραγωγή! Αλλιώς δεν εξηγείται!!! Όταν ο ένας υπουργός λέει «δουλέψτε» κι ο άλλος λέει, «αν θέλετε να καπνίσετε, παρατήστε τη δουλειά και πάτε μια βόλτα στο πεζοδρόμιο (καμιά 10αριά φορές τη μέρα, από 10’ την καθεμία)» τότε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ! Να πλακωθούν επιτέλους στο ξύλο, για να δούμε εμείς τι από τα δύο θα κάνουμε!!!
Γιατί -πιστέψτε με όταν σας λέω ότι- είτε καπνίσουμε είτε όχι, απ’ το γραφείο θα φύγουμε την ίδια ώρα με χθες! Στοίχημα;;;
Ηλιθιότητα 3η (εισαγωγής): Ενδέχεται να κοπεί ο 14ος μισθός. Να κοπεί. Όπως Αμερική. Και ο αρχικός μισθός των απόφοιτων πανεπιστημίων να είναι €3.000 το μήνα, με απορρόφηση του 97% των αποφοίτων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. ΤΟΤΕ να κοπεί. ΟΧΙ ΠΡΙΝ! Γιατί, καλό θα ήταν να μπορούσαν να κόψουν όλοι την ινσουλίνη, αλλά θα έπρεπε να προβλέψουν πρώτα τι θα γίνει με τους διαβητικούς. Εκτός αν τους λέγαμε να… πάνε να ψοφήσουν! Γιατί, αν δεν είχαμε πάνω από 12 μισθούς στην Ελλάδα, τα 10,98 από τα 11 εκατομμύρια του πληθυσμού θα είχαμε ψοφήσει… ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ, ΚΙΟΛΑΣ!!!
Ηλιθιότητα 4η (εισαγωγής): Να εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ την Keynes-ιανή συνταγή για δημόσιες επενδύσεις, όπως ΣΩΣΤΑ ευαγγελίσθηκε και να σταματήσει ν’ ακούει τους ΕΥΡΩΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ… ΑΝΟΙΚΟΝΟΜΗΤΟΥΣ (κυριολεκτικά!!!) Τρισέδες και Μπαρόζους για περικοπές και λιτότητα… καθώς αυτές είναι η ΣΙΓΟΥΡΗ συνταγή να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ οικονομική ύφεση αν ΔΕΝ έχεις ή να κάνεις ΑΠΥΘΜΕΝΗ αυτήν που ήδη ΕΧΕΙΣ!!! Και –πιστέψτε όταν σας λέω ότι– οι ευρωηλίθιοι ΔΕΝ το ξέρουν αυτό. Και είναι κρίμα που είναι ηλίθιοι και δεν το ξέρουν, γιατί… ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΌ!!!
Κι αν απαντήσατε έτσι, κερδίζετε μανταλάκι! Με τις ηλιθιότητες θα επανέλθω, μήπως και τις ξετρυπώσω σε σημείο που να... μη μπορούν να κρυφτούν από τους νομοθέτες!!!
Αν και δεν είμαι απόλυτα πεισμένος ότι οι τελευταίοι δύνανται να αντιληφθούν τη διαφορά που έχει το κουρκούτι στη γαβάθα απ’ το κουρκούτι στο… κρανίο!!! (Άλλωστε, αν μπορούσαν, πως θα μπορούσα να γράφω εγώ για ηλιθιότητες;;; Θα προτιμούσα ίσως να πάρω αμπάριζα το ελληνικό ποδόσφαιρο…)

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.