11.12.09

Ζει και στους … εφιάλτες τους! Άγνωστοι έκλεψαν την σωρό του Τάσσου Παπαδόπουλου

Σοκ στην Κύπρο και σε ολόκληρο τον Ελληνισμό, καθώς άγνωστοι σύλησαν τον τάφο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου στο νεκροταφείο Δευτεράς και πήραν μέσα από το φέρετρο τη σωρό του. Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης. Στο νεκροταφείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ έρευνες άρχισαν προς διάφορες κατευθύνσεις από μέλη της εγκληματολογικής υπηρεσίας. Ο χώρος του κοιμητηρίου έχει αποκλειστεί με κορδέλες και απαγορεύεται η είσοδος. (κλικ στις φωτογραφίες)




5 σχόλια:

  1. Είναι σίγουρο πως ο Τάσος Παπαδόπουλος δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ανάρτησή σας.....
    Και γω θα συμφωνήσω μαζί του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/12/09 19:51

    «Η σύληση του τάφου του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου είναι απίστευτο γεγονός βεβήλωσης και ιεροσυλίας.

    * Γεγονός απίστευτο, γιατί ο Πολιτισμός μας σέβεται τη μνήμη των νεκρών…
    * Γεγονός βεβήλωσης, γιατί δεν συλήθηκε μόνο ο τάφος, εξαφανίστηκε και η σορός! Τέτοιο γεγονός δεν έχει προηγούμενο.
    * Και ιεροσυλίας γιατί ο Τάσσος Παπαδόπουλος υπήρξε σύμβολο Αντίστασης του Ελληνισμού και σύμβολο ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας…
    Τέτοια σύμβολα είναι πάντα ιερά!


    Παρά τον αποτροπιασμό μας, δεν πρέπει να αφήσουμε τα δίκαια αισθήματα οργής, να παρασύρουν την κοινή γνώμη σε διχαστικές αντιδράσεις. Αυτό θα προσέβαλε ακόμα πιο βάναυσα τη μνήμη του.

    Γιατί ο Τάσσος Παπαδόπουλος, εκτός από θαρραλέος ηγέτης, είχε και δύο ακόμα αρετές: Ήταν ενωτικός και συνετός.

    Η Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί στο μνημόσυνο από τους κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο. Έτσι στέλνουμε μήνυμα αρραγούς ενότητας του Ελληνισμού.

    Ο Τάσσος Παπαδόπουλος μένει ανεξίτηλα χαραγμένος στη μνήμη μας. Και οι αγώνες του στη συνείδησή μας.

    Αυτά δεν μπορούν να τα σβήσουν οι ιερόσυλοι…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/12/09 09:17

    12 Δεκεμβρίου 1994. O Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής καί Κονίτσης ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ φεύγει από τη ζωή. Δεν φεύγει απλά ένας Ιεράρχης, αλλά ένας Εθνικός Ιεράρχης, που ήταν η ψυχή του Βορειηπειρωτικού αγώνος! Στα δύσκολα χρόνια της κομμουνιστικής σκλαβιάς, που έγιναν ακόμη δυσκολότερα στα χρόνια της καπιταλιστικής σκλαβιάς, για τους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες, ο Μακαριστός Σεβαστιανός υπήρξε η ψυχή του Βορειοηπειρωτικού αγώνα. Έστηνε μεγάφωνα στα σύνορα, για ν ακουσθεί η φωνή του Ελληνισμού στους σκλάβους αδελφούς της μαρτυρικής Βορείου Ηπείρου. Εκεί επέλεξε, κοντά στα σύνορα, να είναι και η τελευταία του κατοικία.

    Τα τελευταία χρόνια της ζωής του πικρά, αφού έζησε την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, που δεν έφερε όπως όλοι πίστευαν την εθνική ελευθερία στην Βόρειο Ήπειρο. Από μία πλευρά ευτυχώς που έφυγε… Για να μη ζήσει τα όσα ακόμη θλιβερότερα ακολούθησαν… Τους πρώην ρουφιάνους του κομμουνιστικού καθεστώτος (Έλληνες κατ’ όνομα) να είναι σήμερα πρωτοπαλίκαρα του σοσιαλιστικού κόμματος, αλλά και από την άλλη πλευρά κάποιοι άλλοι να βρίσκονται στο πλευρό του αλβανικού ανθελληνισμού στηρίζοντας τον Μπερίσα και όλοι μαζί να κάνουν business… Μαζί με Αλβανούς μαφιόζους, χωρίς να δίνουν την ελαχίστη σημασία στο Εθνικό ζήτημα.

    Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κονίτσης κυρός Σεβαστιανός, κατά τη διάρκεια των μαύρων χρόνων του Χότζα και του Αλία στην Αλβανία, κατόπιν αιτήσεως των Βορειοηπειρωτών, τελούσε τη λειτουργία της Ανάστασης στο ακριτικό Μαυρόπουλο, που είναι ψηλά στο βουνό απέναντι από την Δρόπολη Αργυροκάστρου. Οι Bορειοηεπιρώτες παρακολουθούσαν μέσα από τις γρύλλιες των παραθύρων, ενώ ο αντίλαλος του ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ έφτανε σ’ αυτούς με ισχυρά μεγάφωνα. Το βίντεο που ακολουθεί είναι από την τελευταία Ανάσταση πριν από την πτώση του τυραννικού καθεστώτος στη γείτονα χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/12/09 09:27

    Ολοκληρώθηκε η ανάκριση των τριών Εθελοντών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ) στην Εθνική Φρουρά για τη σύληση του τάφου του Τ.Παπαδόπουλου χωρίς να προκύψουν εναντίον τους στοιχεία.
    Kαι φυσικά, δεν υπήρχαν στην Κύπρο 150 μέλη της "Χρυσής Αυγής" και ...της Ασημένιας Βραδιάς, που πήγαν να δουν μπάλα και άλλα παραμύθια της χαλιμάς, που διαδίδουν διάφορα portals...που κατουριούνται πάνω τους, μήπως θυμώσουν οι Τούρκοι φίλοι μας. Οπότε για καλό και για κακό, ας πούμε ότι το κάνανε ..Έλληνες ...ακροδεξιοί (μπάφφφφ....η ρετσινιά), να γλιτώσουμε το ξύλο απ' τους Τούρκους.
    Αν υποθέσουμε ότι διαπιστώνεται τελικά ότι ήταν Τούρκοι ! τι νομίζετε ότι θα γίνει;
    Ό,τι έγινε στα Ίμια! Γαργάρα ! Θα πούμε ότι η πλάκα έσπασε από το κρύο και η σωρός ανελήφθη στους Ουρανούς....Αφού φοβόμαστε, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/12/09 09:58

    Το πλέον πιθανόν δράστες να είναι οι Τούρκοι! Προ ολίγων ημερών, 1 Δεκεμβρίου, άλλη είδηση, η οποία πέρασε στα ψιλά: «σε τοίχους της Λευκωσίας, από το οδόφραγμα Αγ. Δομετίου μέχρι και το προεδρικό, κάτω από τη μύτη της προεδρικής φρουράς του (ευέλικτου και…. ευλύγιστου) Δ. Χριστόφια, ανεγράφη στα τούρκικα το σύνθημα, «Η Κύπρος είναι τουρκική». Στη διαδρομή τους οι τούρκοι δεν παρέλειψαν να βεβηλώσουν και τον «Τύμβο των Νεκρών μας»!

    Η σύληση του τάφου του αείμνηστου Τάσσου είναι πράξη μακάβρια, αλλά μήπως είναι η πρώτη φορά; Η σκοτεινή ψυχή των τούρκων δεν εκτονώνεται πάντοτε στους τάφους των νεκρών μας; Αυτοί δεν ανέσκαψαν τους τάφους των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης κατά το πογκρόμ της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 και σκόρπισαν τα πτώματα και τα λείψανα στους δρόμους; Αυτοί δεν ανέσκαψαν τους τάφους στην κατεχόμενη Κύπρο; Ένας φίλος μάλιστα μου διηγείτο ότι κάποιος γνωστός του, ο οποίος επεσκέφθη (καταδικάζουμε) κάποιον τούρκο «παλικαρά» στο κλεμμένο σπίτι που διαμένει στην Κερύνεια , είδε σταυρό κοιμητηρίου με αναγραμμένο το όνομα του νεκρού Έλληνα να διακοσμεί το σαλόνι του, προς τέρψη της σατανικής ψυχής του τούρκου! Στην κορυφή του σταυρού ο διεστραμμένος τούρκος ανάρτησε κράνος, στρατιώτη του Ο.Η.Ε., προφανώς «λάφυρο» από το 1974!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.