9.12.09

Είμαστε διχασμένοι!

Ο λόγος είναι, ότι όλοι εμείς που με την προηγούμενη κυβέρνηση σκίζαμε τα ιμάτια μας, για διαφάνεια και αξιοκρατία, βλέπουμε να εκτιθόμαστε ανεπανόρθωτα με τις αποφάσεις των υπουργών να βάλουν στα Διοικητικά Συμβούλια των ΔΕΚΟ … τους κουμπάρους τους! Ο μεν Γιάννης Μανιάτης, υφυπουργός Περιβάλλοντος, έχει συγγενική σχέση πρώτου βαθμού με τον πρόεδρο του «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ», η δε υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου τοποθέτησε τον σύζυγό της (!!!) στο ΔΣ του συγκεκριμένου οργανισμού.
Το θέμα επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Από την άλλη βέβαια, είναι πολύ σωστό σε θέσεις κλειδιά να τοποθετούνται άνθρωποι της απολύτως εμπιστοσύνης του εκάστοτε υπουργού, οι οποίοι όμως να τον βγάζουν και ασπροπρόσωπο με την δουλειά και το ήθος τους. Αυτό βέβαια έρχεται σε αντιπαράθεση με τις αξιοκρατικές αιτήσεις που έκαναν αρκετοί Έλληνες στην αρμόδια κυβερνητική επιτροπή. Θα μου πείτε τώρα … «και ο Κουτούπης;»! Γι’ αυτό είμαστε διχασμένοι στο ΠΑΣΟΚ και παρουσιαζόμαστε ακόμα ως «βαθύ» και «νέο».
Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει από το Υπουργικό Συμβούλιο να υπάρξουν γρήγορες ανακοινώσεις για τους εναπομείναντες Γενικούς Γραμματείς υπουργείων και Περιφερειών, ώστε να λειτουργήσει καλύτερα και το ρημάδι το κράτος!

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/12/09 10:52

    Σε αντίθεση με τους βαρβάρους του Καβάφη, οι κουμπάροι και οι νονοί υπάρχουν και θα υπάρχουν, αφού βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/12/09 11:02

    Οπως δείχνουν τα σημάδια,άριστοι οι οιωνοί! Ητοι: φεύγουν οι κουμπάροι,για να έρθουν..οι νονοί! Λίγοι στίχοι,να μπορει,ο καθείς,γνώση να πάρει,της ωραίας εποχής π' αλωνίζαν οι κουμπάροι.


    ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ

    - Τι περιμένουμε μπρος στα περίπτερα συναθροισμένοι?

    Οι εφημερίδες θα βγούν σε λίγο.

    -Γιατί τόση κατήφεια μέσα στά υπουργεία?
    Πως κάθονται οι υπουργοί και δεν νομοθετούνε?

    Γιατί οι εφημερίδες θα βγούν σε λίγο.
    Τι νόμους να κάμουν οι υπουργοί?
    Ποιός ξέρει τι τους περιμένει?
    Οι εφημερίδες,σαν βγούνε,θα μας πούν.

    -Και,τάχα,τι θα ιστορούν,οι κίτρινες φυλλάδες?
    Ποίος,θα μείνει,υπουργός,σήμερα,άνευ σμπάρων?

    - Για των νονών τις αρπαχτές,τις μίζες των κουμπάρων,
    οπου τα πάντα ρίμαξαν,βουλιάξαν τα ταμεία,
    βουτάν εδώ,βουτάν εκεί,και δεν αφήκαν μία.
    Σε καλυβάκι ζούσανε,βρεθήκαν σε παλάτια,
    αφού ως λέν κλέψανε καί..της Παναγιάς τα μάτια.

    -Και τι κάνει ο ήρωας?Το μέγα παλικάρι,
    που νταβατζήδες σκότωσε,μεσ΄του Μπαιρακτάρη?
    Δεν του ανέθεσ'ο λαός, σ΄όλα να επιβλέπει?
    Πως εις το σπίτι κλείστηκε,και Τζόν Γουέιν βλέπει?
    Γιατί εις τον αρχινονό,δεν έριξ'ένα σμπάρο?

    -Ηταν γνωστοί από παλιά,..τον είχε και κουμπάρο.

    -Ο άλλος,πως τού γλύτωσε?Η τού'λειψε το θάρρος?

    -Οχι.Αυτός ετύγχανε του φίλου του κουμπάρος.

    -Σ'εκείνους,πώς δεν τόλμησε,κεφάλι για να πάρει?

    -Εκείνοι, της κουμπάρας του,ήτανε οι κουμπάροι.

    -Τότε,πώς κοκορέβεται,χωρίς να κοκκινίσει?

    -Βγήκε,να παίξει..κουμπαριές,όχι να κυβερνήσει.
    Γιά κουμπαριές θα μίλησε,και στου Μπαιρακτάρη,
    κι είπαν οι άλλοι"Κουμπουριές ρίχνει το παλικάρι".


    -Γιατί το,στό περίπτερο που κάθονταν,ασκέρι,
    κάνει ευθύς μεταβολή, με το ευρο στο χέρι?

    -Γιατί,ο τύπος απεργεί...ο διάβολος να πάρει,
    και δεν θα μάθουμε ποτέ,τί κάμαν.. οι κουμπάροι.

    Ποιός ξέρει?Ισως να΄τανε κι αυτο,μιά κάποια λύση.
    [ Να' ρθεί ο νέος ήρωας, κι αυτός, να μας πηδήσει! ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/12/09 11:19

    Οι πολιτικοί, από την εποχή του Κωλέττη, του Τρικούπη και του Δελληγιάννη, επελέγοντο με σκοπό τον διορισμό του αναδεξιμιού στο δημόσιο, αχρηστεύθηκαν λόγω... ΑΣΕΠ, με τελευταίους τυχερούς τα βαφτιστήρια πολιτικών της γενιάς του Μητσοτάκη.

    Είναι χαρακτηριστικό το ότι η παρακμή, ακολουθεί σχεδόν πάντα την πεπατημένη. Το ”πόθεν έσχες” δημιούργησε περισσότερα από όσα έλυσε προβλήματα, περιορίζοντας την οικογενειοκρατία τουλάχιστον εκεί, όπου τα προσχήματα είναι απαραίτητα, όπως η αρετή στην γυναίκα του Καίσαρα. Η συνταγή της Ρώμης του τέλους των προχριστιανικών χρόνων, επανήλθε στο προσκήνιο, καθώς οι φθίνοντες πολιτικοί, σαν τους παλιούς πατρίκιους – συγκλητικούς αναγκάζονται να εκχωρούν την δήθεν κηδεμονία-κουμπαριά έναντι υψηλού τιμήματος που ο υπόχρεος αποδίδει κατόπιν... εορτής (βλέπε διορισμού), ως ανταποδοτικό τέλος, καθώς ο ”con padre” δεν θα μπορούσε χωρίς αυτόν να έχει πρόσβαση στον μπεζαχτά!!!!!!!!!!

    Η άλλη λύση, αυτή του ”μπατζανάκη”, ζυγίσθηκε, μετρήθηκε και ευρέθη ελλιπής, καθώς τα στοιχεία τόσο του διοριζόμενου, όσο και του διορίζοντος αυτόν δημοσιοποιούνται και πας όποιος σκέφτεται, είναι σε θέση να κάνει τους απαραίτητους συνειρμούς. Τελικά οι κουμπαριές, είναι μια κάποια λύση!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TI PERIMENES APO TH DIAMANTOPOYLOY EINAI H XEIROTERH YPOYRGOS THS KYVERNISIS TOY PAPANDREOY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά και άλλα να τα βλέπουν όλοι όσοι καταψήφισαν -και δικαίως- την προηγούμενη κυβέρνηση για τον ίδιο ακριβώς λόγο -τη διαφθορά- και νόμισαν ότι η κυβέρνηση του ΓΑΠ θα ήταν αμέμπτου ηθικής, λες και υπήρξε γι΄αυτήν παρθενογένεση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/12/09 16:11

    Δικογραφίες για τρεις πρώην υπουργούς

    www.Zougla.gr Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009, 15:36

    Διαβιβάστηκαν στη Βουλή διά του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, τρεις αναφορές του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικολάου Παντελή, οι οποίες αφορούν σε ενδεχόμενη ποινική εμπλοκή των πρώην υπουργών Μεταφορών κ.κ. Μιχάλη Λιάπη, Ευριπίδη Στυλιανίδη και του τ. υφυπουργού Μιχάλη Μπεκίρη.
    Πρόκειται για μηνυτήριες αναφορές του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και ενός πολίτη για παράνομη χορήγηση αδειών σε φορτηγά και φυτιοφόρα.
    Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιπππος Πετσάλνικος, μιλώντας προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε ότι δεν πρόκειται για σοβαρές υποθέσεις.

    ΣΣ. Το ΠΑΣΟΚ όπως πάντα φιλεύσπλαχνο άρχισε να εκδίδει και υπογράφει συγχωροχάρτια. Η πράξη «τιμωρείται» κ. Υπουργέ και όχι η ποσότητα των κλοπιμαίων μόνο.
    Διότι:
    Η δημοκρατία βασίζεται στην εμπιστοσύνη: ψηφίζουμε έναν υποψήφιο επειδή πιστεύουμε ότι θα αντιπροσωπεύσει επαρκώς τα συμφέροντά μας. Τι γίνεται όμως αν κάποιοι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο δεν συμπεριφερθούν με σωστό τρόπο ή προβούν σε εγκληματικές ενέργειες; Η βουλευτική ασυλία τους διασφαλίζει το ατιμώρητο;
    Η βουλευτική ασυλία στοχεύει στην προστασία των βουλευτών (σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο) από εξωτερικές πιέσεις και στη διασφάλιση τού ανεξάρτητου χαρακτήρα της άσκησης των καθηκόντων τους. Ήδη από τα ρωμαϊκά χρόνια, οι εκπρόσωποι του λαού έπρεπε να απολαύουν προνομίων που τους επέτρεπαν να εξασκήσουν το επάγγελμά τους με ανεξαρτησία.
    Η ασυλία δεν πρέπει να θεωρείται ως τρόπος ατιμωρησίας. Η ασυλία είναι η δυνατότητα που δίνουμε σε κάποιον να ασκήσει πλήρως τα καθήκοντά του.
    Τα καθήκοντα των τριών υπουργών ήταν να παραχωρούν παράνομες άδειες κυκλοφορίας; Όχι βέβαια. Τα καθήκοντά τους είναι να διασφαλίζουν τα συμφέροντα του κράτους και των πολιτών.
    Είμαστε διχασμένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.