9.10.09

Το θέατρο του παραλόγου. Στον Μπάρακ Ομπάμα το Νόμπελ Ειρήνης! Μας δουλεύουν κανονικά…

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Δώσανε το Νόμπελ Ειρήνης σ’ έναν αρχηγό κράτους, το οποίο αυτή την στιγμή έχει προκαλέσει δύο πολέμους, έχει στρατό κατοχής σε αρκετά κράτη ανά την υφήλιο, σ’ ένα κράτος το οποίο απαγορεύεται να υπάρχει κομμουνιστικό κόμμα! Η επίσημη δικαιολογία της απονομής στον Μπάρακ Ομπάμα είναι «η ανταμοιβή για τις προσπάθειές του υπέρ της μείωσης των πυρηνικών όπλων παγκοσμίως, καθώς και τη διπλωματική του δραστηριότητα υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης».

Δυστυχώς το Νόμπελ Ειρήνης, χρησιμοποιήθηκε για μια ακόμη φορά σαν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της νέας τάξης πραγμάτων και μία επιπλέον τόνωση του image του Αμερικανού προέδρου, του οποίου η δημοφιλία άρχισε σιγά – σιγά να πέφτει.
Το βραβείο δόθηκε στον πολιτικό Μπαράκ Ομπάμα που υποσχέθηκε στον αμερικάνικο λαό ότι μόλις εκλεγεί, μέσα σε 100 ημέρες, θα κλείσει τη βάση του Γκουαντάναμο, θα αποσύρει ένα μεγάλος μέρος του αμερικάνικου στρατού από το Ιράκ, ενώ θα αποσυρθεί τελείως από το Αφγανιστάν. Στον πολιτικό Μπαράκ Ομπάμα που μιλούσε για βαθιές τομές και ρήξεις στο αμερικάνικο σύστημα, με αιχμές του δόρατος την οικονομία, την υγεία, την ανάπτυξη. Στον πολιτικό Μπαράκ Ομπάμα, που αν και έχει την πλειοψηφία στο κογκρέσο δεν έχει περάσει μέχρι τώρα κανένα νομοσχέδιο. Στον πολιτικό Μπαράκ Ομπάμα, που απειλεί εκλεγμένους δημοκρατικά ηγέτες (Ούγκο Τσάβες) για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των μεγαλοεπενδυτών στα πετρέλαια της Βενεζουέλας.
Αυτό το ψεύτικο Νόμπελ Ειρήνης και αυτόν τον πολιτικό να τους χαίρονται οι κλακαδόροι της νέας τάξης πραγμάτων. Με την νοημοσύνη του λαού μην παίζετε!!!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/10/09 12:53

    Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Ρίτσος θεωρούσε τίτλο τιμής το ότι ακριβώς ΔΕΝ τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ.
    Οι αξίες δεν κρίνονται από Επιτροπές. Μόνον απ΄τους λαούς και απ΄ το χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.