22.11.09

Η άλλη πλευρά του Βασίλη Μπορνόβα. Στο καλό και να μας γράφεις!

Μετά την σωστή απόφαση του Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να ανακαλέσει τον Βασίλη Μπορνόβα από το Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, κλείνει ένας κύκλος, ο οποίος είχε να κάνει με πράκτορες, εξτρεμιστές, χρηματισμούς ΜΜΕ, παρεμβάσεις σε τοπικές εκλογές κτλ.

Δεν πρέπει να τα βάψουμε μαύρα γιατί ο Βασίλης Μπορνόβας ανακαλέστηκε από την Τουρκία. Ο ίδιος δεν πρόσφερε το παραμικρό στην χώρα μας, αντιθέτως αυτή θα του προσφέρει μια πλουσιοπάροχη σύνταξη για να ζήσουν καλά μέχρι και τα εγγόνια του. Καλό θα είναι αυτή που σκίζουν τα ιμάτια τους για το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο έχει θητεύσει στο Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων Αργυροκάστρου και Ξάνθης, να μάθουν ότι ο ίδιος είχε ανοικτή επικοινωνία παλαιότερα με τον Αμπντουλχαλήλ Ντεντέ, τον οποίο χρηματοδοτούσε κιόλας. Παράλληλα λίγο πριν την ανάκληση του χορηγούσε βίζες σε Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι μόνο για τουρισμό δεν έρχονται στην Ελλάδα.
Βασιλάκη, έχει ο καιρός γυρίσματα! Ξέμεινες από φίλους;;;

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος15/5/13 23:22

    Ως απάντηση στο οτι "Ο ίδιος δεν πρόσφερε το παραμικρό στην χώρα μας", σας παραθέτω απόσπασμα από άρθρο τουρκικής εφημερίδας, το οποίο μάλιστα κρατάει και αρνητική στάση προς τον πρόξενο. Παρ'όλ'αυτα, λέει τα εξής: «Ο Μπορνόβας αναδεικνύεται ως ο πιο δραστήριος πρόξενος του πρόσφατου παρελθόντος, όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που πήρε σε θρησκευτικά και πολιτιστικά θέματα. Παρά την εφαρμογή πολιτικής λιτότητας στην Ελλάδα, συνέβαλε στην έναρξη εκθέσεων σχετικά με την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στην Τουρκία, τη λειτουργία δωρεάν ελληνικών φροντιστηρίων και τη διάθεση πόρων σχετικά με έρευνες των ελληνορθόδοξων εκκλησιών αλλά και για την έκδοση βιβλίων.»

    Και η συνέχεια, από ελληνικό μπλογκ:

    Οι Τούρκοι φαίνεται να έχουν ενοχληθεί με την απροσδόκητα μεγάλη συμμετοχή νεαρών Τούρκων στα δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας που παραδίδει το πολιτιστικό παράρτημα του προξενείου, το οποίο δημιούργησε ο -πράγματι δραστήριος- Β. Μπορνόβας. Πράγματι, έχουν γίνει μεγάλες οικονομικές περικοπές στις διπλωματικές αποστολές της χώρας. Ομως αυτές οι δράσεις πραγματοποιούνται με χορηγίες των ιδρυμάτων Νιάρχου, Κανελλόπουλου και Μποδοσάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.