28.9.09

Όργιο «γαλάζιων» προσλήψεων από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη στην ΤΡΑΜ ΑΕ

Με υπερδιπλάσιο προσωπικό από τον αριθμό των εργαζομένων που προέβλεπε το οργανόγραμμά του λειτουργεί το τραμ, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, υπάρχει σωρεία «γαλάζιων» προσλήψεων αλλά και εκτόξευση των ζημιών του.
Έτσι, ενώ βάσει του οργανογράμματος, το οποίο είχε εκπονηθεί από γερμανική εταιρεία με εμπειρία σε λειτουργία τραμ, προβλεπόταν η πρόσληψη 253 ατόμων για την πλήρη λειτουργία του, αριθμός ο οποίος θα έφτανε τους 350 μαζί με τους υπαλλήλους καθαριότητας και φύλαξης για δίκτυο 26 χιλιομέτρων και 47 σταθμών, σήμερα ο αριθμός των απασχολουμένων έχει φτάσει τους... 700!!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου η διοίκηση της ΤΡΑΜ ΑΕ, με εντολή του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενέκρινε με συνοπτικές διαδικασίες την πρόσληψη περίπου 100 συμβασιούχων. Οι 65 απ’ αυτούς είναι ελεγκτές κομίστρου με σύμβαση ορισμένου χρόνου για ένα έτος και, σύμφωνα με την απόφαση, η εταιρεία θα τους «δανείσει» στον ΟΑΣΑ, ο οποίος και θα επιληφθεί εξολοκλήρου -όπως αναφέρεται- του κόστους μισθοδοσίας τους.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «το Έθνος», εδώ…

1 σχόλιο:

  1. Νούλα-Ευγενούλα29/9/09 11:01

    Εδώ και καιρό έχει ξεσπάσει διαμάχη για τους bloggers και τα τεκταινόμενα στο «χώρο». Θα προσέξατε βέβαια ότι τη μεγάλη φασαρία την κάνουν άνθρωποι των ΜΜΕ. Με τους bloggers σίγουρα δεν μπορείς να συμφωνήσεις σε όλα. Όμως σε ένα μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι. Η ελευθερία που προσφέρει προς το παρόν o «χώρος» και εκφράζεται από τους bloggers ενόχλησε πολλούς. Ουσιαστικά όμως δεν τους ενόχλησε ο λόγος, αλλά ο αντίλογος.
    Μέχρι σήμερα τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ (μέσα μαζικής εξαθλίωσης) δεν είχαν αντίλογο… Πάρτε για παράδειγμα τα κρατικοδίαιτα κανάλια, έντυπα, ραδιόφωνα και άλλα, όπου ο κάθε εγκάθετος κομματόσκυλος εφάρμοζε τη γραμμή τού εκάστοτε εξουσιαστή.
    Μήπως θέλετε να μιλήσουμε για τα ιδιωτικά μέσα; Ο κακός χαμός και εκεί. Όλοι αυτοί λοιπόν έκαναν τη δουλίτσα τους χωρίς αντίλογο και ξαφνικά βρέθηκαν χιλιάδες φωνές που τους ξεβράκωσαν. Οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες των ιστοσελίδων δεν στέρησαν μόνο έσοδα από τους «παραδοσιακούς», υπάρχει και ο φόβος να «μην περάσει η γραμμή» από την οποία βγάζουνε το παντεσπάνι τους οι Μαρίες Αντουανέτες και οι Λουδοβίκοι.
    Οι bloggers κάνουν καλή δουλειά γιατί ξεκόλλησαν ένα μεγάλο κομμάτι Ελλήνων από τις fast food ειδήσεις και κάθε φορά που γράφουν, κάνουν τον αναγνώστη του post να ψάχνει. Και όταν αρχίσεις να ψάχνεις σκέφτεσαι και όταν σκέφτεσαι έχεις άποψη (μεγάλο αμάρτημα για τους καρεκλοκένταυρους).
    Είναι σίγουρο ότι οι «παραδοσιακοί» θα φωνάξουν κι άλλο, θα κάνουν τα πάντα, γιατί προς το παρόν τουλάχιστον δεν τον ελέγχουν το «χώρο». Ομάδες ανθρώπων που καταπιέστηκαν από την επιβολή του «ξέκωλου» συναντήθηκαν τρομάζοντας τους «ρυθμιστές» με τον αριθμό τους. Άνθρωποι που μπήκαν στο περιθώριο επειδή δεν «εξυπηρετούσαν» και δεν υποτάχτηκαν στους εξουσιαστές βγήκαν στην επιφάνεια εκφράζοντας τη γνώμη τους.
    Τέχνη και άλλα πολλά που μας στερούσαν εξωνημένοι «διανοούμενοι» και γλείφτες του συστήματος τώρα τα δίνεις ή τα παίρνεις αν το επιθυμείς. Θυμηθήκαμε το τι σημαίνει επιλογή στη ζωή, γιατί μας τη στερούσαν με την επιβολή της «διδακτορίας» των ΜΜΕ. (μέσα μαζικής εξαθλίωσης)
    «Αν δεν έχεις να πεις κάτι, μην λες τίποτε»
    Νούλα-Ευγενούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.