1.12.09

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Με κεντρικό μήνυμα «Πάρε – Φόρα – Εξετάσου!» και φέτος, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής και το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Δήμου Κομοτηνής συμμετείχαν σήμερα σε διάφορα μέρη της Κομοτηνής, με τους εθελοντές της εθελοντικής ομάδας ευαισθητοποίησης για κοινωνικά θέματα στην πρωτότυπη καμπάνια «ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ» της ΜΚΟ PRAKSIS, η οποία εστιάζει με δυναμικό τρόπο, τόσο στην απαραίτητη χρήση του προφυλακτικού, όσο και στην εξέταση του γενικού πληθυσμού σε τακτά χρονικά διαστήματα, αναδεικνύοντας την σημασία της ατομικής ευθύνης του καθενός ξεχωριστά στον περιορισμό της λοίμωξης.
Η πανδημία του ΑΙDS δείχνει σαφή σημάδια ύφεσης, παγκοσμίως, όχι όμως στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, συνεχίζεται η ανοδική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων, γεγονός που επιβεβαίωσε και η υπουργός Υγείας. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία τους πρώτους δέκα μήνες του 2009 ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανέρχεται σε 462, ενώ 9.798 άνθρωποι είναι οροθετικοί με τους άνδρες να υπερισχύουν. Ας σημειωθεί ότι η νόσος, η οποία ξεκίνησε πριν από 28 χρόνια έχει ήδη «σκοτώσει» 25 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/12/09 20:07

    Τα χαμόγελα μέχρι τα αυτιά δεν κοροϊδεύουν πια κανένα κύριε Παπανδρέου.
    Ο άχρηστος είναι πάντα άχρηστος, ο μικρός είναι πάντα μικρός, ο παραμυθάς είναι πάντα παραμυθάς.

    Το μέλλον του ΓΑΠ είναι ήδη προδιαγεγραμένο και μάλιστα είναι εξαιρετικά σκοτεινό.

    Θυμόσαστε που όλο ζητούσε από τον Καραμανλή απίθανες παροχές (πχ. ελάχιστη σύνταξη 850 ευρώ), τρελλές αυξήσεις στο δημόσιο (4 μονάδες πάνω από τον πληθωρισμό) , νέα επιδόματα (θέρμανσης, αναφυλλαξίας, κλπ) και ένα σκασμό άλλα λαϊκίστικα που άρεσαν στον κόσμο;

    Θυμόσαστε που προεκλογικά μοίραζε δεκάδες τζάμπα εξαγγελίες και διαμήνυε "λεφτά υπάρχουν" ή, ακόμη χειρότερα "τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα;

    ΕΙΧΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΒΕΪΤ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ.

    Εάν ο Καραμανλής μείνει στην ιστορία σαν ο αγαθός γίγαντας που τον έριξαν οι μεγαλονταβατζήδες, ο Γιωργάκης θα μείνει στην ιστορία σαν ο κουτοπόνηρος Πελοποννήσιος που έσκαψε το λάκκο του αντιπάλου του αλλά έπεσε ό ίδιος μέσα.

    Δυστυχώς, μάλιστα, γι' αυτόν ο λάκκος ήταν βαθύς γι' αυτό και δεν μπορεί να βγεί ο ίδιος.

    Τώρα μας ζητάει συναίνεση.

    ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΠΡΩΤΑ, ΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ, ΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.

    Μέχρι τότε πόλεμος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.