4.1.10

Το «λάθος» δεν ακούστηκε από τα σωστά χείλη

Τελικά τα πράσινα τέλη κυκλοφορίας ήταν ένα μεγάλο λάθος, έτσι όπως πήγε να τα εφαρμοστεί η κυβέρνηση την συγκεκριμένη περίοδο. Αν όμως «έτρεχε» σε καιρό μη οικονομικής κρίσης, θα ήταν ένα πολύ έξυπνο νομοσχέδιο για μια κρατική μηχανή που θέλει να καταπολεμήσει την μόλυνση του περιβάλλοντος από τους ρύπους των αυτοκινήτων.
Αντίθετα διαπιστώθηκε ότι τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα αναγκάστηκαν να μην έχουν αυτοκίνητο (!!!), καθώς αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι όταν του Έλληνα του βάζεις άμεσα «χέρι» στο πορτοφόλι του, αυτός αντιστέκεται. Στην προκειμένη περίπτωση παραδίδει πινακίδες!
Αυτό το «λάθος» το κατάλαβε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε συγνώμη από τον ελληνικό λαό, ενώ παράλληλα ανέφερε πως οι όποιες παραλήψεις στο συγκεκριμένο μέτρο, οφείλονται στο ότι η κυβέρνηση δεν πρόλαβε να κάνει διαβούλευση για το θέμα. «Το σύστημα θα αλλάξει σίγουρα το 2011, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το 2010», προσέθεσε, ανοίγοντας έτσι ένα παράθυρο ευκαιρίας σε ορισμένους ιδιοκτήτες, είτε να πάρουν πίσω ένα τμήμα από το ποσό που έδωσαν είτε να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους καταβάλλοντας λιγότερα τέλη.
Πάντως το «λάθος», είμαι της γνώμης ότι δεν ακούστηκε από τα σωστά χείλη! Όχι πως ο Έλληνας δεν θέλει να ακούει από τον πρωθυπουργό του τέτοια λόγια, αλλά νομίζω ότι από εδώ και στο εξής θα ζητάει για κάθε «στραβοτιμονιά» υπουργού (μην πω και Γενικού Γραμματέα), τον Γιώργο Παπανδρέου να απολογείται! Εν ολίγοις το mea culpa, το οποίο δέχθηκε πολύ καλά ο ελληνικός λαός έπρεπε να το πει η Τίνα Μπιρμπίλη, άλλωστε δική της ιδέα ήταν τα «πράσινα τέλη»…

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος6/1/10 11:36

    ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ & ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
    Σε τροχιά αγωνιστικών κινητοποιήσεων και απεργιών, μπαίνουν τις επόμενες μέρες οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, γιατί ενώ έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που εκλέχθηκε η Κυβέρνηση Παπανδρέου, τα Κρατικά Ταχυδρομεία πάνε από το κακό στο χειρότερο, με ελλείμματα να ξεπερνούν τα 35 εκατομμύρια ευρώ και να κλείνει η οικονομική χρονιά μετά από μία 10ετία, με αρνητικό πρόσημο.
    Μία από τις αιτίες του κακού κατά τους Ταχυδρομικούς είναι, εκτός από τη φαύλη και προκλητική διαχείριση της τελευταίας τριετίας των οικονομικών της επιχείρησης, και η ουσιαστική έλλειψη Διοίκησης. Καθόσον παραμένει η ίδια που δημιούργησε όλα τα προβλήματα, σε ρόλο όμως καθημερινής διαχείρισης ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ την αρνητική πορεία και τον μαρασμό της άλλοτε υγιούς επιχείρησης.
    Το Συνδικάτο, με εξώδικο που απέστειλε στους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες, τους θέτει προ των ευθυνών τους, τους καλεί να πάρουν άμεσα μέτρα απειλώντας με απεργίες και κινητοποιήσεις.
    Δημοσιεύουμε στους «Αδέσποτους», ως έχει, το εξώδικο του Συνδικάτου των Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ.
    Ερμής

    * Για την ιστορία, θυμίζουμε…
    ► Σενάρια Δεξιάς “παλινόρθωσης” και στα ΕΛΤΑ για οριστική εφαρμογή του σχεδίου ιδιωτικοποίησης της δεξιάς; (3 Δεκέμβρη 2009)
    ► Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ; (11 Δεκέμβρη 2009)
    ► Νέες αξιοκρατικές τοποθετήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου! Παραμένει αξιοκρατικά και με βάση το βιογραφικό της…
    …η κυρία Αντουανέτα Οικονομοπούλου! Ήταν και υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κουμπάρα του κυρίου Π. Παυλόπουλου!
    Άξια! (11 Δεκέμβρη 2009)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.