22.1.10

200 θέσεις εργασίας στα Χρυσωρυχεία Θράκης. «Η γνωστή άγνωστη πλευρά του φεγγαριού και των αστέρων»

Η «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη προσωπικού από τα Χρυσωρυχεία Θράκης», αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της επιχείρησης και δημοσιεύθηκε στις οικονομικές εφημερίδες του κέντρου στις 5-3-2008.
Παράξενο, καθώς καμιά επιχείρηση δεν προσλαμβάνει προσωπικό αν δεν έχει πάρει τις διαβεβαιώσεις από τα συναρμόδια υπουργεία για την αδειοδότησή της (Δες την φωτογραφία).
Εξ’ άλλου ρητά αναφέρεται στην πρόσκληση ότι:
«Ο χρόνος που θα εκδοθεί η οριστική εγκριτική απόφαση για το έργο στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης είναι ανεξάρτητος από την υποχρέωση της εταιρίας να προχωρήσει έγκαιρα στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία προκειμένου να επιλεγούν, να εκπαιδευτούν και να προσληφθούν με την λειτουργία του εργοστασίου, οι προβλεπόμενοι από το οργανόγραμμα 200 εργαζόμενοι ορισμένης ειδικότητας».
Επίσης ο διευθυντής της επιχείρησης Γιώργος Μαρκόπουλος σε συνέντευξή του με αφορμή την χρηματοδότηση αθλητικών συλλόγων του Έβρου στη ΔΕΛΤΑ TV ανακοίνωσε «ότι θα οργανωθεί ειδική αποστολή στη Φιλανδική πόλη Ροβανιέμι (το σπίτι του Αϊ Βασίλη), στην οποία θα προσκληθούν να συμμετέχουν δημοσιογράφοι, σύλλογοι και οικολογικές οργανώσεις. Για να δουν «ιδίοις όμμασι» και να «εξετάσουν» την λειτουργία και συνύπαρξη «των χρυσορυχείων και της διεθνώς γνωστής τουριστικής πόλης Ροβανιέμι». Αφού η απόσταση της πόλης από τα χρυσωρυχεία είναι μόλις δύο χιλιόμετρα!!!».
Επίσης ο Γιώργος Μαρκόπουλος ανακοίνωσε ότι, θα συσταθεί ειδική επιτροπή παρακολούθησης των εργασιών από ειδικούς επιστήμονες, με αντικείμενο η επεξεργασία του χρυσού να γίνεται σύμφωνα με τη σύμβαση. Τα μέλη της επιτροπής θα αμείβονται από την εταιρεία!!!

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/1/10 11:16

    Ο σκληρός Ελληνικός λαός με μέσον την παιδεία "γέννησε" δύο λαούς-παιδιά και υιοθέτησε ένα τρίτο για να τα εκμεταλλεύεται και να προστατεύει τα συμφέροντά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/1/10 11:22

    Ο αναγνώστης του σχολίου σας δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά ότι στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά:
    Δεν υπάρχουν θύτες, που μπορούν να εξουσιάζουν τους πάντες, επειδή είναι υπερβολικά έξυπνοι. Υπάρχουν θύματα, που, είτε λόγω πονηριάς είτε λόγω βλακείας, επιθυμούν να εξουσιάζονται. Και τέτοιους στη Ροδόπη είναι, δόξα τον θεό υπεράριθμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/1/10 11:35

    Όταν θέλεις να νικήσεις τον ιμπεριαλισμό,
    που είναι ο παγκόσμιος εκμεταλλευτής
    και υπεύθυνος για όλους τους πολέμους
    και τη φτώχεια όλων των λαών
    δεν πηγαίνεις μπροστά του,
    για ν' αρπάξεις με τη βία το υπερπολύτιμο κεφάλαιό τ(σ)ου,
    γιατί είναι πανίσχυρος και κινδυνεύεις
    πηγαίνεις από πίσω του
    και "κλέβεις" το απροστάτευτο κεφάλαιό του.
    Προστατεύοντας τους θησαυρούς σου, τότε όχι απλά τον νικάς
    αλλά τον "πηδάς".

    ************
    Οι μεγαλοσχήμονες Ροδοπίτες
    Παρέδωσαν τους θησαυρούς μας
    Αμαχητί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/1/10 12:13

    Φίλε Θρακιώτη.
    Μην σέβεσαι τα «πνευματικά δικαιώματα» των «Ροδοπαίων» εξουσιαστών στην εργασία. Το copyright είναι ένα εφεύρημα των πονηρών, για να εκμεταλλεύονται τους «Ροδοπαίους». Είναι μια συμφωνία μεταξύ των βλακών που κυβερνούν στη Θράκη και παραδίδουν τις περιουσίες του λαού στους ιμπεριαλιστές.

    Τα υβριδικά εγχώρια"αμερικανάκια" είναι πονηρά και λειτουργούν με τη λογική του "τα δικά σας δικά μας και τα δικά μας μόνο δικά μας" για πολιτική ιδιοτέλεια.
    Ότι είναι ιδιοκτησιακά "ξένο" γι' αυτούς, ανήκει στην Πανθρακική κληρονομιά και άρα δικαιούνται οι Θρακιώτες να το χρησιμοποιούν και να το εκμεταλλεύονται και οι ίδιοι.
    Μόνο ότι είναι δικό τους δεν ανήκει σ' αυτήν την κοινή κληρονομιά. Νομίζουν ότι είναι ως εκ θαύματος συγκληρονόμοι όλων των κληρονομιών όλων των Θρακιωτών. "Πλησιάζουν" όλους τους Θρακιώτες με την υποκριτική ταπεινότητα του κοσμοπολίτη "θαυμαστή" που θέλει ν' αναδείξει παγκοσμίως την αξία "ξένων" ως προς τον εαυτό του έργων κι αρπάζουν ότι τους ενδιαφέρει, χωρίς να πληρώσουν το παραμικρό.
    Φίλε Θρακιώτη, αντέγραψε χωρίς ενδοιασμό κι αναστολές το σύνολο της σύγχρονης τεχνολογίας την τεχνική δυνατότητα και την υποδομή να παράγεις την έχεις. Ενίσχυσε την εθνική βιομηχανία και δώσε απασχόληση στον τοπικό εργάτη. Βάστηξε τον λαό στον τόπο του και θα σε λατρέψει γι' αυτό.
    Για όλα τα υπόλοιπα θα φροντίσει ο θεός .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/1/10 23:19

    ΚΡΥΒΕΤΑΙ O ΖΕΦΡΕΥ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ...

    Αδιανόητα πράγματα συμβαίνουν... Επί εβδομάδες, οι Έλληνες αγρότες ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και αυτοί αδιαφορούν. Αναγκάζονται οι αγρότες να ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Αλλά και πάλι η κυβέρνηση δείχνει αδιαφορία. Ζητούν συνάντηση από τον πρωθυπουργό αλλά αυτός κρύβεται. Αυτό που δεν έκανε ο Παπανδρέου, το έκανε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός που επισκέφτηκε τους αγρότες και συζήτησε μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.