25.8.09

Αυτή τη φορά βάλανε φωτιά στα μπατζάκια τους

Πριν από 2 χρόνια, κάψανε την Ηλεία για να περάσουν το δρόμο δίπλα στη θάλασσα κι όχι … παραδίπλα από τη θάλασσα. Για να κάνουν το golf course και να περνάει ο δρόμος από μπροστά, όχι από πίσω. Τι διάολο: δεν θα είναι η κεντρική πύλη επί της νέας οδού; Γίνεται; Δεν γίνεται!
Φέτος, θελήσανε να φτιάξουνε μερικά καζίνα και golf courses εις το βουνό ψηλά εκεί, στην Αττική. Γιατί, σου λένε: «Που να τρέχουμε τώρα στο Rio όταν δεν μας χωρά η Πάρνηθα; Και σιγά μην πάμε μέχρι τη … Ζαχάρω για να βαρέσουμε το μπαλάκι! Εδώ, κύριοι! Πάρνηθα! Άγιο Στέφανο! Βίλια! Άσχημα είναι εδώ; Μια χαρά μας κάνει. Άιντε να το ξεκινήσουμε το πράγμα».
Και ΜΠΟΥΜ! ΝΑ κάτι πυρκαγιές!
Άσε που ξέχασα τους άλλους με τις βίλλες. Αυτοί, ξαφνικά, θυμήθηκαν ότι η βίλα δεν είναι αρκετή: θέλουν και ξενώνα! Και πισίνα! Και δικό τους golf! «Τι διάολο… Όλο στα golf του Δούκα θα τρέχουμε;», σου λένε. «Κάτσε να φτιάξουμε ένα εδώ πιο κάτω…»
Και ΞΑΝΑΜΠΟΥΜ! ΝΑ κι άλλες πυρκαγιές.
Παρεμπιπτόντως, οι βίλες δεν έπαθαν τίποτε. Μόνον τα χαμόσπιτα των γειτόνων τους παρακάτω κάηκαν! Κι αυτό δεν το ήξερα μέχρι σήμερα (αν και θα ‘πρεπε να το ‘χα υποψιαστεί), αλλά φρόντισε το … BBC (Μάλιστα! το εγκυρότερο ΜΜΕ στον κόσμο!!!) να το μάθω, όταν ο reporter του το παρατήρησε και το σχολίασε ως το όγδοο θαύμα του σύγχρονου κόσμου! Και οι κατακαημένοι (κυριολεκτικά) Αθηναίοι, νομίζουν ακόμη ότι τις φωτιές τις έβαλε ο … Άγιος Στέφανος από τον παράδεισο και για την εξάπλωση φταίει ο Αίολος!
Κατακαημένη Αράχωβα! (Που δεν κάηκες, αφού εσύ έχεις απ’ όλα τα καλά!) Εσύ ακόμη πιστεύεις ότι ο Αίολος φταίει που δεν έφτασε εκεί η πυροσβεστική. Σε περιοχές (όπως περιέγραφε ψυχραιμότατος, παρακαλώ, ανήρ στο ραδιόφωνο) που ήταν απόλυτα προσβάσιμες και οι κάτοικοι πήγαιναν με το αυτοκίνητο και βοηθούσαν. Αυτούς τους δρόμους δεν τους είχε ο … χάρτης της πυροσβεστικής; Γιατί, πυροσβεστικά οχήματα πάνω τους (και στις περιοχές που οδηγούσαν, οι οποίες κινδύνευαν) δεν εθεάθησαν. Πυροσβέστες, πάντως, εθεάσησαν. Στον ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΛΟΦΟ, να μπανίζουν με τα κυάλια…
Κύριοι της Αθήνας, η κυβέρνησή σας προσπαθεί να σας δώσει ένα μήνυμα: «ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΔΩ, ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ! ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ! Θέλουμε, με τους φίλους μας, να φτιάξουμε καζίνα, golf, ξενοδοχεία και πιασοκωλάδικα και να επεκτείνουμε τις βίλες που αράζουμε με πισίνες, tennis, ξενώνες, κ.ά. Αν δεν φύγετε, ΔΕΝ ΧΩΡΑΜΕ. Θα σας διώξουμε, ή θα σας κάψουμε! Πάντως, ούτως ή άλλως, θ’ απαλλαγούμε από εσάς! Capisce;»
Ξεκάθαρο το μήνυμα! Μόνον οι Αθηναίοι δεν μπορούν να το συλλάβουν! Φταίει το νέφος, που έχει … θολώσει την κρίση τους. Δεν πειράζει: όταν πάρουν φωτιά τα μπατζάκια τους, θα πάρουν φωτιά και τα πόδια τους κι όπου φύγει-φύγει. Και θα μας έρθουν στις επαρχίες, για να καούν σιγά-σιγά κι αυτές! Ευτυχώς, η δικιά μας είναι μακριά… ΟΥΦ!!!
Αν δεν το κατάλαβαν οι Αθηναίοι, τους υπενθυμίζω το εξής: η Νουδία, προσέλαβε μερικές χιλιάδες αγροφύλακες. Ξέρετε τι εύκολο είναι να πιαστεί κάθε επίδοξος εμπρηστής (σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και πριν κάνει τη «δουλειά» του, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ κατόπιν εορτής), αν όλοι οι αγροφύλακες περιπολούσαν … μακριά από το καφενείο του χωριού τους;;; ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!!! Εδώ οι περίοικοι, που δεν κοιτάνε να βρουν τέτοιους, τους παίρνουν πρέφα! Οι αγροφύλακες, που θα τους ψάχνανε, δεν θα τους βρίσκανε; Είναι δυνατόν; ΔΕΝ είναι. Κι αν δεν τους πιάνανε όλους, τουλάχιστον οι μισοί την είχαν κάνει από κούπες! Σίγουρα!!!
Αλλά … ΠΟΥΟΥΟΥ!!! Ή δεν θέλανε να πάνε να περιπολήσουν ή ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ. Για να μην πιαστεί κανένα πουλάκι, κι αρχίσει και λαλάει, και μετά ποιος προλαβαίνει να σώσει το δικό του «πουλάκι». Προς Θεού, τώρα κοντό το ‘χουνε, οι τρίχες τους φταίνε, να λουφάξει κι αυτό; Έλεος!!! Μετά θα πρέπει να … κάψουν και τις τρίχες τους, για να το βλέπουν όταν κατουράνε!
Αλλά, αν είναι κανείς μάγκας, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ. Τυγχάνει να έχω φίλους αγροφύλακες, που περιπολούν τη μαύρη πεύκη την ώρα που η υπηρεσία δεν τους πληρώνει τη βενζίνη για να πάνε μέχρι εκεί! Μπας και μπορέσει κανένας χρυσοθήρας να την κάνει μπουρλότο, για να πάει με την κρισάρα να ψάχνει. Αλλά, οι δικοί μας μάγκες, πάνε εκεί απ’ την τσέπη τους! Κι επειδή είναι και τσαμπουκάδες, δεν είμαι σίγουρος ότι αν πιάσουν κανέναν επίδοξο, θα μαθευτεί παρά έξω. Πιθανώς, ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ! Κι άλλος κανείς δεν θα τον βρει. Όταν ο κόσμος θέλει και παίρνει στα σοβαρά τη δουλειά του, τα πράγματα είναι καλύτερα. Αλλά τα συμφέρονται της «πρωτεύουσας» (δουλευόμαστε;) ρίχνουν πολύ χρήμα. «Βάλε κι εσύ μια φωτίτσα κι άιντε στην Καραϊβική για διακοπές 5ετίας. Να χτίσουμε κι εμείς το πιασοκωλάδικό μας». Όχι, παίζουμε…
Στο τέλος, αφού τα κάψουν όλα κι όλους, ή τους διώξουν όλους, θα παίζουν μόνοι τους. Έτσι θέλουν, μάλλον. Να κυκλοφορούν το χρήμα μόνον αναμεταξύ τους. Ή να κοροϊδεύουν κανέναν τουρίστα, μέχρι να τους πάρει κι αυτός πρέφα και να μην περνά ούτε από το Ελευθέριος Βενιζέλος κατά την άφιξή του στη χώρα μας (θα προσγειώνεται στους γείτονες και θα ‘ρχεται με νοικιασμένο αμάξι).
Και καλά θα κάνουν μερικοί δικοί μας «φελλοί» να σταματήσουν να συνδράμουν εκεί χάμω όταν πιάνει φωτιά, αλλά να μένουν σπίτι τους μήπως μπουν σε κανέναν κι εδώ πάνω ιδέες! Γιατί θα ήταν ηλίθιο να πάνε Θεσσαλονικείς να σβήσουν τη φωτιά στην Πάρνηθα και ξαφνκά να ξαναμπουρλοτιάσει η Χαλκιδική! Θα ήταν! Δεν θα ήταν; Οπότε, ας φυλάνε τα ρούχα τους… Άλλωστε, οι Αθηναίοι δεν βοήθησαν να μην καεί η Κασσάνδρα! Άσε που Αθηναίοι την κάψανε. Και τώρα, είναι εκεί με τις κρισάρες που λέγαμε… Οι Αθηναίοι! Αν ήταν οι Σαλονικιοί, τουλάχιστον θα παίρνανε αυτοί το χρυσό, ως αποζημίωση για το δάσος. Αλλά, πούουου… Αυτοί πάνε να βοηθήσουν στην Πάρνηθα…
Κύριοι, περισσότερο από το έλεος της φωτιάς και του αέρα, είμαστε στο έλεος της νοοτροπίας μας! Και όπως μάθαμε (οι περισσότεροι) κατά τη διάρκεια του βίου μας!
ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!! Ξηλωθείτε, λοιπόν…
Και μη στενοχωριέστε. Προσεχώς, θα λάβετε 3χίλιαρο δανεικό για 2 χρόνια!!!

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.