9.12.09

Θεοδώρα Κόκλα. Ποια είναι η νέα Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Η Θεοδώρα Κόκλα, Μηχανολόγος Μηχανικός στο επάγγελμα, με μεταπτυχιακά στη Διαχείριση Περιβάλλοντος, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (Ε.Δ.Ε.Μ.) και για μια δεκαετία μέλος του Δ.Σ – υπεύθυνη διεθνών σχέσεων, μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ) και μέλος ΜΚΟ που ασχολούνται με θέματα περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης. Να σημειωθεί ότι η νέα Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει σχέση με την περιοχή μας από παλιά, καθώς έχει σπουδάσει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στην Ξάνθη.
Η Θεοδώρα Κόκλα είναι η δεύτερη κυρία από δεξιά στην φωτογραφία, όπου απεικονίζεται με νοσηλεύτριες από το Ιράκ, οι οποίες ήταν καλεσμένες του ΚΕΔΕ για να παρακολουθήσουν προγράμματα εκπαίδευσης σε ελληνικά νοσοκομεία.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος blog spot 7595: 9/12/09 17:159/12/09 19:18

    Ανώνυμος blog spot 7595: 9/12/09 17:15

    «Κούκλα» η επιλογή του πρωθυπουργού.

    Ο διορισμός της κ. Θεοδώρας Κόκλα στη καυτή θέση της Περιφερειάρχου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει σχέση με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης με τα χρυσορυχεία της Θράκης και του Κίρτζαλι.
    Αυτά τα θέματα πιστεύω ότι θα τα χειρισθεί επιστημονικά αφού είναι πολύχρονη και αξιέπαινη η ενασχόλησή Κι η εμπειρία της με την προστασία του περιβάλλοντος, είναι ειδικότητα της.
    «Κούκλα» η επιλογή του πρωθυπουργού.
    Έτσι ο κάθε κατεργάρης «θεσμικός παράγοντας» θα μπει στη θέση του.
    Επιτέλους θα «γευθούμε» τεκμηριωμένες απόψεις από την Περιφερειάρχη κ. Κόκλα, για θέματα που ταλανίζουν την περιοχή μας εδώ και μια δεκαετία.
    Καλή επιτυχία.

    Ανώνυμος blog spot 7595: 9/12/09 17:15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/12/09 23:35

    Έξω από την παράγκα όλοι οι «θεσμικοί παραγοντίσκοι» από το 1994 μέχρι τούδε που μπλέχθηκαν στις χρυσές επενδύσεις. Με τις κραυγές τους προσπαθούν να κουκουλώσουν τις χρυσές βρωμιές τους. Ποιός τους πιστεύει πια. Οι εποχές των παχέων αγελάδων που δίναμε σημασία στα λόγια τους πέρασαν. Άλλαξαν οι καιροί, αποκαλύφθηκαν πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/12/09 12:20

    Κατά τη γνώμη μου υπάρχει έλλειψη εφαρμογής των κοσμοπολίτικων και παγκόσμιων αξιών, όπως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της προστασίας του περιβάλλοντος, του ελεύθερου εμπορίου και της δημοκρατίας, στην περιοχή μας τα παραδείγματα αρκετά που στιγμάτισαν ιδιαίτερα τη Ροδόπη κατά το παρελθόν.

    Και αυτά τα λέγω, διότι το βιογραφικό της Περιφερειάρχου κ. Θεοδώρας Κόκλα (δείτε paremvasikomotini.blogspot.com.) δεν συνάδει με την στερεότυπη πορεία μίας μηχανικού αποφοίτου της Πολυτεχνικής Σχολής της Ξάνθης, στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται μάλλον για την εξαίρεση και όχι για τον κανόνα.
    Η κ. Κόκλα, είναι de facto πρότυπο πλήρους κοινωνικής ενσωμάτωσης, με πλήρη συνείδηση της σύγχρονης πολιτικής κοσμοπολίτικης κουλτούρας, όπως διαπιστώνεται από το βιογραφικό της, γνώστης της παγκόσμιας κοινωνίας και τεχνολογίας. Σήμερα και η τεχνολογία είναι πολιτική.
    Η περιοχή μας δεν κατάφερε να αρπάξει τις μεγάλες γεωπολιτικές ευκαιρίες που ανοίχθηκαν μπροστά της. Αντίθετα ένα σύννεφο απαισιοδοξίας ενέσκηψε πάνω από την Θράκη, προσδίδοντας στους ορίζοντες της μιαν έντονη απόχρωση του γκρι. Παρ’ ότι «διαφημίζεται» ως η «μητρόπολη» και η γεωοικονομική και πολιτιστική «πρωτεύουσα των Βαλκανίων», μέρα με τη μέρα απαξιώνεται, περιθωριοποιείται, από τους ιδιοτελείς, μετατρέπεται σε μια κλειστοφοβική περιοχή, σε μια «πρωτεύουσα της μιζέριας» και της νέας φτώχειας, μια «φραπεδούπολη» χωρίς προοπτικές και χωρίς μέλλον, ενώ της δόθηκαν οι ευκαιρίες ανάπτυξης.
    Είναι αξιοπερίεργο το πως η Θράκη, γνωστή σε παλιότερες εποχές για την ανεκτικότητα της, κατάντησε στη συνέχεια να είναι η πόλη του φανατισμού, της μισαλλοδοξίας και των ακροτήτων. Αυτή η περιοχή, αλλοτινό υπόδειγμα αρμονικής συμβίωσης διαφορετικών κουλτούρων, κατέληξε σήμερα χώρος όπου ενδημούν οι διάφορες οργανώσεις, καθώς και οι υπερεθνικιστικές και ακροδεξιές ομάδες, που επιδίδονται με την πρώτη ευκαιρία σε φασαριόζικες ακρότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο «όχλος», για το «τελετουργικό» της εισβολής τον περασμένο Δεκέμβριο στο Πανεπιστήμιο. Η Θράκη εκλύει ευκολότερα τα πάθη ή απλώς, επειδή λανθασμένα ορισμένοι νομίζουν ότι είναι «ο ομφάλιος λώρος της Ελλάδας», λειτουργεί ως «βαλβίδα» εκτόνωσης υποβόσκουσων εντάσεων και συναισθηματικών εκρήξεων διάφορων περιθωριακών ομάδων.
    Η κοσμοπολίτικη εξωστρέφεια της Περιφερειάρχου κ. Κόκλα ίσως εκτονώσουν τις απολιτικές εσωστρεφείς παθογένειες που ταλανίζουν την περιοχή.
    Είθε να μην διαψευσθώ………………….
    Διαφορετικά το μέλλον θα κινείται στις γκρί ζώνες της υπανάπτυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/12/09 16:44

    Η κούκλα και η Πανούκλα!
    Στην Θράκη η κυρία της παγκοσμιοποίσης και της ΜΚΟ Ενάντια στο ρατσισμό από κούνια!

    Με τις υγείες σας η-λίθιοι Μακεδονοθρακιώτες! Μεγια το φέσι!

    Η Κοκλα ώς συμπλήρωμα του Μπεγλίτη, του Δρούτσα, της Δραγώνα!!!

    ΟΛοι ο ΝεοΟθωμανοι! Υποτελείς του σουλτάνου Νταβούντογλου!
    Με πρώτο γιουσουφάκι τον Γιωργάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/12/09 18:38

    ΟΥΓΓΑΡΙΑ
    Απαγόρευσε τη χρήση κυανίου στη μεταλλουργία η Ουγγαρία, με 356 υπέρ και μόνον 1 κατά!
    9 December, 2009 •

    ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ

    Tη Δευτέρα το απόγευμα, 7.12.2009, το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ψήφισε την απαγόρευση όλων των μεταλλουργικών διεργασιών που βασίζονται στο κυάνιο στην επικράτεια της χώρας. Η πρόταση νόμου που είχε κατατεθεί από την συμμαχία “Ουγγαρία ελεύθερη από κυάνιο!” υιοθετήθηκε από την ολομέλεια με 356 ψήφους υπέρ και μόνον 1 κατά.

    Η σχετική ανακοίνωση στα αγγλικά βρίσκεται στο http://cianmentes.org/?page_id=338 και παραθέτουμε παρακάτω μια δική μας μετάφραση.

    Η απόφαση αυτή μιας χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει εξαιρετική σημασία και για τη δική μας χώρα όπου όχι μόνο χρησιμοποιείται κυάνιο εδώ και μισό αιώνα, αλλά επιπλέον προωθείται η υλοποίηση μεγάλης κλίμακας μεταλλευτικών έργων που θα στηρίζονται στην τοξικότατη αυτή ουσία. Υπενθυμίζουμε τις παρόμοιες πρωτοβουλίες για τη νομοθετική απαγόρευση της χρήσης κυανίου στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, καθώς και την πρόσφατη σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Έλληνα Ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο (Ούτε στη Βουλγαρία, ούτε πουθενά).

    Τέλος, το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μας στοιχείο αυτής της απόφασης είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ (πλην ενός!) ΟΜΟΦΩΝΙΑ των Βουλευτών όλων των παρατάξεων και ιδεολογιών, που καταδεικνύει την ουσιαστική ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ απόφαση για προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής.

    Η συμμαχία “Ουγγαρία ελεύθερη από κυάνιο!” η οποία ξεκίνησε από το “Προστατεύστε το μέλλον”, την Greenpeace Ουγγαρίας, τους Φίλους της Γης Ουγγαρίας και το “πράσινο” κόμμα της Ουγγαρίας (LMP), αποτελείται από 50 Ουγγρικές ΜΚΟ και 13 της Ε.Ε. Ο στόχος της συμμαχίας ήταν η ψήφιση νόμου που θα τροποποιούσε τον μεταλλευτικό κώδικα της χώρας, απαγορεύοντας όλες τις μεταλλουργικές τεχνολογίες που βασίζονται στο κυάνιο. Το κυάνιο χρησιμοποιείται για τον διαχωρισμό των μετάλλων όπως χρυσού, αργύρου και χαλκού από το μετάλλευμα. Η πρόταση νόμου προωθήκηκε από 5 βουλευτές διαφόρων κομμάτων.

    → 9 Comments Categories: Κυάνιο • Τα Μεταλλεία στον Κόσμο
    Tagged: Ουγγαρία

    Από: http://antigoldgreece.wordpress.com/ περισσότερες πληροφορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/12/09 09:36

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ, ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ, ΚΥΑΝΙΟ Κ.Α.

    Θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους που είναι ενάντια σε όλα τα παραπάνω δηλ. εκμετάλλευση χρυσού στη Θράκη, χρήση κυανίου κλπ, το εξής:
    Άντε και απογορεύεται η χρήση του κυανίου και στη χώρα μας. Άντε και δεν πραγματοποιείται η επένδυση από την συγκεκριμένη εταιρία. Μετά τι γίνεται? Υπάρχει θαμένος χρυσός αξίας δεν ξέρω πόσο δις ευρώ και εμεία απλά το ξεχνάμε? Άντε και εμείς το ξεχνάμε. Οι ξένες εταιρίες κολοσσοί πιστεύει κανείς ότι θα το παραβλέψουν? Πάντα θα κοιτάνε προς τα εδώ ψάχοντας τρόπο να υλοποιήσουν τα σχέδια τους (βλ. Νιγηρία-πετρέλαια, Κονγκό και Σιέρα Λεόνε- διαμάντια, Ινδονησία κλπ κλπ κλπ).
    Αγαπητοί φίλοι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.