4.12.09

Σοβαρά τα πράγματα για το «κεφάλαιο» της Ροδόπης! Ολοταχώς για εξεταστική επιτροπή το σκάνδαλο με τις άδειες φορτηγών

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/12/09 18:33

    Τον «ψευτο-Θόδωρο» Στυλιανίδη αποκαλύπτουν

    ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΕΔΕΙΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ...

    Παρασκευή, Δεκέμβριος 04, 2009, posted by ΠΡΕΖΑ TV at 4:39 μμ

    Βήμα, προς βήμα περιγράφει ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής τι ακριβώς συνέβη με την υπόθεση των πλαστών αδειών φορτηγών αυτοκινήτων, η δικογραφία της οποίας βρίσκεται ήδη στη Βουλή, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για παραβατική συμπεριφορά της πρώην πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών.

    Όπως περιέγραψε ο Λ. Ρακιντζής, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, " είχαν ζητηθεί δικαιολογητικά όσων είχαν βγάλει άδειες στο γραφείο Αγρινίου, όπου λόγω πυρκαγιάς είχαν καταστραφεί όλα τα αρχεία, και κατά συνέπεια κυκλοφορούσαν παρανόμως.Κατά τη διαδικασία νομιμοποίησής τους, και ενώ υπέυθυνη για την έκδοση αδειών είναι η οικεία νομαρχιακή αυτοδιοίκηση , παρανόμως οι υπουργοί έδωσαν εντολή να βγουν άδειες για 11 φορτηγά, παρ' ότι δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά". Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης μίλησε και για τις επιπρόσθετες πράξεις του Ευρυπίδη Στυλιανίδη, καθώς ανέφερε ότι ο κ. Στυλιανίδης, παραμονές εκλογών εξέδωσε απόφαση να ξαναβγούν κάποιες από τις άδειες, ενώ τις είχε ανακαλέσει ο ίδιος μετά από υποδείξεις του κ. Ρακιντζή. "Τότε του έστειλα επιστολή ότι αυτό δεν είναι νόμιμο και στη συνέχεια έστειλα τη δικογραφία στον κ. Ρέππα και αυτός με τη σειρά του την έστειλε στον εισαγγελέα", κατέληξε ο κ. Ρακιντζής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/12/09 18:33

    Ο «ψευτο-Θόδωρος» Στυλιανίδης
    Απάντηση Στυλιανίδη για τη δικογραφία που πήγε στη Βουλή
    Αντιγράφουμε από το Βήμα...

    Σχετικά με την υπόθεση των παράνομων εγκρίσεων αδειών κυκλοφορίας σε φορτηγά αυτοκίνητα, ο πρώην υπουργός κ. Ευρ. Στυλιανίδης έχει δηλώσει τα εξής: «Για λόγους χρηστής διοίκησης, αλλά και μη άδικης ταλαιπωρίας των θιγόμενων πολιτών από το 1999αποφασίστηκε η έγκριση για απογραφή των 11 φορτηγών, δηλαδή χορήγηση αδειών, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ μέχρι σήμερα». Επίσης ο πρώην υπουργός Μεταφορών και βουλευτής Ροδόπης τονίζει πως «δεν ακουμπά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών η υπόθεση του Αγρινίου» και συμπλήρωσε πως «όποιες παρανομίες υπάρχουν προέρχονται σίγουρα από πιο χαμηλά».
    Για το σκάνδαλο στη Νομαρχία Πειραιά ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει ότι την ευθύνη χορήγησης αυτών των αδειών τη φέρει απόλυτα- σύμφωνα με τον νόμο- η Νομαρχία και αναφέρει πως όταν το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα ύστερα και από αίτημα του αρμόδιου προϊσταμένου, δηλαδή του νομάρχη Πειραιά κ. Ι. Μίχα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών κ. Δ. Πλατής ανταποκρίθηκε άμεσα και συνέβαλε στην έρευνα της υπόθεσης, αποστέλλοντας δύο επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Τέλος κάνει λόγο για δημιουργία εντυπώσεων, πολιτική εκμετάλλευση, λαϊκισμό και αντεκδίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.