2.8.09

Παταγώδη προσπάθεια της κυβέρνησης το … συνταγματικό «ατόπημα»

5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ!!!
Οι μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχει παραγγείλει το Μέγαρο Μαξίμου να διενεργηθούν από τις 17 Αυγούστου, θα καθορίσουν εν πολλοίς και τις τελικές αποφάσεις του Κώστα Καραμανλή για τις πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο. Το ζητούμενο για τον Πρωθυπουργό, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες, είναι πλέον μια «διαχειρίσιμη ήττα» με μη αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μυστικά γκάλοπ, τα οποία θα τα επεξεργαστεί ο άτυπος σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιάννης Λούλης, θα συνεχιστούν έως τα τέλη Αυγούστου, προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί η εικόνα για τις τάσεις του εκλογικού σώματος και τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει η ΝΔ εάν στηθούν κάλπες έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ή το αργότερο αρχές Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Μαξίμου έχει αφήσει πλέον στην άκρη κάθε σενάριο νίκης. Και στην περίπτωση που θα κινδυνέψει το φθινόπωρο να υποστεί μια «στρατηγικής σημασίας ήττα», η οποία θα συνδυάζεται μάλιστα με άνετη αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, τότε ο Κώστας Καραμανλής θα παρατείνει τον εκλογικό χρόνο έως τον Μάρτιο του 2010.

Παράλληλα δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «το Πρώτο Θέμα» αποτυπώνει την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης να εμφανίσει το αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου για πρόωρες εκλογές ως συνταγματικό «ατόπημα», αφού σύμφωνα με τη μέτρηση το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ παγιώνεται στις πέντε ποσοστιαίες μονάδες.
Το 31,2% των συμμετεχόντων στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 20 μέχρι τις 24 Ιουλίου, δήλωσε ότι αν γίνονταν εκλογές αυτή τη χρονική περίοδο θα επέλεγε να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ ποσοστό 26,3% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε τη ΝΔ. Η απόσταση των 4,9 ποσοστιαίων μονάδων είναι η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη διαφορά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις που έχει διενεργήσει η «Alco» για το «ΘΕΜΑ» από τον Σεπτέμβριο του 2008.
Στην προηγούμενη μέτρηση του Απριλίου, διαφάνηκε μια τάση μείωσης της ψαλίδας προς όφελος της ΝΔ, όμως το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τον Ιούλιο το ΠΑΣΟΚ διεύρυνε και πάλι τη διαφορά του από τη ΝΔ. Τρίτο κόμμα παραμένει το ΚΚΕ με 7,6% και ακολουθούν ο ΛΑΟΣ με 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,1% και οι Οικολόγοι με 2,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.