2.9.09

Γαλάζιοι γάμοι υπό τη λάμψη της ΔΕΘ

Πως λένε «φιέστα κι άστα», κάπως έτσι το είδε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και καθόρισε τον γάμο της κόρης του Μελίνας, την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο λόγος προφανής! Τα κυβερνητικά τσάρτερ θα αποβιβαστούν στην συμπρωτεύουσα, ξενοδοχεία τζάμπα, να κάνει πολιτικοκοινωνικό «φραμπαλά» να έχουν να λένε... Και μετά ψάχνονται γιατί βουλιάζουν… Σεμνά και ταπεινά τέλος. Ρέστα παίζουν οι άνθρωποι... Άλλωστε άλλος πληρώνει το λογαριασμό!
Φυσικά, η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία. Ούτως ή άλλως, σύσσωμη η κυβέρνηση αλλά και βουλευτές, κυβερνητικοί παράγοντες, στελέχη, νομάρχες, δήμαρχοι, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, κανάλια κλπ, θα βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα εκείνες τις ημέρες εν όψει της ΔΕΘ, οπότε ελπίζει ο Αλέκος, ότι θα τιμήσουν τον γάμο της κόρης του.
Μάλιστα ο γάμος είχε αρχικά προγραμματιστεί, από το ζευγάρι, για τον μήνα Αύγουστο, αλλά ο πολιτικάντης βουλευτής άλλαξε την ημερομηνία για να κάνει το πολιτικό του «πανηγύρι».
«Παντρεύω τη Μελίνα μου και είναι μια μεγάλη στιγμή για μένα» δήλωσε ο βουλευτής στην εφημερίδα Espresso (!!!) και καταλήγει… «φυσικά έχει λάβει πρόσκληση και ο πρωθυπουργός και κατά πάσα πιθανότητα θα δώσει το παρών στο μυστήριο»!!!
Από τον Ιούλιο άλλωστε ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, μέσα από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες, «διαφήμιζε» στον Έβρο τον γάμο της θυγατέρας του, με ανοικτές προσκλήσεις και δελτία τύπου (!!!), αλλά και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, καλούσε τους ψηφοφόρους του να πάνε στο γάμο για να δουν από κοντά πρωθυπουργό και υπουργούς!!! Επίσης, για πρώτη φορά είδαμε πρόσκληση για γάμο με την φωτογραφία του μπαμπά!!!
Κοσμοσυρροή και μεγαλεία, λοιπόν, αναμένονται στην «φιέστα» του 56χρονου βουλευτή Έβρου, ο οποίος μάλιστα, πρόσφατα δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι της Αλεξανδρούπολης και εκφραστής της λαϊκής δεξιάς. Έτσι, λαϊκά, απλοϊκά, σεμνά και ταπεινά. Τα πάντα όλα στον βωμό της προσωπικής προβολής, της επίδειξης, της δημιουργίας εντυπώσεων, της υστεροφημίας και της μικροπολιτικής.
Πέρα από τον πολιτικοκοινωνικό «φραμπαλά», ο γάμος θα τελεστεί την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου. Τυχερός, μέλλων σύζυγος της Μελίνας, ο δικηγόρος από την Θεσσαλονίκη Δημήτρης Φινοκαλιώτης και κουμπάρος ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας. Η τελετή θα γίνει στον ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, και θα χοροστατήσουν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος. Οι περίπου 1.200 καλεσμένοι τους, θα γλεντήσουν αμέσως μετά στο Terra di Totti μέχρι το πρωί!. Να υποθέσουμε ότι, και οι μητροπολίτες θα λάβουν μέρος στο γλέντι και ότι λόγω νηστείας (Παρασκευή) θα αρκεστούν σε ένα αναψυκτικό;
Το ίδιο ακριβώς με τον Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο σκέφτηκε, εντελώς τυχαία, και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Γιώργος Σαλαγκούδης, που παντρεύει και αυτός την κόρη του Μαρία, την ίδια μέρα στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, που και εδώ θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. «Σιγά μην τα ‘χανε και τα δύο...» λέει μεταξύ σοβαρού και αστείου άνθρωπος που γνωρίζει την επιρρέπεια του Παναγιωτάτου σε τέτοιου είδους συναθροίσεις. Οι καλεσμένοι αυτού του γάμου θα γλεντήσουν στο Polis και αναμένεται και αυτός να μετατραπεί σε πολιτικό γεγονός.
Κόσμος πολύς θα τρέχει την Παρασκευή, από εκκλησία σε εκκλησία και από γλέντι σε γλέντι. Τι, θα αφήσουνε τους γάμους να πάνε για πουρνάρια; Ευχόμαστε στους μελλόνυμφους βίο ανθόσπαρτο και καλούς απογόνους.
[via Alexandroupoli on Line]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.